állapotos vagyok megtartjuk a babát, szerintetek hogy beszéljük meg párom szüleivel hogy had költözzek oda a babával?
Gratulálok annak a kimaminak, aki 20 évesen támogatja a kérdezőt.
Ívan férjed, van tető a fejed fölött. DE 2011 ET ÍRUNK NEM OTT TARTUNK HOGY A FÉRFIRE LEHESSEN TÁMASZKODNI EGY ÉLETEN ÁT! Sőt el is ítélem azokat. És mi van ha majd ott hagy a babával akkor mit csinálsz? Mert ugye se munkád nem volt még, se szakmád nincs...
Ezen kéne elgondolkozni, hogyha otthagy a párod, férjed, akkor is tudjál egyedül a gyerekkel boldogulni.
NEM A PASIRA KELL ALAPOZNI, MERT AZOK JÖNNEK MENNEK!!! Úgy 70% ban. Jön egy fiatal puna aztán kidobja a családját.
Szia,
22 évesen szültem a kisfiamat úgy, hogy a saját házunkba költöztünk a férjemmel, és bár nem szűkölködünk, de még így is voltak iszonyatosan nehéz időszakok. Mi előtte mindent átgondoltunk, ha nem lesz munka akkor is megleszünk? Ha bármi baj lesz a babával, lesz pénz gyógyszerre, orvosokra stb? A táplálásához megfelelő alapanyagokra? Sajna ma már egy kg alma is irreálisan drága. Így mertük bevállalni. Előtte semmiképpen nem szültem volna, egyszerűen belehaltam volna a fájdalomba, ha a gyerekem éhes és azt kell mondjam, hogy sajnos ma nincs kicsim....vagy szakadt ruhában járatni oviba, mert arra már nem futja, vagy ő nem mehet osztálykirándulásra mert nekünk erre nincs. bizony előre is kell gondolkodni, és ez mind mind benne van. A Ti helyzetetek totál kilátástalan és itt elsősorban nem az a probléma, hogy Te fiatal anyuka vagy, én is az vagyok, attól még lehetsz/lehetnél csodálatos édesanya, csakhogy ehhez nem elég a szeretet, abból sem jól lakni, sem felöltözni nem fog a gyereked, sokkal inkább, hogy a 17 éves apuka mellett, csak szenvedni fogsz és nélkülözni.
Én most 25 múltam épp kistesót tervezünk, de minden adott, ha nem így lenne, eszembe se jutna, sőt így, hogy van egy 2,5 éves kisfiam és középszínvonalon élünk is azt mondom, hogy nagyon nehéz, és bár tanultam, fogalmam sincs lesz e munkám, ha vissza kell mennem dolgozni.
A helyedben nem tartanám meg a babát, bár tudom, hogy iszonyatosan nehéz dolog ez, de hidd el nem tudnál boldog gyermekkort biztosítani neki bármennyire is szereted. Ha megtartod, az anyóshoz költözést azonnal kizárhatod, mint lehetőséget, még ha be is fogad, meg fogja keseríteni az életed, és nem biztos, hogy tudatosan. Neked az sosem lesz az otthonod, ez is tapasztalat. Szívből kívánom, hogy minden jól alakuljon, és boldog életed legyen vagy így vagy úgy.
M
Az hogy a gyerek kábszeres lesz-e, valóban nem az anyagiakon múlik, hanem a szülők hozzá-nem-értésén. Várhatóan épp ugyanúgy fognak ők is fáradozni az anyagiak megteremtésén, és nem marad idő a gyerekre, hogy beleplántálják a megfelelő elveket, értékrendet. De persze ha csak simán elidegenedést, nyomort és veszekedést lát maga körül, az is éppen elég..
Kisebb valószínűséggel fordul elő ilyesmi felelős szülők esetén, akik tudják, hogyan kezeljék a problémákat, elegendő időt fordítanak a gyere lelki dolgaira.
Épp itt van a kulcsszó: "felelős"
Mellesleg nem tudom, ha már egyszer a srác paraszt volt és nem vette ki, akkor a lány miért nem ment el másnap eseményutáni tablettáért. Ugyebár még a legszélsőségesebb abortusz ellenzők sem gondolhatják, hogy gyilkosság megelőzni a beágyazódást.. Erre nem volt pénz, vagy ennyire tudatlan az "anyuka"? Egyik esetben sem bíznék rá gyereket..
nem vette még észre senki hogy romákról van szó??
tudtommal náluk szokás az ilyen!
Tán a többi gyerek nem az adófizetők pénzéből kapja a GYES+CSP-ot???
Kérdező: szerintem arra ne számíts, hogy felelős apuka válik a barátodból, nagyobb az esélye, hogy szétmentek, és talán később akad vki, aki elfogad gyerekkel együtt. Ezzel is számolni kell.Bár nem ezt kérdezted,de ha én lennék a helyedben, elvetetném. Rosszak így az esélyei, és neked is. Az apuka még gyerek, és nem is a legjobb természetű. Anyósékhoz nem költöznék, kivétel, ha rajonganak értem, és alig várják az unoka érkezését, de akkor is nagy eséllyel költözni kell, ha a fiúk megun.
Anyagiakról: nekem 3 gyerekem van, szoptattam őket, 100 ft-os boltból vettem pelenkát, jó volt. Termékmintaként popsikrémet is kaptam, elég is volt. Betegek 1 éves koruk alatt nem voltak. A védőnőtől lehet kapni ruhát, játékot, ha kevés lenne, én is zsákszámra adtam le. Ha a gyerek szopik, kb 12 E-ből ellátható az első félévben (ha nem számolom azt a néhány almagerezdet, banánkarikát, de attól nem juttok csődbe). Ha otthon maradsz, nem kell attól félni, hogy éhenhal! :) DE: neked is korai, az "apukának" meg nagyon-nagyon az! Nem várhatod még, hogy felelős apa váljon belőle, ma már egy 17 éves gyerek!
Sajnos egyre több fehér lány is csinálja ezt.Sokan a mámoros esték után,sokan azért hogy ne kelljen tanulni, dolgozni mert mondván az állam eltartja őket is.Nekem van gyerekem de csak úgy lett hogy elötte megpróbáltam mindent biztosítani a jövőjéhez.Persze a férjemmel együtt.
A szülőknek pedig csak az igazat kell megmondani különben sem mehettek az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!