Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tenném jól? Elhagyjam...

Hogyan tenném jól? Elhagyjam és vállaljam az üldöztetést?

Figyelt kérdés
A férjem egy agresszor. A szó legrosszab értelmében. Minden apró mozdulatomba beleszól és ha olyanja van bele is köt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő tart el. Az utasítására nem tanultam tovább és nem dolgozom. Van egy pici lányom, aki 16hónapos. Ha maradok és tovább tűrök, anyagiakban nyugodt és gondtalan élete lesz. Ha elhagyom pokollá teszi az életünket, megpróbálja majd megszerezni a gyereket, ráadásul nekem rajta kívül nincs semmim.
2011. ápr. 22. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
84%
Ha a te ellátásod nem éri meg ezt a bánásmódot, a gyerek miért gondolkodna másképp?
2011. ápr. 22. 21:05
 32/73 anonim ***** válasza:
100%

"a kislányom jövőjét tekintve megéri" – hát nemtom, szerintem ha valaki még az élete fejlődő szakaszában válik lelki ronccsá, az elég maradandó pszichés károkat okoz, innentől kezdve hiába van pénze, költheti mindet pszichiáterre, már ha az apja elengedi..

Szóval szerintem nem lenne ez jó a gyereknek sem. Inkább hordjon használtruhákat, és legyen egészséges lelkileg. Rólad nem is beszélve. Normális ember a kutyájával semi bánik így.

Úgyhogy szerintem ha elment dolgozni, pakolj össze, hagyj egy levelet (amiben leírod, hogy elmentél, és miért, de bele ne írd, hogy hol vagy!!), menekülj el egy anyaotthonba, ahol jogi dolgokban is segítenek, és onnan elvileg el lehet intézni az egész válási procedúrát, legalábbis ezt írta egy válaszoló. Meg azt a "lea" dolgot is néz meg, hívd fel stb. Közben a szüleidnek is kifejthetnéd egy levélben, hogy hogyan voltál hazugságra kényszerítve 4 évig, és mi az igazság.

2011. ápr. 22. 21:08
 33/73 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, hát tény, hogy hatalmas hibákat követtél el, de soha sem szabad feladni! Csak arra koncentrálj, hogyan kerülhetnél ki ebből a helyzetből! Ez nem boldog élet, amit élsz.. Nem vesz téged emberszámba, nem akarja, hogy bármit is tőle függetlenül tegyél, mindent ő akar előírni az életedben. A kislányodra pontosan ugyanilyen élet vár, csak még durvább verzióban, hiszen ő már ténylegesen a gyereke, nem csak egy elnyomott felnőtt..

A szüleid hinni fognak neked, csak mondd el töviről hegyire a történetet. Hogy amit láttak, csak színjáték a külvilág felé, de te tulajdonképpen fogoly vagy ebben a házasságban.. Biztos nem gondolják, hogy megőrültél, és magad mögött hagyod a kacsalábon forgó kastélyt minden ok nélkül!

Keress egy anyaotthont, és ne fordulj vissza! A férjed biztosan megpróbál visszacsalogatni, hogy aztán még több lakat alatt őrizzen, és ha ez nem sikerül, kimutatja majd a foga fehérjét. Nincs hozzászokva, hogy valami ne úgy történjen, ahogyan ő akarja.. Ha máskor nem is, de akkor biztosan melléd áll majd a családod is.

Csak egy életed van, neked is és a kislányodnak is, és ezt nem szabad elpazarolnod egy ilyen életre! Ha tényleg olyan jól megy neki, hogy neked nem kell dolgoznod, akkor a gyerektartás is elég lesz arra, hogy megállj a lábadon - no meg a gyerek után járó támogatások.. Aztán ha találsz munkát, minden a helyére rázódik. Nem hinném, hogy túl könnyen elperelhetné tőled a gyereket.. Nem vagy közveszélyes, alkoholista vagy drogos. Az hogy nem dolgoztál eddig, nem érdekel senkit a bíróságon.

Nem tudom, hány éves vagy, de bizonyosan nem túl idős ahhoz, hogy akár a tanulást is újrakezdd, és olyan életet teremts magadnak, amilyet élni szeretnél. Csak egy kis bátorságra és kitartásra van szükséged hozzá. Úgyhogy rajta, ne késlekedj!:) Vár az élet!

2011. ápr. 22. 21:09
 34/73 anonim ***** válasza:
96%

ugyan már. ez csak kifogás. Nem egy olyan férjet ismerek a baráti körömben, aki azonnal letenne 20 milliót az asztalra, ha többet lehetne a gyerekével. De nem lehetnek. Mert a magyar törvények elég szigorúak és az anya pártján állnak.

Miért gondolod, hogy bármit tehetne.

Azaz igazság - ahogy a rezignált stílusodból is érződik -, hogy még a gyereked érdekében se mozdulnál.

kicsi internet,kicsi lázongás, még a büntetés is belefér, legalább történik valami.

A gyerek meg nem számít. Megvettek kilóra kisanyám

2011. ápr. 22. 21:09
 35/73 anonim ***** válasza:
84%
Mivel foglalkozik a férjed?
2011. ápr. 22. 21:10
 36/73 A kérdező kommentje:
a férjem jogász. igaz nem polgári peres, hanem gazdasági joggal foglalkozik, de el kell higyjem, hogy többet tud nálam arról, hogyan szerezhetné meg a gyereket
2011. ápr. 22. 21:15
 37/73 anonim ***** válasza:
100%

nem kell, hogy elhigyed,te elhiszed. Nézd meg, hány jogász harcol a gyerekéért. és olyanok is, ahol ég én is - nő létemre - az apjának adnám a gyereket.

Kifogás

2011. ápr. 22. 21:17
 38/73 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy az én anyám megküzdött apámmal, megküzdött a két nagyszülővel és megküzdött a világgal is, hogy megtarthasson. Inkább lett szegény és maradt velem egyedül (támogatók és barátok nélkül!) minthogy elnyomva éljen és legyünk boldogtalanok! Őt nem támogatta senki! Ő nem mehetett haza, nem fogadták be a barátok! De mert nő lenni a talpán! Mert anya lenni és nemet mondani a világnak!

s képzeld? Felnevelt! Igen! Egyetemista vagyok! Eljutottam idáig! És köszönöm neki! Hogy felvállalta a szegénységet miattam! Köszönöm Édesanyám.

Kár, hogy a te gyerekednek nem ilyen anya jutott. Sajnos Ő még az apukájára sem tud majd támaszkodni. Nincs se anyja aki megvédené ,sem apja aki szeretné.

Azt éerzni, fogja, hogy valami nincs rendben, de ez akkor fog neki fájni, mikor látja, hogy más nincs olyan körülmények között és nála 1000x boldogabb! Ha most még nem is érdekel a gyereked, de amikor felteszi neked a súlyos kérdéseket, majd amikor menekülne és nem tud csak a drogokba, alkoholba... akkor megtudod mi az a fájdalom!

2011. ápr. 22. 21:23
 39/73 anonim ***** válasza:
76%
Honnan tudod, hogy nem blöfföl?
2011. ápr. 22. 21:24
 40/73 A kérdező kommentje:
biztosan nem tudom. de nem szokott habokra fenyegetőzni. annyira pedig nem látok bele a jog útvesztőibe, hogy kockáztatni merjek.
2011. ápr. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!