Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek jar az a...

Szerintetek kinek jar az a szerep hogy kezdemenyezzen egy kapcsolat elkezdesehez?

Figyelt kérdés
A lany vagy a fiu? Ha a lany akkor miert? Ha a fiu akkor miert?
2010. dec. 19. 08:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Szívesen lemondok a kezdeményezés jogáról.

Így nem bánt, ha elutasítanak.

31/F

2010. dec. 19. 08:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Igen, de ha neked tetszik es a lany szegyelos es nem mer kezdemenyezni ....?
2010. dec. 19. 08:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nincs ilyen jog. Teljesen mindegy, hogy ki kezdeményez. Régen bizony nagyon megszóltak volna egy lányt, ha kezdeményezni mert volna.
2010. dec. 19. 08:28
 4/15 anonim ***** válasza:
Hát én elég sokszor láttam még pár éve, mikor pultoztam egy szórakozóhelyen, hogy nagyon sok esetben a lányok kezdeményeznek. Itt nem csak a szempillarebegtetésre gondolok, hanem úgy igazán, tökös kezdeményezésre. De azt kell mondanom, hogy a fiúkat sem kell félteni, ők is nyomulnak azért. Én azt mondom, hogy manapság már nem szégyen, más kérdés, hogy én speciel szeretem, ha egy pasi meghódít és nem nekem kell elmagyaráznom neki, hogy "hé én is itt vagyok!" :)
2010. dec. 19. 09:35
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
A fiuknak jár ez a szerep. Az oké, hogy a lány ad neki jeleket, de szerintem az annyira r*bancos, ha odamegy és felakarja szedni a csávot:S Igenis a fiu menjen oda. 5 év mulva mi lesz, ha igy haladunk? Majd a nő visz egy csokor rozsát, és nyitja ki a csávo előtt az ajtót? Sajnos igen.:S
2010. dec. 19. 09:44
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
a kezdeményezés a fiú dolga! de van, hogy várhatnál életed végéig is mert ő valamilyen okból kifolyólag nem mer. így hát neked kell lépned, nincs ez kőbe vésve.
2010. dec. 19. 10:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Én szeretem, ha a fiú kezdeményez. Persze ez nem azt jelenti, hogy én nem küldök jeleket...

21/l

2010. dec. 19. 11:20
 8/15 anonim ***** válasza:
Én igazán nem vagyok egy régimódi alkat, de szörnyen hülyén érezném magam, ha meghívnék egy pasit egy italra, elkérném a számát stb. Ha egy pasi nem csinál semmit, elbizonytalanodom, hogy tényleg érdeklődik-e, aztán csalódottan visszavonulok. Ha kisebb jeleket ad, gesztusokkal él, akkor már oké, én is teszek lépéseket, hogy lássa, van értelme.
2010. dec. 22. 13:12
 9/15 anonim ***** válasza:

Azért kell meghagyni a fiúknak, férfiaknak (még ha látszólag is) a kezdeményezés lehetőségét, mert a férfiak dolga a hódítás, a vadászat, ezt kívánja meg a férfi-női szereposztás, de ez nem jelenti azt, hogy jelzéseket adjanak, de az udvarlás fogadása maradjon meg inkább a lányoknak, a hódolat meg a fiúknak.

Ne akarjunk már a férfiakból identitásukat vesztett, nyámnyila, elnőiesedett, puhány pasikat gyártani, mert ha így haladunk, kihalnak a férfias férfiak.

2010. dec. 22. 17:04
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

Attól függ, mit értünk "kezdeményezés" alatt.

Amit szerintem egy lány csinálhat kezdeményezés címén:

- írhat sms-t, emailt, hívhat telefonon, hogy mizujs;

- javasolhat közös programot, menjünk el moziba, színházba, de nem azzal a szöveggel, hogy "meghívhatlak...?", mert az túlzás, bár nem tudom, van-e még valaki a Földön, aki használja hétköznap;

- terelheti a beszélgetést olyan irányba, hogy érződjön belőle, hogy bízik a fiúban.

Amit ne csináljon:

- ne adja meg a számát, ha nem kérik;

- ne ő gyakorolja azokat az udvariassági dolgokat, amik hagyományosan a fiú dolgai, pl. ne ő hívja meg a fiút italra (ha még nem ismerik egymást eléggé), ne ő mutatkozzon "erősebbnek", pl. járdán ne akarjon az autók felőli oldalon menni, ne ő adja kölcsön a pulcsiját a hidegben; ehelyett fogadja el, ha meg akarják hívni, vagy ha "gyengébbként" kezelik.

24f

Vagyis: kezdeményezhet, de csak női eszközökkel.

2010. dec. 22. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!