Miért közösítik ki a gyerekeinket az új iskolában? Roma kérdés.
Értelmiségi roma házaspár vagyunk, férjem mérnök, én közgazdász. Elsős gimnazista ikreinket folyamatos támadások érik az új iskolájukban a származásuk miatt. Az általánosban nem volt ilyen problémánk, nagyon szerették Őket.
Szülők, kamaszok válaszát egyaránt várom.
NEM LÁTOK A DÜHTŐL!!!
Most telefonált a férjem, hogy Katát be kell vinnie az ügyeletre. Valamelyik nemnormális eltörte az inzulinadagolóját. A kis hülye meg nem mert szólni, és most az egekben van a cukra. Persze a tettes nincs meg. Holnaptól nem engedem Őket iskolába.
Mindenkinek köszönöm a válaszát.
Én nem hiszem el. Ez a kérdés kamu. 30 éve tanítok, ok nélkül ilyen mérvű kiközösítés nincs. Sőt, pont az ellenkezője, állandóan a roma tanulőkat támogatjuk ezerrel.
100 %, hogy amit írsz, nem igaz. Miért kell provokatív kérdést kiírni?
Csak egy kérdés mert problémás magyarok nem léteznek?
Válasz: Oh de igen nagyon is léteznek nem is kevesen.
Na és tisztességes romák? Bizony azok is. Le a rasszizmussal! Én is magyar vagyok de elítélem a faji meg különböztetést. Az embereket nem a bőrszínük hanem a tetteik alapján kell megítélni!
Szia!
Kemény dió ez a helyzet, az biztos.
Nekem is volt roma osztálytársam, sajnos kiközösítették, egyedül kevés voltam ahhoz, hogy marasztaljam, vagy hogy a többieket lecsitítsam. (A csordaszellem, ugyebár...) Én az ilyen helyzetet nem tartom elégtételnek a nem becsületesen élő romákkal szemben, teljesen logikátlan dolog lenne, a kérdező problémája teljesen személyes.
Kedves kérdező!
Ha az osztályfőnök hozzáállása rossz, akkor azt hiszem, veszett fejsze nyele a dolog... A tanárokon rettentő sok múlik, sőt, talán rajtuk a legtöbb (és persze a szülőkön, az ő nevelésükön). Egyelőre én is az iskolaváltást tudom javasolni, mert ez nagyon rossz nyomot fog hagyni a gyermekeidben.
Vagy esetlegesen az igazgatónál jártatok?
Sok szerencsét! :)
21/L
Én csak annyit mondanék,hogy csak mert beszélsz a tanárokkal,attól még nem fogják szeretni a gyerekeidet.Nem kötelezhetik a diákokat arra hogy kedveljenek valakit.
Sajnos ez van.Már egy 15 éves gyerek is látja,hogy a cigányok "általában" rossz emberek,és tartani kell tőlük.Én személy szerint örülök neki,hogy vannak még ilyen diákok akik nem csak jópofiznak a cigányoknak mert félnek,hanem igenis kiközösítik őket,és nem foglalkoznak velük.Engem általános iskola 3. osztályában rángatott be egy cigány fiú a wc-be és majdnem megerőszakolt.Sajnos ahol én élek nem mehetünk ki az utcára,mert vagy megdobálnak kővel,vagy elveszik azt ami nálad található.Ha a kérdés kamu akkor nagyon szomorú vagyok,mert láttam egy kis reményt,hogy a magyarok belátták,hogy mit is kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!