Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tenném jól? Elhagyjam...

Hogyan tenném jól? Elhagyjam és vállaljam az üldöztetést?

Figyelt kérdés
A férjem egy agresszor. A szó legrosszab értelmében. Minden apró mozdulatomba beleszól és ha olyanja van bele is köt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő tart el. Az utasítására nem tanultam tovább és nem dolgozom. Van egy pici lányom, aki 16hónapos. Ha maradok és tovább tűrök, anyagiakban nyugodt és gondtalan élete lesz. Ha elhagyom pokollá teszi az életünket, megpróbálja majd megszerezni a gyereket, ráadásul nekem rajta kívül nincs semmim.
2011. ápr. 22. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 A kérdező kommentje:
talán semmit. csak latolgatom alehetőségeket.a fogd a cuccod és lépj le-kivitelezhetetlen, mert egyedül nem tenném. a többi pedig tervezgetés a hogyan továbbról
2011. ápr. 22. 22:04
 52/73 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a legközelebbi verés után kéne elszabadulnod valahogy a szüleidhez, és feldfedni a valóságot, hogy évekig hazugságra voltál kényszerítve stb.. Ha nem hiszik el, meg tudod mutatni a sérüléseket. Esetleg egy diktafon is készenlétben lehetne, de az ilyesmivel vigyáznék. Szóval ha a szüleidet sikerülne valahogy eszközzel meggyőzni, máris nem lennél támogatók nélkül. Ha eleget ecsetelnéd a színtiszta valóságot, esetleg bizonyítékokkal is alátámasztva, előbb-utóbb csak elhinnék, miért gondolnák, hogy egy boldog felség a szülei szemébe hazudna ilyeneket csak úgy?? (Ha nagyon nem akarják elhinni, ezt a kérdést nekik is fel lehet tenni.)

Én megértem, hogy félsz a jogi buktatóktól, a jogrendszer tényleg igen bonyolult (én legalábbis ezt érzékele, amúgy fogalmam sincs róla). De én a helyedben – pont ezért – beszélnék valami illetékessel (anyaotthon vagy "lea" stb), aki jártas az ilyesmiben, szakmáját tekintve a hasonló helyzetű nőkre van specializálódva, és miért ne tehetnéd fel neki az összes kérdésedet, ami felmerül.. Ha az a legégetőbb kérdésed, hogy hogyan tudnál szembeszállni egy gazdag jogásszal nulla jogi ismerettel, végzetsség és állás nélkül, és hogyan ne perelhesse el a gyermeked, akkor kérdezd meg ezt. Írd össze a kérdéseid, és ejtsd meg ezt a telefont, ha az a vadállat éppen nincs otthon. (Vagy esetleg menj el személyesen a kislánnyal együtt, és utána ne menj haza.)

Annyit tudok, hogy az ártatlanság vélelme van érvényben, tehát bizonyíték kéne ahhoz, hogy bűntethető legyen a rendszeres bántalmazásért. De vegyük ezt az "unatkozó feleségem ezzel próbálja lekötni magát, mert egyszer elvesztettem a fejem" sztorit.. ezt neki nem kéne ugyanúgy bebizonyítania?

2011. ápr. 22. 22:06
 53/73 anonim ***** válasza:
76%
Ezt a lelépőst kifejtenéd bővebben?
2011. ápr. 22. 22:06
 54/73 anonim ***** válasza:
100%

Pénz van a kezedben, vagy kártya, vagy a kenyeret is ő veszi?

Ha bármikor, bármire költhetsz, amennyit akarsz, akkor "apránként" egy kicsit elő-takarékoskodhatnál a konyhapénzből a nagy ugrásra!

2011. ápr. 22. 22:10
 55/73 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem akik ezt a "fogd a cuccod és szökj meg" dolgot támogatnák, mindannyian úgy értették, hogy a gyermekkel együtt, valami biztos helyre, pl. anyaotthon. Tehát nem egyedül.
2011. ápr. 22. 22:10
 56/73 A kérdező kommentje:

ha csak magamról lenne szó, könyebben megtenném. bár akkor is megpróbálna előkeríteni a föld alól is, mert többször is megfenyegetett már vele, hogy nem hagyhatom el csak úgy.

de mostmár itt van a gyerek is, vele nem mehetek bele a vakvilágba. A szüleim az egyetlen kapocs, ott keresne először, vagyis ez az út is járhatatlan. Tőlük sem várhatom el, hogy őrizzenek.

2011. ápr. 22. 22:11
 57/73 A kérdező kommentje:
természetesen nincs pénzem. egy bankkártyám van amiről ő kapja az sms-t a banktól. vagyis költhetek amennyit akarok, de mindig tudja hol. ha egy automatából kell pénzt felvennem, mindig megkérdezi, hogy miért kellett és mire? ez is ki van találva nagyon.
2011. ápr. 22. 22:15
 58/73 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell anyaotthonba menni, lehetőleg minél távolabb tőle. Ha oda erőszakkal akar bemenni értetek, rögtön hívják a rendőrséget!
2011. ápr. 22. 22:16
 59/73 anonim ***** válasza:
74%

Gyerekek! Én ezt nem hiszem el! Ma Magyarországon ilyen nincs! Nem tudom elhinni, hogy van olyan ember (nő), aki képes volt hagyni, hogy így körbe-bástyázzák, így megfosszák a jogaitól, és még mindíg csak azon rágódik, hogy mit tegyen!

És egy ilyen embernek szült gyereket!

Létezik a valóságban ilyen? (Kezdem azt hinni, hogy az egész csak kitaláció!)

2011. ápr. 22. 22:20
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam anyaotthonban! Férfi nem teheti be oda a lábát!

A jogot pedig azért kéne elolvasnod kicsi lány, mert akkor nem azzal kezdenéd a rinyát.. hogy a férjem jobban tudja...

És? Te is tudhatod! Olvasd el mik a jogaid! Ha tudod, akkor nem tennél felesleges kérdéseket és nem azon sápítoznál, hogy hiába vagy te az anya a férjed...

1. tényleg az anya kapja a kölyköt, kivéve, ha súlyos pszichés, vagy mentális gondod van! Az apákkal már itt ki is csesztek

2. ha valamit állít rólad azt bizonyítania kell!

3. Tényleg ennyire nem érdekel?

2011. ápr. 22. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!