Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Férfi-női szerep? (picit hosszú)

Figyelt kérdés

Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)

Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...

Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...

Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...

Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(

2011. jan. 23. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
100%

13:46-sal maximálisan egyetértek.

Amúgy meg ez a férfi gyűlölet hihetetlenül szánalmas. Én soha ne láttam normális férfi vagy apamintát, nem olyan családban nőttem fel, mégsem utálom a férfiakat. Jól választottam párt, akiért mindent megtennék, és akire bármikor merek támaszkodni, tisztelem mint férfit és szeretem mint barátot, és hihetetlenül szerelmes vagyok belé.

A legtöbb gond ott kezdődik szerintem, hogy sok nő nem tiszteli magát.

2011. jan. 23. 14:37
 42/81 anonim ***** válasza:
61%

KÉRDEZŐŐŐŐŐŐŐ!

Elolvastam amit legutóbb írtál! Szakíts, lépj ki ebből a kapcsolatból! Szerinted ki mosná ki azt a sok ruhát, ha kézzel kellene mosni??? Elhiszed, hogy a párod nem mosna annyira szorgalmasan, sőt SEHOGY! Mert az már MUNKA LENNE!

Amúgy sem helyeslem ezeket a jókeresetű pasikat, sőt nem is kellene ilyen, mert én leszek senkinek a cselédje csak azért mert kevesebbet keresek.

A másik a nők ugyanazért a bérért kevesebbet keresnek és ezt érdekes módon igazságosnak találják mindenhol...én tudom, hogy ez miért van: azért, mert így a több pénz a pasik kezében van, a pénz hatalom, így a nők rászorulnak a pasira. Ennyi.

Különben én kilépnék ebből a kapcsolatból. Nekem is volt hasonló, de csak beszélgetés szinten kiismertem és dobtam.

ha már ennyire rsszul viseled ezt az egészet, hagyd ott a pi*csába.

2011. jan. 23. 14:39
 43/81 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretek nő lenni. A munkamegosztást és egyebeket mindenkinek joga van úgy rendezni a párjával, ahogyan akarja. Akinek nemfelel meg a klasszikus nőé a háztartás dolog, az megegyezhet a férjével a közösben. Gyerekneveléssel szintúgy. Nameg mindezek közül egyik sem kötelező.

Mindenki úgy alakítja a saját sorsát ahogyan akarja. Ezért se értem a panaszkodást.

Ez általánosságra vonatkozott, nem olvastam végig a válaszokat, szóval ha esetleg írtál valami konkrétat kérdező és azzal nem vág egybe a válaszom, akkor bocsánat.

2011. jan. 23. 14:41
 44/81 A kérdező kommentje:
És ha a nőé a háztartás, akkor a férfié mi? Ha mellette mindketten dolgoznak is!
2011. jan. 23. 14:44
 45/81 anonim ***** válasza:
78%

Kertes ház esetében mondjuk a kert, udvar, kutyák cicák.

Panel esetében is csomó minden délutáni teendő van, bevásárlás és még sorolhatnám. Egyszerűen manapság se a férfiaknak se a nőknek nem sok szabadidejük van, kár szidni bármelyik nemet is.

2011. jan. 23. 14:46
 46/81 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne félj legyél bátor és beszéld ezt meg vele, határozottan. Úgy hogy szabj határokat. Ne kérlelőn, félősen mert azzal nevetségesnek hatnál a szemében.

Én úgy veszem észre nem bízol így benne, nem igazán érdemes magadban tartani ezeket, mert később vagy elváltok, vagy egy frusztrált magában zsörtölődő gyáva nő maradsz.

Vagy határozottan beszélsz vele, vagy szakítotok. Mert ha nem teszel ennek érdekében, akkor kis idő után az előző bekezdésben leírtak történnek meg.

2011. jan. 23. 14:48
 47/81 anonim ***** válasza:

"A másik a nők ugyanazért a bérért kevesebbet keresnek és ezt érdekes módon igazságosnak találják mindenhol...

"

Ezek szerint a tescoban egy árufeltöltő többet kap ha férfi?

A Mcdonaldsban is?

Vagy ha megvan hirdetve két állás fizetési ajánlattal együtt akkor férfinak többet fognak fizetni mert férfi utólag megemelik?

De látom jól ismered a bérek alakulását meg titkos politikai összefüggéseket akkor azt áruld el ha egy nő olcsóbban elvégzi ugyanazt a munkát, akkor miért nem csak nőket vesznek fel? Kinek éri meg többet fizetni?

2011. jan. 23. 14:48
 48/81 anonim ***** válasza:

Tényleg sokan nem csípik a férfiakat, de engem nem zavar, én szeretem és tisztelem őket, épp ezért ők is szeretnek és tisztelnek engem.

Ameddig a kölcsönös tisztelet a másik fél iránt nincs meg, addig nem is tudom miről beszélünk.

Ami még szörnyűbb, hogy olyan miatt szidtok egyes embereket, amiről nem tehetnek. Ti a fogantatáskor döntöttek, hogy férfiak vagy nők szeretnétek lenni? Mert én nem, de nőnek születtem, és a másik felem a jövőben a férfi lett ezért a szeretet és a tisztelet.

Ha már utálok valakit (ami rám nem jellemző) akkor olyan miatt utáljam már, amiről egyáltalán ő tehet.

2011. jan. 23. 14:53
 49/81 A kérdező kommentje:
Te 60%-os nagyon tudod osztani az észt, de mégsem szeretnél a nők helyében lenni mint ahogy le is irtad...szóval amiket irsz már eleve nem jogos!
2011. jan. 23. 14:53
 50/81 A kérdező kommentje:
Abszolut eltértunk a kérdéstol. Ácsi, én nem utálom a férfiakat, de akkor is kitartok amellett, hogy nekik sokkal könnyebb az élet, ha a hétköznapi dolgokat, életet vesszük figyelmbe.
2011. jan. 23. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!