Férfi-női szerep? (picit hosszú)
Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)
Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...
Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...
Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...
Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(
12:52-es
Nagyon megnézném, hogy a te életedben milyen szerepet töltesz be a család fogalmában...
Szinte látom ahogy esténként felrakod a lábad az asztalra egy üveg sör mellett (amit persze az asszony hozott ki neked a konyhábol, és fél ora mulva kérsz még mellé egy tál pop-corn-t is)
Ha meg szerinted női egyenjoguság van (mert szerintem rohadtul nem) akkor ne várd el a párodtól, hogy főzzön neked, ill. takaritson rád és még sorolhatnám...mindezeket csináld meg magadnak...hiszen az egyenjoguságba azthiszem ez is beletartozik.
Valóban,az csak arra igaz,aki hagyja magát.Mikor az első babánk született én éppen a diplomamunkámat írtam,rendkívül nehéz volt egyszerre odafigyelni az egyetemre,ami ráadásul nem is a büfészakok egyiket(bme).A párom egy évvel hamarabb végzett nálam,ő már dolgozott,de mindenben támogatott.Este felkelt a picihez,hogy ne nekem kelljen,legalább egy kicsit ki tudjam magam pihenni,amikor hazajött a munkából akkor az estére maradt teendőket átvette,hogy még tudjak koncentrálni a tanulásra.Tehát teljes mértékben mellettem állt minden értelemben.Ez 4 éve volt.Azóta már óvodába jár a kisfiúnk,így én is dolgozhatok.A férjem nem sokkal utánam ér haza a munkából,tehát besegít,mert tudja,hogy én is fáradt vagyok.Mostmár sokszor kérnem kell,hogy csináljon meg valamit,magától nem biztos,hogy megteszi,de ez nem baj.Amíg megcsinálja,ha kérem,nekem ez így tökéletes.:)
DE(!) mindezt nem tudom,hogy bírnám,ha egyáltalán nem segítene..
28N
12:52-es
"Nagyon megnézném, hogy a te életedben milyen szerepet töltesz be a család fogalmában...
Szinte látom ahogy esténként felrakod a lábad az asztalra egy üveg sör mellett (amit persze az asszony hozott ki neked a konyhábol, és fél ora mulva kérsz még mellé egy tál pop-corn-t "
Na most már látom, hogy a sötétségedből ered a naív felfogásod.
Eléggé melléfogtál.Talán zavar az igazság amit leírtam?Ha nem akkor miért nem tudtál ahhoz hozzászólni?
Szerintm nem értetted amit leirtam, inkább olvasd el még egyszer. Egyébként pedig hozzászóltam a válaszodhoz, tehát nem értem miért irtad, hogy "nem merek hozzászólni"...
A sötétség pedig inkább rád jellemző, de mindegy is, amig nem hoz össze ilyen férfival a sors mint te, addig nyugodt leszek!
ja hogy szerinted nincs női egyenjogúság.aha...és ezt sikerült levonnod a saját életeből?
Ami a gyerekszülést illeti abban még igazad is van,de csak úgy kijelented h nincs....
Húú de meg van valaki sértődve,mert megsértettem az ő szerinte nem létező egyenjogúságát.:)
Értelmezési problémáid meg neked vannak,mert nem lett volna mire fel nekem esned.
Kedves kérdező!
Ezek közül mi az amit megéltél saját bőrödön? Nem pedig csak másoktól hallottál vagy itt olvsatál 8mert ez az oldal nem reprezentatív)
Tehát te amikor együtt éltél egy pasival ez mind jellemző volt?
És légyszives áruld el azt is hogy mi az amit te személyesen látsz a saját életedben hogy a pasiknak annyival könnyebb?
imádom azokat a fóbiásokat, akik képtelenek megbízni a párjukban. mert az, hogy még kismamaként sem mernek rá támaszkodni, az ezt jelenti. Hát akkor gyűjtögess, drágám :)
de majd ha beteg leszel (és esetleg még gyerek is lesz, mert arra sikerült gyűjtened), akkor gondolom majd felfogatsz egy 24 órás nővért, mert akkor sem akarsz majd arra a ffire támaszkodni, akiben állítólag bízol és akit állítólag szeretsz.
Én annak a ffinak a helyében amint ilyet hallok tőled, otthagynálak. Mert ennél nagyobb sértés egy normális, felelős ffi számára nincs.
És ez nem azt jelenti, hogy nem kell legyen megtakarításod, és a férjeden kell élősködni a gyes-gyed letelte után is. Hanem azt, hogy a házastársadban, együtt élés esetén a párodban azért tudni kéne bízni.
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!