Férfi-női szerep? (picit hosszú)
Ugy érzem a mai világban nagyon frusztráló nőnek lenni...nekem kicsit sok amit a nőktől elvárnak. Gondoljunk csak bele. Van egy pár, mindketten dolgoznak, viszont a nőnek még otthon el kell végeznie a házimunkát is (igen, sokan fogják azt irni, hogy a házimunkát meg kell osztani, de tudjuk, hogy ez nem igy megy, biztos vagyok benne, hogy nem fifti-fifti arányban van ez elosztva, és a férfi nem áll oda főzni, vasalni, takaritani nap mint nap, mosni meg ugye nem egy nagy dolog...)
Aztán születik egy gyerek, a nő 2 évig otthon van vele, ami 24 órás meló, de emellett a házimunkát is el kell végeznie, csillogjon-villogjon minden, meleg kaja minden nap...Eközben a nő mégis rosszul érzi magát, mivel csak a férfi hozza haza a pénzt, tehát ő a "főnök", igy a férfi fáradtan meló után már ne csináljon semmit, nyugodtan kimehet a haverokkal meginni egy sört. A nő ugyanezt nem teheti meg...
Növekszik a gyerek, a nő visszamegy dolgozni és most már napi 8 órát dolgozik és közben gyereket is nevel, mert azért valljuk be, ez is még mindig inkább a nőre hárul...
Ja, és mivel már nem divat a házasodás (a férfiak szerint), ezért arra sem méltatjuk a nőt, hogy mindezek mellett feleségul vegye...
Mi a véleményetek? Érdemes gyereket szülni, és igy élni? Annyira fárasztó a mai világban egy nőnek, hogy bele sem tudok gondolni...amint elképzelem, hogy mi lenne ha férfi lennék, picit ellazulok, megnyugszik a lelkem, mert nekik annyival de annyival könnyebb... :(
Nahát szegény férfiak...viszont ez is magadra forditott idő, nem igaz? Akkor meg? Hogy jön ez ide?
Egyébként én sem hagytam még soha, hogy egy ff fizesse a belépomet diszkoba...SOHA
régebben volt, hogy meghívtak egy üdítőre, és utána elkezdtek a tulajdonukként kezelni.
Ezt elmagyaráznád nekem hogy mit értesz ez alatt? Mit jelent az hogy valaki a tulajdonaként kezel? Nem provokálni akarok csak sok helyen olvasom ezt de sose értem (nyilván azért mert pasi vagyok)
de egyébként én optimista vagyok ilyesmikkel kapcsolatban, mert egyre több pasi érzi cikinek azt, ha csak úgy szétterül otthon, és hagyja hogy csak a párja dolgozzon. egyre több helyen osztják el a házimunkát egyre igazságosabban.
Ez nevelés kérdése is. Anyám sose hagyta hogy ne takarítsunk, mosogassunk. Mindig ki volt szabva hogy a családban segíteni kell a másiknak. Ha apám nem takarított, vagy mosogatott az azért volt mert többet dolgozott mint anyukám, és így többet is kellett pihennie.
Ez szerintem normális, aki szerint meg nem az nem érdekel.
kérdező, én teljesen értem a kérdésedet!
27 éves anya vagyok! egész nap a gyerek után rohangálok, esténként itthoni melóval keresek pénzt, nappal háztartást vezetek, főzök, takarítok, és mikor a férjem este hazajön, és játszik a gyerekével mit csinálok? végre kényelmesen el tudok mosogatni és rendet csinálok. aztán mikor elalszik a gyerek, férjem leül tv-zni, netezni én meg akkor jutok be a fürdőbe és tudok megvacsorázni aztán meg meló... persze segít a férjem ha megkérem, néha ő is szokott főzni, takarítani de nem várhatom el tőle, hogy mikor egész nap nem látta a gyerekét, este se vele játsszon!
aztán meg mire este van már minden kész...
nahát szegény férfiak...
Látod ezért nem tudlak komolyan venni. Mer amikor jön egy érv, ami nem azt támsztja alá hogy csak nektek rossz, nektek vannak nehézségeitek, és amásiknak sem olyan könnyű- csak annak tűnik, ahelyett hogy elismernéd inkább megpróbálsz rajta gúnyolódni.
viszont ez is magadra forditott idő, nem igaz? Akkor meg? Hogy jön ez ide?
Úgy hogy ez pont olyan mint a sminkelés meg a szőrtelenítés. Az is magadra fordított idő nem?
Nem azért csinálom mert nincs jobb dolgom hanem mert elvárás hoyg jól nézzek ki. Könnyebb lenne moziba menni helyette elhiheted.
Egyébként én sem hagytam még soha, hogy egy ff fizesse a belépomet diszkoba...SOHA
"Egyébként én sem hagytam még soha, hogy egy ff fizesse a
belépomet diszkoba...SOHA
"
Az te vagy. A nagyon kevés kivétel egyike. Ennek az ellenkezője a jellemző
15.26-os
Ezt abszolut normálisnak tartom igy. Ha a férj egész nap melozik, persze, hogy én sem szolnek, hogy csinalj már valamit...én attol félek, hogy mi van akkor, amikor már gyerek mellett visszamegy a nő ismét melozni...mert szerintem az az igazán nehéz kérdés...akkor vajon hogyan alakul majd a "munkamegosztás, gyereknevelés" kérdése???
"Ezt elmagyaráznád nekem hogy mit értesz ez alatt? Mit jelent az hogy valaki a tulajdonaként kezel? Nem provokálni akarok csak sok helyen olvasom ezt de sose értem (nyilván azért mert pasi vagyok) "
2 ilyen eset volt, hogy meghívtak egy pohár kólára.
egyik utána egyből meg akart dugni, alig tudtam megszabadulni tőle.
a másik csak simán rámcsimpaszkodott, utánam jött mindenhova, fizikailag teljesen hozzámért, folyton magához ölelt, meg ilyenek, és csak akkor hagyott békén, és tudtam elmenni, mikor egyik barátjával találkozott.
És mondták hogy azért mert fizettek neked egy kólát akkor már ezt csinálhatják?
mert ha nem akkor el vagy tévedve: Nem a tulajdonukként kezeltek, hanem Nyomultak, erőszakosan. A kettő nem ugyanaz
"Ez nevelés kérdése is"
szerintem is a nevelésnek nagyon fontos szerepe van ezzel kapcsolatban, és itt tehetnek a nők sokat a saját "felszabadításukért", és nevelhetik a gyerekeiket ilyennek, vagy olyannak.
én úgy vagyok vele, ha a nő is meg a férfi is sokat dolgozik a munkahelyén, akkor otthon is legyen igazságosan elosztva a munka. persze, ha egyikük munkanélküli, vagy kevesebbet dolgozik, akkor otthon többet tud segíteni, de az egyoldalú elvárást a nő felé (ami sokakban még él)utálom.
Hát hidd el én sem tudlak komolyan venni téged, főleg ezekkel az érvekkel amiket próbálsz itt felsorakoztatni...számomra nevetséges érv a kondizás és a borotválkozás...de te kezdted, csak reagáltam rá.
A sminkeléssel is előhozakodsz...személy szerint nekem kb.5 percig tart kisminkelni magamat, de ezt sem értem miért tartozik ide...abszolut próbálod ugy forgatni, hogy hátha jól jössz ki belőle...de a nők életével még mindig nem cserélnél...hát hiába na... nehéz ez a sok kondizás és arcborotválás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!