Férfi-női szerep? (picit hosszú)
Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)
Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...
Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...
Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...
Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(
húúúúú
Te szeretnél a férfiak helyében lenni Teljes mértékben? Miért?
Azért mondod, hogy könnyebb, mert a saját nehézségeinkhez hasonlítod az övéket.
Mindenkinek az a nehéz, amit ő csinál, de mindenki cselekedete hasznos és fontos és a fontossági sorrend az, amit szubjektíven ítélünk meg. A férfinek szüksége van a nőre, a nőnek a férfire. Épp ezért gondolom, hogy felesleges azon témázni, hogy kinek nehezebb, vagy kinek könnyebb, mindenkinek más a nehéz és más a könnyű és alapból ez a jelző is szubjektív dolog.
Én utálok főzni, az elég nehéz, ellenben mosni imádok, azt a világ legkönnyebb dolgának tartom, de valószínű mások nem így gondolják.
"nekik sokkal könnyebb az élet, ha a hétköznapi dolgokat, életet vesszük figyelmbe"
Na jó ezt már nem bírom lássuk hogy mi az ami nekünk nehezebb:
Egyenjogúság van. Viszont itt meg hatalmas a kettős mérce. Ha egyenjogúság van akkor a diszkóban miért kell csak a pasiknak fizetni belépőt? Ez is megkülönböztetés csak ezellen a feministák nem szokták felemelni a szavukat (pedig azt mondják h az egyenjogúságért küzdenek de ebből is látszik hogy nem)
Vagy ugyanúgy ott van a randevú. Ugyanazért a munkáért 2 fő ugyanannál a cégnél ugyanannyi pénzt keres, egyedül a cégnél eltöltött idő függvényében lehet eltérés. Ez törvényi előírás, ahol én multinál dolgoztam fizetési sávok szerint volt a fizetés, előre lefixálva, szóval nem nemi alapon dől el az összeg.
De ha egyenlők a keresetek miért hallgatólagos elvárás szinte mindig hogy a férfi fizessen? Amikor nincs több pénze?
A férfiaknál ELVÁRÁS hogy haladjanak felfelé a ranglétrán, sok pénzt keressenek . Ha egy nő úgy dönt hogy neki elég a fizetése, nem akar extra áldozatot hozni akkor azt megértik, férfiaknál pedig ezt a gyengeség jelének látják Az egész csaléd fenntartásának a terhe a férfi vállát nyomja, egy férfi jobban megvisel lelkileg mert ha nincs elég pénz mint egy nőt mert ahol az az elvárás hogy a nő vezesse a háztartást ott a másik irányba teljesül az hogy férfinak többet KELL keresnie.
a házimunka megosztását pedig meg lehet beszélni. Én vagyok rá a legjobb példa, hogy 50-50 arányban is el lehet osztani a dolgokat, csak ehhez intelligencia kell. Tény hogy vannak olyan nők akik nem tudják rávenni a párjukat semmire, de ha én le tudok szoktatni egy láncdohányost a cigiről, akkor egy nő is rá tudja venni a párját hogy megosszák a házimunkát
Hát nálunk ez nem így van(lesz)...
Elég sarkított ahogy fogalmazol. Az én párom nekem mindenbe besegít mosogatástól a szőnyegporolásig, portörlésig.
Ha gyerekünk lesz az is a kettőnké lesz nem magamnak szülök, kettőnknek.
Egy normális családban a feladatok megoszlanak, nem csak a nő pattog....
Aztán ha a páromnak van pénze ő ad, ha nekem van én adok nálunk így működik, minden közös, nincs olyan, hogy főnök....
Aztán, a párom házasságpárti abszolút, szóval ezzel is ellent kell mondjak.
Amúgy a válaszom az, hogy egy olyan világba amit Te összeállítottál nem szülnék gyereket, de egy olyan világba amit mi alkottunk a párommal már igen.
Nyilván elbeszélünk egymás mellett mert én ezeket a problémákat amiket te leírsz nem érzékelem.
Főleg ha cserélnék a párommal akkor kb annyival lenne több dolgom hogy reggelente kisminkelem magam. Viszont nem kéne borotválkoznom, mindig lenne aki bevigyen munkában, nem nekem kéne a dolgokat szerelgetni, nem kéne konditerembe járnom hogy fitt legyek mert elég lenne hogy nem vagyok elhízva
Nyilván vannak olyanok akiket ez nem érint, ennek csak örülök, de a kivétel erősiti a szabályt!
Bocsi 60%-os, nem sajnállak azért mert borotválkoznod kell reggel, a nőknek sokkal több időt kell ezzel is pepecselniuk, mint nektek, mert ugye a pl.láb nagyobb felület :DDD
és fogyokurazni sem konnyebb mint kondizni hidd el!
De ha ennyi problémád van akkor OK! :D
" Ha egyenjogúság van akkor a diszkóban miért kell csak a pasiknak fizetni belépőt? Ez is megkülönböztetés csak ezellen a feministák nem szokták felemelni a szavukat (pedig azt mondják h az egyenjogúságért küzdenek de ebből is látszik hogy nem) "
eddig akikkel feministákkal beszéltem, ezen ki voltak akadva.
mert ez azt jelzi, hogy a nőket, mint prédákat engedik be.
én sose hagyom, hogy egy férfi fizessen nekem ilyen helyeken. régebben volt, hogy meghívtak egy üdítőre, és utána elkezdtek a tulajdonukként kezelni.
egyébként szerintem is gáz, ez az elvárás, és azokat a nőket se bírom, akik ezt a szokást kihasználják.
de már olyasmire is láttam példát, hogy a feleség az autóban odaadta a párjának a pénztárcáját, és a vendéglőben látszólag a férfi fizetett, majd a kocsiban visszaadta a pénztárcát (a nőnek van munkája, a férje munkanélküli)
meg a legtöbb helyen akkor is a nők végzik a házimunka nagy részét, has a férj munkanélküli, a nő meg dolgozik.
de egyébként én optimista vagyok ilyesmikkel kapcsolatban, mert egyre több pasi érzi cikinek azt, ha csak úgy szétterül otthon, és hagyja hogy csak a párja dolgozzon. egyre több helyen osztják el a házimunkát egyre igazságosabban.
"fogyokurazni sem konnyebb mint kondizni hidd el!"
próbáltad már mindkettőt?
Mert én igen. És elhiheted, kondizni nagyobb megerőltetés mint fogyózni, mert az pusztán az étrenden múlik, kondizásnál meg a kaja mellet meg azért heti 8 órát kell izzadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!