Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Figyelt kérdés

Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)

Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...

Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...

Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...

Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(

2011. jan. 23. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
13%

"Nem, a saját életemmel eddig semmi probléma etéren, viszont 10ből 8 barátnőm így éli az életét!"

Az a baj hogy sose gondolsz bele, hogy a másik oldalnak is lehet igaza, és hogy a barátnőid esetleg felnagyítják a dolgokat.

Vagy azt hiszed hogy nekünk minden olyan könnyű? Nagyon el vagy tévedve akkor, én éppen az ellenkezőjét tapasztalom

2011. jan. 23. 13:49
 22/81 anonim ***** válasza:
5%
Visszatérve a fene nagy női egyenjogúságra meg a mögötte lévő liberalizmusra nézd meg milyen nénik pózolnak az újságokban,tévében.És akkor megfigyelheted hogyan lehet átesni a ló túlsó oldalára.
2011. jan. 23. 13:52
 23/81 A kérdező kommentje:
Nekem meg árulja már el egy ff, hogy mennyi időt tölt a gyerekével, hasonlítsa már össze, hogy ő vagy a felesége mennyi időt tud szánni saját magára! Férfiak, ezek szerint szívesen és örömmel cserélnétek nő társatokkal,ugye? Legalábbis nekem ez jön le! Szóval?
2011. jan. 23. 13:55
 24/81 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek mindenben igaza van,ez van sok helyen. De az okos nő úgy éli az életét, ahogy neki is megfelel. Szabad vagy, a jövődet te irányítod. A pasik között van linkóci is, meg kihasználós anyámasszonykatonája is, de vannak még (kevesebben) felelősségteljes férfiak is. Talán ha nem leszel ennyire pesszimista, kifogod az aranyhalat, az igazi társad lehet. Mindig pozitívan állj hozzá, úgy, hogy még megtalálom azt a férfit, amilyet én szeretnék! A vágyak - ha jól kérik, - teljesülni szoktak!

Ami az egyenjogúságról szól, még nincs meg:

- a nők meztelenül pózolnak= ez pont hogy egy alárendelt olcsó qrva-szerep, úgy ahogy a prostik is. Miért nincsenek szexi meztelen fütyis pasik női magazinkban? Biztos jó pár lány kíváncsi lenne egy Playgirl-magazinra, jó pasik szexi pózokban:D

2011. jan. 23. 14:08
 25/81 anonim ***** válasza:
27%
Válaszolk a kérdésedre, miután te is válaszoltál az enyémre
2011. jan. 23. 14:09
 26/81 anonim ***** válasza:
88%

pont amiatt pózol sok gáz csaj, mert nincs teljes egyenjogúság.

a nőket gyakran csak a külsejük, és nem a tudásuk miatt rakják be a médiába, a legtöbbször a pasik igényeit kielégíteni.

rengeteg okos nő (tudósok, orvosok, stb...) van, csak őket nem mutogatja a média.

2011. jan. 23. 14:09
 27/81 A kérdező kommentje:
Igazából minden amit leirtam az jellemző, kivéve, hogy nekunk még nincs gyerekünk. Ami pedig személyes tapasztalat: a párom többet keres mint én, és ez nagyban befolyásolja azt, hogy ki a "főnök". Persze, ő is szokott segiteni, igazábol minden nap szokott mosni (beteszi a ruhákat a mosógépbe, nagy melo, és már az agyamra megy, mert ugye nekem kell a temérdek cuccot kivasalni), ennyi a napi feladata. Ja, és még ha valami technikai probléma is adódik, még azt is én csinálom meg, pl. megjavitani valamit)...Én nem engedhetem meg magamnak, hogy kimenjek egy héten 2x a barátnoimmel, mert nincs rá pénzem, ő megteheti...szóval nem, nem érzem a női egyenjoguságot!
2011. jan. 23. 14:17
 28/81 anonim ***** válasza:
0%
Aha...és akkor miért mászkálnak az utcán félig meztelen nők,akiknek kilátszik mindene.Csak nem azért mert el vannak nyomva??na persze..
2011. jan. 23. 14:17
 29/81 A kérdező kommentje:
Válaszolhatsz! Örömmel cserélnél a pároddal? Beleértve mindent. Teljes "életcsere" !!!
2011. jan. 23. 14:18
 30/81 anonim ***** válasza:
85%

Kérdezőnek még annyit, hogy nyilván nem fog egy férfi (aki istennek gondolta magát már az ókortól kezdve) másnak ingyen alantas munkát fog végezni. az marad az ügyeletes csicsknak a nőknek.

Észrevételem szerint ami ingyen munka=az női munka, ami kreatív és pénz van belőle= az férfitevékenység. A nehéz fizikai munkákat is csak azért végzik férfiak, mert tudják, hgy ha nők csinálnák, az sokkal lassabban menne(nem lenne hatékony) persze ez a fizikai erő hátrányunkból fakad.

Nézd meg: a pasik azt mondják, hogy a nőknek kell h legyen otthon a fakanál a kezükben MINDIG.

na de akkor hogy lehet az, hogy amikor sztárszakácsként jó pénzért ők főznek? És nem a nők? Ugyugye? és akkor most ki tud jobban fakanalat forgatni???

Na meg amesterfodrászok nagyrésze is pasi...miközben nők a fodrászok nagy része...na meg otthon is nők végzik...ugye, de jópénzért és sikerért már nem adják át a nőknek a dolgokat.

Néztem az egyetemen a kémia-matematika tablót. Csupa nő végzett, szinte az összes tablón 40 nőre jutott 2 pasi. Felette az egyetemi tanárok, docensek kik? Csakis FÉRFIAK! Könyörgöm, csak azt ne mondja nekem senki hogy a 100 nőből mindenki tök tehetségtelen volt, míg az a 2 férfi meg extratehetséges:D Jó vicc mi, hát nem hinném. Sajnos a pasikat jobban előnyben részesítik napjainkban is , bár már sokkal több lány pHd hallgató van, mint régebben (ez azért már javul!) azért egy nőnek többet kell az asztalra tenni így is mint egy pasinak, hogy ugyanakkora elismerésben részesüljön.

Sajnos nehéz ebből az ingyencseléd-munkakötelességtől megszabadulni, nem véletlen adták nekünk ezt a pasik.

2011. jan. 23. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!