Miért közösítik ki a gyerekeinket az új iskolában? Roma kérdés.
Értelmiségi roma házaspár vagyunk, férjem mérnök, én közgazdász. Elsős gimnazista ikreinket folyamatos támadások érik az új iskolájukban a származásuk miatt. Az általánosban nem volt ilyen problémánk, nagyon szerették Őket.
Szülők, kamaszok válaszát egyaránt várom.
Kedves 12:12!
Félreértettél. Nem az ofő mondta ezt, hanem az egyik szülő szülői értekezleten, ahol az ofő feldobta a kérdést. Amúgy meg talán már a soraimból kiderült, hogy nem vagyok az a vérben forgó szemű, habzó szájú alak. Azzal a szülővel pl. ott találkoztam először, és a beszólására még válaszolni sem tudtam, annyira megdöbbentem.
Asszem kicsit felre magyarazod a dolgot, meg sem merem kockaztatni, hogy esetleg szandekosan. Senki nem erezne elegtetelt ha kest szoritanank a gyereked torkahoz, de van akikkel ez is megtortent, es pont azert mert ok meg "parasztok" voltak. Csak az ilyen iranyu rasszizmus valamiert nem szamit nalunk.
Nagyon sokan leirtak a dolgok lenyeget szerintem, te pedig meg mindig nem latsz tovabb a 2 lanyodnal, holott itt nem csak roluk van szo. Ez egy tarsadalmi problema, amit kicsit nagyobb volumenben kene, hogy lass, foleg, hogy elvileg tanult ember vagy.
Nézd ez kell fogadnod. Nehéz, de nem tudsz rajta változtatni. Az előítéletek mindig is meglesznek! Én is abban látom csak a megoldást,hogy megpróbálod bizonyítani (már ha akarod), hogy ti mások vagytok! Ha jobban megnézed, a magyarok is ki vannak ennek téve külföldön. Ugyanúgy kiközösítik, lenézik őket, nyilván nekik is meg van az okuk.
Arra amit írtál, hogy aki gazdag roma és 7 napos lagzit csap azt is lenézik, csak annyit reagálnék, hogy nem egy ilyen ismerősöm van, az egyik speciel színesfém lopásból szedte meg magát. Ezt lehet,hogy a fehér is megcsinálja, sőt biztos, a de mi francnak kérkedik vele. Engem ilynekor ez idegesít, nem az, hogy roma! Nekem van roma barátom. De ha hiszed ha nem, ő igenis szégyelli a népét, amikor hallja,hogy mekkora a cigány bűnözés, vagy amikor elmesélem neki,hogy a szomszéd látta,hogy egy roma lopta le a postaládámat! Őt is érték "atrocitások"! Most már megismerték őt is, a feleségét, lányát is, szeretik őket, de ehhez idő kellett! És perszer bizonyítani,hogy ők igenis mások!
A többi szülő nem fogalmazott ilyen markánsan. Volt aki szabadkozott, hogy az Ő gyereke biztosan nem tett ilyet, volt aki inkább hallgatott. Ki tudja miért:)
Az ofő amúgy rendes. Azt mondta, próbált beszélni erről a gyerekekkel, amikor ikrek nem voltak suliban, de úgy érzi, ha túlzottan erőlteti, csak még rosszabb lesz a dolog a dac miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!