Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Figyelt kérdés

Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)

Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...

Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...

Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...

Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(

2011. jan. 23. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:

"És mondták hogy azért mert fizettek neked egy kólát akkor már ezt csinálhatják?

mert ha nem akkor el vagy tévedve: Nem a tulajdonukként kezeltek, hanem Nyomultak, erőszakosan. A kettő nem ugyanaz"

a viselkedésük akkor változott meg ennyire erőszakosan nyomulósnak, amikor kifiziették a kólát.

ja az első csávó konkrétan jött elő azzal, hogy most akkor mennyek be a sátrába, majd ő megdug, meg tud még fizetni ha kell, stb...

2011. jan. 23. 15:40
 72/81 anonim ***** válasza:

Szerintem nem olvsatad a léyneget:

ha cserélnék a párommal SEMMI SE VÁLTOZNA mert egyenlően osztjuk meg a teendőket?

Ezt olyan nehéz megérteni?

2011. jan. 23. 15:42
 73/81 anonim ***** válasza:
100%

"ha cserélnék a párommal SEMMI SE VÁLTOZNA mert egyenlően osztjuk meg a teendőket? "

ez lehet, hogy konkrétan NÁLATOK így van, de sok helyen nem.

de szerintem egyre több helyen lesz hasonlóan igazságos, mint NÁLATOK. (de még sajnos sok helyen a nő lényegesen többet dolgozik, mint a párja, de azt én is írtam, hogy nem mindenhol van ez így)

2011. jan. 23. 15:46
 74/81 A kérdező kommentje:

Semmi sem változna meg? Dehát akkor vihetnének téged reggel autoval meloba, nem kéne borotválkoznod, és még kondiznod sem kéne...hmmm, akkor most változna vagy sem? Mindig azt irod, ami épp jól hangzik, ugye?

Na jo, én befejeztem veled a csevegést, mert "beszélj vele bot nélkül" tipus vagy!

Köszönöm a hasznos válaszokat! Mindenkit felfelé pontoztam, kivéve a 60%-oskát, meg még egy pár bunkót, őket nem értékeltem egyáltalán,sem jónak sem rossznak de a többit köszönöm, tanulságos volt!

2011. jan. 23. 15:50
 75/81 anonim ***** válasza:
Azért arra nem válaszoltál hogy te cserélnél e életet teljesen a pároddal, míg tőlem ezt elvárod. Még jó hogy hozzám nem lehet beszélni
2011. jan. 23. 15:53
 76/81 anonim ***** válasza:
73%

15.26-os vagyok

ha már ovis lesz nagyon rossz lesz a helyzet az már biztos :( nálunk fél4ig, legkésőbb 4ig kell elhozni a gyereket. hol találok olyan munkát ahol hajnalban bemehetek, hogy 3-kor eljöjjek??? az előző munkahelyemre nem tudok visszamenni mert ott fél5-ig van a munkaidő.

na és ha már otthon vagyok 4-kor, persze, hogy végezni fogok megint csak a háztartással mire a gyerek alszik és a férjem tudna segíteni.

még akár egy olyan vitába is bele lehet emellett menni, hogy miért keresnek kevesebbet a nők ugyanazért a munkáért?

de mindemellett is azt mondom, megérte gyereket szülni, bearanyozza az életemet :)))

2011. jan. 23. 16:05
 77/81 anonim ***** válasza:
72%

Az, hogy a különböző bulikra nőknek ingyenes a belépés, az nem a nőknek jó, hanem így csalják a nőket a hímek a buliba, lehet válogatni a bigék közt. Ha van 10 nő nem olyan jó a felhozatal, mint ha van 100 nő.

Tehát ez sem a nők érdekében...:D

2011. jan. 23. 16:14
 78/81 anonim ***** válasza:
100%
ja, eleve nem megyek olyan buliba, ami a csajoknak ingyenes.
2011. jan. 23. 17:14
 79/81 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetertek a kerdezovel.

Sokan tevednek, h az egyenjogusagot, es azt h a nok is dolgozhassanak azt a feministak es a nok vivtak ki maguknak. Nem. A vilaghaboru elott a noke volt a haztartas vezetese, mosas, fozes, takaritas. Aztan vilaghaboruban a nok munkaba kenyszerultek, h megelhessen a csalad. Persze emelllett ugyanugy a csaladot is fenn kellett tartani.

Azota se allt helyre egyensuly.

Nalunk a kovetkez a helyzet( es sok csaladban is ugyanezt latom).

Hajnalban felkelek a gyerekhez,mert hat a ferjemnek fizikai munkat kell vegeznie.

Ellatom a gyereket, megyek melozni. Este fel 7-re erek haza. Ehes a csalad. Osszedobok nekik valamit. Megteritek, elpakolok, rendbe teszem a lakast, kimosok. Viszem a gyereket furdeni, aztan meg aludni. Lefurdok, majd holt faradtan agyba dolok. Emellett legyek fitt, szep, kivanatos. A noket allandoan szidjak, ha kicsit felszednek, esetleg elhagyjak magukat. A ferfiak sosincsenek megemlitve ezen a teren. Pedig mennyi pocakos, borostas, macko nadragos ferjet lehet latni.

Jah es majdnem ketszer annyit keresek, mint a ferjem! Igy azt se mondanam, h o a csaladfenntarto.

A ferfiak nagy resze eletkeptelen, belejuk van mar kodolva a lustasag genetikailag.

2011. jan. 23. 20:01
 80/81 anonim ***** válasza:
100%
csak az első két oldalt olvastam, de az alapján megjegyezném: amég azt mondják a mosogatásra hogy női munka, a favágásra meg hogy férfimunka addig bizony nincs egyenjogúság...ennyi
2011. jan. 23. 22:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!