Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Undorító? Szerintem az, és...

Undorító? Szerintem az, és nagy hülyének érzem magam emiatt

Figyelt kérdés

A terhességgel van problémám. Azt hiszem, rengeteg támadó kommentet fogok kapni, de jobb, ha kiírom magamból.

Az az én gondom, hogy erős undort érzek eziránt. Úgy érzem, hogyha szülni fogok egyszer, megszűnök majd nő lenni utána igazán. Rossz látni, hogy a nevelőanyám is most milyen, miután szült, a striáit, középen a barna csíkot, vagy terhessége alatt a köldökét, vagy hogy most milyen a melle :/ annyira bűntudatom van, de olyan gusztustalannak érzem az egész terhességet, pedig a picibabákat nagyon aranyosnak és csodásnak tartom, a kistestvéremet is imádom, ahogy nevelőanyámat is, de inkább alig tekintek rá, hányingerem van, ha a terhességekre gondolok. Úgy érzem, ha lesz egy férjem, és gyermekem lesz, már nem akarnék a férjem helyében utána magamhoz nyúlni, és el sem merem képzelni, milyen lesz majd a hüvelyem utána. Rémesen utálom magam, hogy ezt most talán anyukák is olvasni fogják, és én ilyeneket írok, de itthon a "hülye vagy te"-on kívül (természetesen nem nevelőanyámnak mondtam el ezt) mást nem kaptam.

tudjátok, hogy miért lehet bennem ez az érzet?:/

köszönöm, ha végigolvastad, meg minden:(

16/L

2011. jan. 22. 15:04
 41/91 anonim ***** válasza:
44%

Csak hozzáfűznék:

Minden nő szerint u.olyan lesz a punci, érdekes, csak a pasik mondják, hogy csónakázni lehet. :D

Egyetértek a kérdezővel egyébként, csak én a terhesség lelki dolgaitól rettegek (engem sem vártak különösebben, anyámmal sem felhőtlen a kapcs. - járok emiatt pszichoterápiára). A gyerekektől rosszul vagyok, főleg a terhes nőktől, és nemrég veszélybe kerültem, hiszen azt hittem, terhes vagyok, végítéletet éreztem és azt éreztem, hogyha tényleg az vagyok, akkor saját kezűleg kaparom ki magamból azt az ...t. Undorodom a magzatoktól és csecsemőktől. Ez is gáz ugye. :D Lepontozhattok. :D

2011. jan. 22. 18:46
 42/91 anonim ***** válasza:
43%
24 vagyok, előző.
2011. jan. 22. 18:48
 43/91 anonim ***** válasza:
30%
Csecsemők is gusztustalanok.
2011. jan. 22. 19:18
 44/91 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a szüléstől féltem mindig.
2011. jan. 22. 19:24
 45/91 anonim ***** válasza:
52%

Én is csatlakoznék. Természetellenesnek tartom a szülést és igazságtalannak, hogy még emiatt is a nők szenvednek. Visszataszító fájdalmas, és fárasztó.

Hátrányai:

-terhesség: dagat lábak, nagy feszülő tőgyek, lomha mozgás

-szülés: horror, rohadt fájdalmas és veszélyes is!

- ami utána az már tiszta horror: állandóan szoptatni (ettől is viszolygok), ugrálás éjjel-nappal, frusztráltság-fáradtság, iszonyú ronda kövér csíkos test, lompos csöcsök-mint egy öreg tehén.---totál depresszióhoz vezet, a ha faszi közben csak a farkára gondol unalmában, ahelyett, hogy a gyerekkel és a felségével foglalkozna, segítene a párjának. a nőnek a libidója nulla a hormonok miatt...de már azon idegeskedhet hogy a pasinak ke*félhetnékje van...persze a gyerekkel még véletlenül sem fogalalkozna.

Én nem csodálkozom, hogy sok nő szülés után depressziós lesz.

Na meg utána a csúnya eldeformálódott testtől, lógó mellektől és fáradt fejtől nulla önbizalom, a gyerektől még szabadulni sem tud, mert a férj arra sem képes, hogy egy-két órát foglalkozhatna a feleség magával (pl. lefut a konditerembe vagy elmegy fodrászhoz). Mert egy átlag magyar nőnek ez szülés után nem jár meg. Tisztelet a kivételes figyelmes férjeknek.

2011. jan. 22. 20:39
 46/91 anonim ***** válasza:
37%
javítom: dagadt!
2011. jan. 22. 20:40
 47/91 anonim ***** válasza:
81%

"Természetellenesnek tartom a szülést"

Hogy lehet a szülés természetellenes? Az egy dolog, hogy idegenkedsz tőle, de mitől lenne természetellenes? Az meg, hogy igazságtalan... hát oké, de ez ellen hova nyújtasz be panaszt? Ha pedig az ember úgy érzi, hogy szeretne gyereket, akkor nem azon fog kattogni, hogy igazságtalan, és nem azon, hogy mennyi kényelmetlenséggel jár a terhesség meg a szülés. Most ha belegondolok, az is egy csomó kényelmetlenséggel jár, hogy egyetemre járok, mert fárasztó néha tanulni, meg stb., de úgy érzem, fontosabb, hogy legyen diplomám, mint hogy ne kelljen tanulni és ne fáradjak el benne. Remélem érthető volt, az ember ha valamit akar, akkor vállalja a kényelmetlenségeket. Nyilván ha nem is akarja, akkor nincs értelme vállalni ezeket.

2011. jan. 22. 21:06
 48/91 anonim ***** válasza:
34%

15:37!

Ezt a kommentet a számból vetted ki! De amint láttam, te is egyetértettél velem. FÚJ, HAS..:D

/Legelső kommentelő/

2011. jan. 23. 14:15
 49/91 anonim ***** válasza:
83%

Elég tanulságos olvasgatni, hogy hány fiatal lány van, akit ennyire taszít a szülés a testi változások miatt. "Korunk értékrendszerét" látom benne: örökké szépnek, fiatalnak maradni, elkerülni minden fájdalmat és kényelmetlenséget.

Igen, én is rengeteg nőt ismerek, aki szült és elhízott, elhanyagolt. Mindegyik nagyon panaszkodik, hogy nincs ideje magára stb. De közben a TV előtt ülés mindegyik napjába belefér. Pedig ha az esti TV nézésből csak fél órát fordítanának tornára, talán más lenne a helyzet. Mindenki maga dönt, hogy a szabadidejét mire használja. Én is sokszor este kilenc után megyek el futni, mert akkor érek rá. Időnként nehéz rávenni magamat, de megéri.

Sajnálom, hogy a válaszadók egy része csak a negatív példát látja maga előtt, és nem gondolja, hogy lehet másképp is.

2011. jan. 24. 09:34
 50/91 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! abszolút igazad van, szerinte is lehetne másképp minden friss anyukánál. de engem nem pusztán az elreformálódott külső zavar, sőt, talán az a kisebbik szempont. maga ez az egész. szégyellem, de így érzem. aki pedig 20:39-kor írt, sajnálom, hogy lepontozták, pedig pontosan így érzek én is. Küldtem rá egy zöld lábat.
2011. jan. 24. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!