Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Figyelt kérdés

Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)

Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...

Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...

Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...

Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(

2011. jan. 23. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 anonim ***** válasza:
0%

húúúúú

Te szeretnél a férfiak helyében lenni Teljes mértékben? Miért?

2011. jan. 23. 14:55
 52/81 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem az lenne a furcsa, ha férfi létére nő akarna lenni :) Vagy szívesen lenne egy nő helyében :) Én sem szívesen lennék egy férfi helyében, sem fiatal sem felnőtt korban. Fiatal korban gyáva lennék kezdeményezni a csajoknál, később pedig annyira elöntene a felfelé való törekvés vágya, hogy alig lenne időm a magánéletemre. Emellett mindig sármos fejet produkálni egy álmos fejből legalább annyira nehéz lehet, mint nekem rendehozni reggel a fejem,hogy ne keverjenek össze Shrekkel :D
2011. jan. 23. 14:57
 53/81 A kérdező kommentje:
Figyelj, te sem tudsz normálisan válaszolni a kérdéseimre, akkor én miért tenném? A másikra is csak a travikkal meg a gyáva nőkkel bujtál ki a válasz alól, pedig az volt a kérdésem, hogy cserélnél-e életet, feladatokat, mindennapi teendőket a pároddal (ha egyáltalán van)
2011. jan. 23. 14:58
 54/81 anonim ***** válasza:
64%

Azért mondod, hogy könnyebb, mert a saját nehézségeinkhez hasonlítod az övéket.

Mindenkinek az a nehéz, amit ő csinál, de mindenki cselekedete hasznos és fontos és a fontossági sorrend az, amit szubjektíven ítélünk meg. A férfinek szüksége van a nőre, a nőnek a férfire. Épp ezért gondolom, hogy felesleges azon témázni, hogy kinek nehezebb, vagy kinek könnyebb, mindenkinek más a nehéz és más a könnyű és alapból ez a jelző is szubjektív dolog.

Én utálok főzni, az elég nehéz, ellenben mosni imádok, azt a világ legkönnyebb dolgának tartom, de valószínű mások nem így gondolják.

2011. jan. 23. 15:01
 55/81 anonim ***** válasza:

"nekik sokkal könnyebb az élet, ha a hétköznapi dolgokat, életet vesszük figyelmbe"

Na jó ezt már nem bírom lássuk hogy mi az ami nekünk nehezebb:

Egyenjogúság van. Viszont itt meg hatalmas a kettős mérce. Ha egyenjogúság van akkor a diszkóban miért kell csak a pasiknak fizetni belépőt? Ez is megkülönböztetés csak ezellen a feministák nem szokták felemelni a szavukat (pedig azt mondják h az egyenjogúságért küzdenek de ebből is látszik hogy nem)

Vagy ugyanúgy ott van a randevú. Ugyanazért a munkáért 2 fő ugyanannál a cégnél ugyanannyi pénzt keres, egyedül a cégnél eltöltött idő függvényében lehet eltérés. Ez törvényi előírás, ahol én multinál dolgoztam fizetési sávok szerint volt a fizetés, előre lefixálva, szóval nem nemi alapon dől el az összeg.

De ha egyenlők a keresetek miért hallgatólagos elvárás szinte mindig hogy a férfi fizessen? Amikor nincs több pénze?

A férfiaknál ELVÁRÁS hogy haladjanak felfelé a ranglétrán, sok pénzt keressenek . Ha egy nő úgy dönt hogy neki elég a fizetése, nem akar extra áldozatot hozni akkor azt megértik, férfiaknál pedig ezt a gyengeség jelének látják Az egész csaléd fenntartásának a terhe a férfi vállát nyomja, egy férfi jobban megvisel lelkileg mert ha nincs elég pénz mint egy nőt mert ahol az az elvárás hogy a nő vezesse a háztartást ott a másik irányba teljesül az hogy férfinak többet KELL keresnie.

a házimunka megosztását pedig meg lehet beszélni. Én vagyok rá a legjobb példa, hogy 50-50 arányban is el lehet osztani a dolgokat, csak ehhez intelligencia kell. Tény hogy vannak olyan nők akik nem tudják rávenni a párjukat semmire, de ha én le tudok szoktatni egy láncdohányost a cigiről, akkor egy nő is rá tudja venni a párját hogy megosszák a házimunkát

2011. jan. 23. 15:04
 56/81 anonim ***** válasza:
75%

Hát nálunk ez nem így van(lesz)...

Elég sarkított ahogy fogalmazol. Az én párom nekem mindenbe besegít mosogatástól a szőnyegporolásig, portörlésig.

Ha gyerekünk lesz az is a kettőnké lesz nem magamnak szülök, kettőnknek.

Egy normális családban a feladatok megoszlanak, nem csak a nő pattog....

Aztán ha a páromnak van pénze ő ad, ha nekem van én adok nálunk így működik, minden közös, nincs olyan, hogy főnök....

Aztán, a párom házasságpárti abszolút, szóval ezzel is ellent kell mondjak.

Amúgy a válaszom az, hogy egy olyan világba amit Te összeállítottál nem szülnék gyereket, de egy olyan világba amit mi alkottunk a párommal már igen.

2011. jan. 23. 15:08
 57/81 anonim ***** válasza:

Nyilván elbeszélünk egymás mellett mert én ezeket a problémákat amiket te leírsz nem érzékelem.

Főleg ha cserélnék a párommal akkor kb annyival lenne több dolgom hogy reggelente kisminkelem magam. Viszont nem kéne borotválkoznom, mindig lenne aki bevigyen munkában, nem nekem kéne a dolgokat szerelgetni, nem kéne konditerembe járnom hogy fitt legyek mert elég lenne hogy nem vagyok elhízva

2011. jan. 23. 15:09
 58/81 A kérdező kommentje:

Nyilván vannak olyanok akiket ez nem érint, ennek csak örülök, de a kivétel erősiti a szabályt!

Bocsi 60%-os, nem sajnállak azért mert borotválkoznod kell reggel, a nőknek sokkal több időt kell ezzel is pepecselniuk, mint nektek, mert ugye a pl.láb nagyobb felület :DDD

és fogyokurazni sem konnyebb mint kondizni hidd el!

De ha ennyi problémád van akkor OK! :D

2011. jan. 23. 15:14
 59/81 anonim ***** válasza:
100%

" Ha egyenjogúság van akkor a diszkóban miért kell csak a pasiknak fizetni belépőt? Ez is megkülönböztetés csak ezellen a feministák nem szokták felemelni a szavukat (pedig azt mondják h az egyenjogúságért küzdenek de ebből is látszik hogy nem) "

eddig akikkel feministákkal beszéltem, ezen ki voltak akadva.

mert ez azt jelzi, hogy a nőket, mint prédákat engedik be.

én sose hagyom, hogy egy férfi fizessen nekem ilyen helyeken. régebben volt, hogy meghívtak egy üdítőre, és utána elkezdtek a tulajdonukként kezelni.

egyébként szerintem is gáz, ez az elvárás, és azokat a nőket se bírom, akik ezt a szokást kihasználják.

de már olyasmire is láttam példát, hogy a feleség az autóban odaadta a párjának a pénztárcáját, és a vendéglőben látszólag a férfi fizetett, majd a kocsiban visszaadta a pénztárcát (a nőnek van munkája, a férje munkanélküli)

meg a legtöbb helyen akkor is a nők végzik a házimunka nagy részét, has a férj munkanélküli, a nő meg dolgozik.

de egyébként én optimista vagyok ilyesmikkel kapcsolatban, mert egyre több pasi érzi cikinek azt, ha csak úgy szétterül otthon, és hagyja hogy csak a párja dolgozzon. egyre több helyen osztják el a házimunkát egyre igazságosabban.

2011. jan. 23. 15:18
 60/81 anonim ***** válasza:

"fogyokurazni sem konnyebb mint kondizni hidd el!"

próbáltad már mindkettőt?

Mert én igen. És elhiheted, kondizni nagyobb megerőltetés mint fogyózni, mert az pusztán az étrenden múlik, kondizásnál meg a kaja mellet meg azért heti 8 órát kell izzadni.

2011. jan. 23. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!