Undorító? Szerintem az, és nagy hülyének érzem magam emiatt
A terhességgel van problémám. Azt hiszem, rengeteg támadó kommentet fogok kapni, de jobb, ha kiírom magamból.
Az az én gondom, hogy erős undort érzek eziránt. Úgy érzem, hogyha szülni fogok egyszer, megszűnök majd nő lenni utána igazán. Rossz látni, hogy a nevelőanyám is most milyen, miután szült, a striáit, középen a barna csíkot, vagy terhessége alatt a köldökét, vagy hogy most milyen a melle :/ annyira bűntudatom van, de olyan gusztustalannak érzem az egész terhességet, pedig a picibabákat nagyon aranyosnak és csodásnak tartom, a kistestvéremet is imádom, ahogy nevelőanyámat is, de inkább alig tekintek rá, hányingerem van, ha a terhességekre gondolok. Úgy érzem, ha lesz egy férjem, és gyermekem lesz, már nem akarnék a férjem helyében utána magamhoz nyúlni, és el sem merem képzelni, milyen lesz majd a hüvelyem utána. Rémesen utálom magam, hogy ezt most talán anyukák is olvasni fogják, és én ilyeneket írok, de itthon a "hülye vagy te"-on kívül (természetesen nem nevelőanyámnak mondtam el ezt) mást nem kaptam.
tudjátok, hogy miért lehet bennem ez az érzet?:/
köszönöm, ha végigolvastad, meg minden:(
16/L
Szerintem a korodbeliek közül, aki vágynak egy kisbabára, igazából nem is fogják fel, mivel jár ez. Csak annyit látnak, hogy egy csecsemő milyen bájos meg aranyos, de abba bele se gondolnak hogy esetleg hónapokon át végigordítja az éjszakákat, de ha nem, akkor is fel kell hozzá kelni 2-3 óránként szoptatni. Talán Te csak tisztábban látod ezt, mint a Veled egykorú lányok.
Különben ha visszagondolsz mondjuk 10 éves önmagadra, gondolom, akkor is volt rengeteg dolog, amit teljesen máshogy láttál, mint ma. A gyerekvállalásig még van mondjuk 10-15 éved, addig még ez is változhat.
Te jóóóó ég! régi a lérdés, de csak most láttam...
azok, akik a terhes nőket "undorító, lógó csöcsű, zsíros tehénnek", stb. látják; azt gondolják, aki nem szül és szoptat, örökké ropogós és fiatal marad?
haha. kacagnom kell. minden nőt (és férfit) elér az öregedés egyszer, kit előbb, kit később.
arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos hogy minden nő elhízik szülés után..ez is csak egy általánosítás. egyszer nézz körül, tovább a nevelőanyádnál (aki talán kevésbé volt szerencsés a külső változásokat illetően, de mindenképp szerencsés amiatt, hogy megadatott neki az anyaság, meglátod mennyi fitt és karcsú anyukát találsz.
Egyéni kinek mennyire változik meg a teste, és a változás milyen mértékű. Nekem az első terhességemnél durván megvátozott mindenem, de két év múlva visszaállt, most a 30. hétben vagyok, és három héttel ezelöttig mégcsak hasam sem volt, míg az első babánál már a 16. héten le kellett cserélni a ruhatáramat, mert akkora pocakom volt. Szóval nincs két egyforma nő, és két egyforma terhessáég sem. A barna csík is fura, az első terhességemnél volt, most nincs, pedig biztos voltam benne hogy megint lesz.
egyébként meg a terhesség alatt annyi hormon termelődik, hogy az akár évekkel is kitolja az öregedési folyamatokat ;)
Az meg, hogy gyerekfejjel valaki így érez, nem baj. Neked még egyálltalán nem kéne ilyeneken aggódnod. A nevelőanyád biztos hogy máshogy fogja fel, de ő látja ezt belűlről is, míg te nem.
Jah, és megsúgom, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a hüvelyednek nem lesz az égvilágon semmi baja ha esetleg születik majd babád, úgyhogy ezen meg végképp ne aggódjál :) Ez mese habbal.
Pár bekezdés alapján minden bizonnyal meg tudod állapítani egy anonim internetes felületen, hogy egy ismeretlen embernek milyen az egoja, meg úgy általában a jelleme.
Ismerek olyanokat, akik a népes család és több gyerek mellett idősek otthonában haltak meg egyedül. Ellenpéldát is ismerek. Álatlánosságban véve alapvetően igazad van, de nem gondolom, hogy a gyerekvállalással törvényszerű a szép öregkor (ha pedig valaki ilyen meggondolások alapján vállalja, na az az önzés). Tartsd szerencsédnek, hogy megfelelő társat találtál, és sikeres vagy (kívánom a hasonló folytatást), de kicsit sarkosnak és általánosítónak érzem azt a soraidból átsütő véleményt, hogy a gyerektelen nő egoista, nem tud szeretni, és nincsenek tartalmas emberi kapcsolatai.
"Milyen lesz a hüvelyed?"
Bocs de orvos függő is, engem szűkebbre varrt mint előtte nagyon tuti :-) ez így van.
Egyébként furcsa nekem ez a nézőpont de szerintem a megfelelő férfi mellett te is vágysz majd családra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!