Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért számolják bele a kutyát...

Miért számolják bele a kutyát a családba?

Figyelt kérdés

Most olvasom az egyik kérdésnél (Mennyit költötök átlag egy nap kajára / fő), hogy valaki a kutyát harmadikként számolja és az ő kajáját is beleveszi a napi kajaköltségébe...

Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet... És a kutyakaja nem alapvető szükséglet, az én kutyám simán megeszi a kajamaradékot és tökéletesen egészséges.

Ti is beleszámoljátok a kutyát a családtagok közé?

2011. máj. 12. 13:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
96%

"Nekem kicsit meredek... A kutya az kedves, szép háziállat, DE NEM CSALÁDTAG! Az csak ember lehet..."

Nehogymár te szabd meg (kedves kérdező), hogy kinek mi/ki számít családtagnak. Nálatok nem családtag a kutya, ennyi, máshol meg lehet, hogy családtag, neked nem mindegy? Miért fáj neked az, ha valaki családtagként tarja számon a kutyáját? Bántanak téged ezzel vagy mi?

A kutyakaja meg nálatok nem alapvető szükséglet, van ahol az... És ezzel sem kellene foglakoznod.

Máskor az a probléma, hogy ütik, verik, éheztetik a kutyát, most meg az a baj, hogy családtag és kutyakaját kap... No comment.

2011. máj. 12. 14:04
 12/65 anonim ***** válasza:
96%
Igen, beleszámoljuk. Nálunk 2 kutya van és mi családtagként kezeljük őket. Kapnak néha maradékot is, de főként tápot veszünk nekik és az elég sokba kerül. Szerintem ez minden családban más és más. Van aki családtagként bánik a kutyával és van aki tárgyként kezeli.
2011. máj. 12. 14:04
 13/65 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ők is esznek, velük is számolni kell!
2011. máj. 12. 14:06
 14/65 anonim ***** válasza:
10%
akkor a kocsi is családtag?????????? hisz arra is költeni kell.igen és a kutya stb....veletek is eszik egy asztalnál nem?attol hogy ott él veletek és etetni kell még nem családtag.jo mindenki másképp értékeli a dolgait.megértem.nekem is van kutyám de családtagnak nem számít bele.
2011. máj. 12. 14:07
 15/65 anonim ***** válasza:
90%

jó, neked nem az. Másnak gyerek mellett is az. Bár én azzal nem büszkélkednék h maradékkal eteted a kuytát. az meg hogy egészséges, persze lehet. falun is megéltek vhogy. de az hogy kivülről minden ok, nem látod h a mi rakódott le a májában a sok embernek való adalkéanyagtól, meg mennyire zsíros a szive.

nem győzködni akarlak, te kutyád, azzal eteted amivel akarod.

de ne lepődj meg annyira ha valakinek igénye van a vele élő társállat igényeinek kielégítésére.

Nálunk gyerekkoromban is családtag volt az állat, nem voltak elkényeztetve, voltak szabályok, knyhába pl nem jöhettek be, de a lakásba igen. kanapén aludhattak a miénken nem.

16/65 A kérdező kommentje:
A kiadások során bele kell számolni, ez természetes, de ez Ételek/Italok kategória, ahol a kérdező valószínűleg arra kíváncsi, hogy ők mennyit költenek a SAJÁT kajájukra. Bár lehet ezt csak én látom így.
 17/65 anonim ***** válasza:
95%
Mi is beleszámoljuk, a családba is, a költségbe is, mivel pl. a kicsi kajája 10.000/hónap, ezt nem lehet kihagyni. Plusz nem hagyjuk őket egyedül nyaraláskor (rokon eteti, itatja őket), orvoshoz visszük, ha betegek, gondoskodunk róla, hogy télen ne fázzanak, játszunk velük...persze, hogy családtagnak számítanak. a Macskáink is btw.
2011. máj. 12. 14:08
 18/65 anonim ***** válasza:
95%

A kocsi nem családtag, mert az egy tárgy.

A kocsi nem dorombol, nem őrzi a házat, nem éri, ha szomorú vagy stb.

Egyébként a kocsit is meg szoktam simogatni, ha hazaérünk valahonnan, és megköszönöm neki, h mindenki épségben hazakerült, de ez már az én hülyeségem:))))

2011. máj. 12. 14:09
 19/65 anonim ***** válasza:
81%
Nyugodj meg, csak te látod így. De irigylem azokat az embereket, akiknek ez a legnagyobb gondjuk. Nem vár a mosógép?
 20/65 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk neve is van a kocsinak, Egérke, mert szürke:-)
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!