Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » állapotos vagyok megtartjuk a...

állapotos vagyok megtartjuk a babát, szerintetek hogy beszéljük meg párom szüleivel hogy had költözzek oda a babával?

Figyelt kérdés
Anyuja nem örül neki mert még csak 17 éves a fia és párom velünk szeretnelenni hozzánk sajna nem költözhetm ert hugommal vagyo kegy szobába én 19éves lány vagyok segítsetek
2011. márc. 16. 11:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/134 anonim ***** válasza:
56%
Ne szóljátok le a kérdezőt. Nincs abban semmi pláne, hogy terhes 19 évesen. Ha nehezen is, de egyedül is el lehet nevelni azt a gyereket. Ismerősömet az anyukája ugyan ilyen ok miatt 14 évesen szülte meg a lányát (nem kisebbségi, csak felelőtlen volt), befejezte a középiskolát, közben nevelte a gyereket, az apuka is megvolt, felelősséget is vállalt, a családok is segítettek közösen, az anyuka leérettségizett, dolgozott, mellette elvégezte az egyetemet, és voila, a gyereke is felnőtt lett közben, és ő is ugyan úgy egyetemre jár most (évfolyamtársam). Az anyuka 33 a fia meg most lesz 19 éves, és van már azóta testvére is.
2011. márc. 16. 12:58
 42/134 anonim ***** válasza:
79%
Kefélés az megy, de a tanulás már nem. Nézd meg te szerencsétlen, hogy mennyi hátrányos helyzetű gyerek van ebben az országban! Mindenhol ez megy most. "minden gyerek lakjon jól" Erre te idepottyantassz mégegyet. Na bravó!
2011. márc. 16. 12:58
 43/134 anonim ***** válasza:
76%

Annak aki fel van háborodva a "nagyikra", én pl írtam, hogy támogatom amiben tudom, de nem költözhetnek oda. Nem kényszeríthet se a fiam, se senki, hogy befogadjak valakit, a fiam se lenne tenyéren hordva ne félj, kivenné a részét.

Nem szétszedni akarom darabjaira a kérdezőt, annak semmi értelme, csak reálisan gondolkozom, még egyszer mondom támogatnám a gyereket amivel tudnám, meg a fiamat is arra sarkallnám, hogy látogassa, foglalkozzon vele, segítse pénzügyileg meg mindenféleképpen őket, de az összeköltözést nem tartom szerencsés ötletnek.

Te is tudod, hogy az ilyen fiatal kapcsolatok nem tartanak soká, 2-3 év múlva majd milyen képpel tennéd ki a házból a lányt ha a fiad megunja?

Egészen más tál tészta, ha a lánynak nincs ahová menjen, pl kidobják otthonról, az más, de ez jelen esetben nem így van, mert az anyukája támogatja.

2011. márc. 16. 13:02
 44/134 anonim ***** válasza:
97%
Gondold meg ezt az anyósékhoz való költözést! Te mindig is az leszel a szemükben, aki tönkretette az ő fiacskája életét. Soha az életben nem fognak szeretni. Ott fognak veled kiszúrni, ahol tudnak. 38 vagyok. 16 évvel ezelőtt házasodtunk össze. Anyósékhoz költöztünk. Nem egy házba, de egy udvarba. Az életem maga a pokol! Pedig 3 év járás, eljegyzés, házasság, gyerek.. minden sorba jött, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Utálnak. És mindig is utáltak. Csak mert a férjem "majdnem mindig" mellém és a gyerek mellé állt, velük szemben. Ezt nem tudták elfogadni. Ott kötnek belém, ahol tudnak. Ha esik az eső, arról is én tehetek. Úgyhogy jól gondold meg. Menekülj, amíg bírsz... és ne szülj!
2011. márc. 16. 13:05
 45/134 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem,így,hogy a párod még nem dolgozik,nem tud eltartani,így ne költözz oda. Majd ha dolgozik már,talán a szülei is pozitívan fognak a költözéshez állni.A Te pénzed nem lesz elég a babára és rád sem.
2011. márc. 16. 13:07
 46/134 anonim ***** válasza:
90%
Teljes mértékben felelőtlenek vagytok! Te is gyerek vagy nehogy a párod. Most azt mondja gyereket akar nevelni, aztán 2 hét mulva már bulizni akar és szétmentek... Miből fog eltartani titeket??? Te is csak akkor kapsz pénzt ha dolgoztál, de az sem elég még a babára sem... Nem akarod elvetetni...hát ha igazán szeretnéd azt a babát akkor nem szülnéd meg, hogy szenvedjen. Gondolj bele milyen élete lenne. Se apa, se pénz, se csoki, se kaja, se játék, se saját szoba... stb.
2011. márc. 16. 13:09
 47/134 anonim ***** válasza:
30%
Semmi baj, nem is vagy már túl fiatal, az apuka egy kicsit, de régen még fiatalabbak voltak és fel tudták nevelni az őseinket éhínségben, fűtés nélkül is. Ne félj, minden meg fog oldódni. Sok minden függ az anyósjelölttől és nem biztos, hogy náluk jól fogod érezni magadat sajnos. De bízz benne, hogy segítenek. Ha nem, akkor meg kerestek valami melót és elmentek albérletbe, ez a legrosszabb eset. Talán szerencsésebb lenne nálatok valahogy leválasztani egy kis szobát 3-ótoknak. Kitartást kívánok az egészhez!
2011. márc. 16. 13:09
 48/134 anonim ***** válasza:
83%
Lépjünk túl azon,hogy barátod 17 évesen még mindig elsős te pedig még érettségivel sem rendelkezel.(ebből következik,hogy egy darabig még nem fog keresni.)Jó dolog a babázás,de azt ugye tudod,hogy nem csak pelenka meg babakocsi kell a gyereknek?Nem egész 40 ezer forintot fogsz kapni havonta.Ebből kell mindent! megoldani.Tegyük fel,hogy kapsz ruhákat és mondjuk babakocsit is.(ha nem,hát kezdhetsz rá gyűjteni).Gyerektartásban én nem reménykednék.Tewgyük fel,hogy nem lesz tejed (nincs mindenkinek a közhiedelemmel ellentétben).Veszel egy cumisüveget 1500 ft.ért.Babád nem fogja elfogadni,mert ilyen nagyon gyakran előfordul.Veszel még kb 2-t.Ez eddig majd 5 ezer forint.Veszel hozzá tápszert,ez egy 10-es havonta simán,vagy még több.Nőnek mint a gomba,mindig kell új ruha. Ha betölti az 5-6 hónapot,pampucolhatsz a kajával,mindig friss zöldség és gyümölcs kell.Ez télen elég drága.Ha nem ízlik neki,vehetsz üvegeset,ami 500 ft legalább naponta,ez 15 ezer ft egy hónapban.Beteg lesz,elmész a gyógyszertárba,otthagysz 5 ezer forintot.Nem használ a gyógyszer,vissza a dokihoz,újabb 5 ezer forint.Játékot sem árt venni,textilpelenka is kell vagy 10 darab legalább,250 ft darabja.Kell neki D vitmain,K vitamin,fürdető,popsikrém,stb,stb.Aztán elkezd menni,cipő kell a lábára.Egy alsó kategóriás cipő 5 ezer forint,egy normálisabb 10.Ezt nyugodtan számolhatod legalább évszakonként egyet.Nem akarom tovább sorolni,de hidd el,úgy megy el az a 40 ezer forint mint a szél.És akkor még nem tettél félre neki,hisz biztosan szeretnéd,hogy könnyebben induljon neki az élet,mint neked.Váratlan kiadás is bármikor (általában a legrosszabbkor) lehetGyerekt nevelni nem olyan,mint a tévében.Eleinte két óránként fenn van éjjel-nappal.Kimerítő,pláne emellett még suliba is járni.Ha az én lányom járna így,nem tudom,mit tennék.De hogy leckét kapna,az biztos.A rezsibe miből fogsz beszállni?Magadnak miből veszel ruhát?Hidd el,bármennyire is jól hangzik,hogy magadnak szülöd,nem így van.Majd ha a saját pénzedből tartod el egyedül magadat ismeg őt is,akkor szülöd magadnak.Az pedig nagyon önző gondolkodás,hogy ha nem lenne a párod,akkor is megtartanád,mert te is így nőttél fel.Egy gyereknek joga van apával felnőni és nem foszthatod meg tőle.
2011. márc. 16. 13:10
 49/134 A kérdező kommentje:
a babakocsi és ruha pelenka megvan a hugomét megkapom van olyan ruha is ami uniszex sőt leginkább csak olyan lett elrakva. pelenka a kezdetekre megvané s tudom hogy képesvagyok felnevelni egy babát létezik bölcsöde is hogyha dolgozom akkor ott elvan arra a pár órára. más is megoldotta engem anyukám havi 28 ezer forintból nevelt úgy hogy nagymamám is itt élt és semmi keresete nem volt!!
2011. márc. 16. 13:13
 50/134 anonim ***** válasza:
20%

Nyugi aki rossz indulatúan beszólongat csak irigy. Én 20 éves leszek és 20 hetes kismama vagyok. Nem szégyellem sőt büszke vagyok rá. Férjem van aki szeret és maximálisan mellettem áll mindenben. Én nem dolgozom és még a szüleimnél lakunk de a férjem dolgozik. Büszkén emelt fővel megyek végig az utcán és nem hagyom hogy bárki is elítéljen! Mindenkinek van saját udvara söprögessen azon.

Kérdező ne foglalkozz a rossz indulatú válaszolokkal.

2011. márc. 16. 13:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!