Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Undorító? Szerintem az, és...

Undorító? Szerintem az, és nagy hülyének érzem magam emiatt

Figyelt kérdés

A terhességgel van problémám. Azt hiszem, rengeteg támadó kommentet fogok kapni, de jobb, ha kiírom magamból.

Az az én gondom, hogy erős undort érzek eziránt. Úgy érzem, hogyha szülni fogok egyszer, megszűnök majd nő lenni utána igazán. Rossz látni, hogy a nevelőanyám is most milyen, miután szült, a striáit, középen a barna csíkot, vagy terhessége alatt a köldökét, vagy hogy most milyen a melle :/ annyira bűntudatom van, de olyan gusztustalannak érzem az egész terhességet, pedig a picibabákat nagyon aranyosnak és csodásnak tartom, a kistestvéremet is imádom, ahogy nevelőanyámat is, de inkább alig tekintek rá, hányingerem van, ha a terhességekre gondolok. Úgy érzem, ha lesz egy férjem, és gyermekem lesz, már nem akarnék a férjem helyében utána magamhoz nyúlni, és el sem merem képzelni, milyen lesz majd a hüvelyem utána. Rémesen utálom magam, hogy ezt most talán anyukák is olvasni fogják, és én ilyeneket írok, de itthon a "hülye vagy te"-on kívül (természetesen nem nevelőanyámnak mondtam el ezt) mást nem kaptam.

tudjátok, hogy miért lehet bennem ez az érzet?:/

köszönöm, ha végigolvastad, meg minden:(

16/L

2011. jan. 22. 15:04
 11/91 anonim ***** válasza:
60%

Olyan fura, hogy azt írjátok neki, hogy még gyerek, és kinövi! Bezzeg ha szexről szólna a kérdés, ahhoz már nem lenne gyerek...na de mindegy.

Szerintem meg nem fogod kinőni kérdező. Én is mindig így gondoltam, most 24 éves vagyok, és még most is így gondolom. Mondjuk én a gyerekeket is utálom, úgyhogy nem problémázok ezen, mert úgysem akarok sajátot. Szerintem semmi baj a gondolkodásoddal, nem mindenki az a kimondott ősanya típus! :)

2011. jan. 22. 15:19
 12/91 anonim ***** válasza:
77%

Hát most mit mondjak, szülés után közvetlenül nekem sem volt szép a testem, de ez egy természetes dolog. Idő kell a regenerálódásnak. Persze a filmeken minden nő pont úgy néz ki szülés után, mint a terhessége előtt. És szerintem ez baj, mert ez téves illúziókat kelt a fiatal lányokban, és a férfiakban is. Ha a filmekben is úgy jelennének meg a nők szülés után, ahogy valójában ez kinéz, akkor nem tartanák az emberek olyan szörnyűnek, hogy szülés után egy ideig nem úgy néznek ki, mint korábban. Mert megszoknák, hogy ez ilyen. Régen ezzel nem volt gond, úgy értem, ez sokkal közelebb volt az emberekhez, nem csak filmeken láttak ilyesmit. Mostanság már nem így van, így az élet sok területére filmekből vesszük a mintát, ott szokunk hozzá a dolgokhoz, és ezek nem mindig festenek reális képet.

De amúgy tényleg nem abból kell kiindulni, hogy szülés után a nő már nem is nő (bár vannak akik tényleg ilyenek, de ez mindig az adott személyen múlik). Még egy frissen szült, pár hetes anyuka is lehet csinos, bár persze nyilván hulla fáradt ilyenkor, meg kisebb gondja is nagyobb ennél, de egy idő után, amikor már összeszedi magát, akkor simán tud csinos nő lenni. Más kérdés, hogy a testnek több idő kell, de ez így normális. A striák tényleg nem szépek, de idővel halványabbak lesznek, a bőr is valamennyire visszanyeri a rugalmasságát. Persze ha valakinek nem tökéletes az alakja, annak meg kell tanulnia előnyösen öltözködni. De szerintem sokkal többet számít a szépség megítélésében, hogy valakinek milyen az arca. Mármint nekem sok ismerősöm van, akik elég ducik, pedig gyerekük sincs még, de csoda szép arcuk van, és mindenki szépnek, csinosnak tartja őket, mert tudnak úgy öltözködni, hogy az jól álljon nekik, és amúgy is, a szép arcukat figyeli mindenki, nem azt, hogy kicsit husisak.

Na most, akinek nem szép az arca, mert ilyen és kész, akkor az nem a szülésen múlik. Akinek meg szép arca van, annak szülés után is szép lesz, a többi meg már azon múlik, hogy mennyire van képessége a jó megjelenésre.

2011. jan. 22. 15:19
 13/91 anonim ***** válasza:
58%
Még csak 16 vagy, ezért érzel így. Még sok mindenen kell keresztül menned, de biztos meg fogsz változni. Persze ha szeretnél gyereket. Mert ha nem, akkor tényleg ne is szülj. Én 26 vagyok, 34 hetes terhes. Másokat elnézve nekem is furcsa a nagy has, és tényleg van akinek elég undi a hasa. De nem feltétlen fogsz megszakadni, én sem szakadtam meg, mert egyfolytában olajozok. Meg fokozatosan nő a has, szinte észrevétlenül. A köldököm se fordult ki. Barna csík az van, de nem úgy, hogy felkeltem egyik nap és ott lett, hanem ez is fokozatosan, így annyira nem feltűnő. Nekem sok terhes volt a közelemben, de pl. én sosem mertem senki hasát megfogni, én is tartottam az egésztől. Mondom ha megérzem, hogy ott hirtelen megmozdul valami, akkor sikítok. De bennem teljesen más a dolog :) Na jó azt nem tudom, hogy fogok kinézni szülés után, de a férjem olyan rajongással néz rám, hogy nem gondolom, hogy ne lennék nő. Pedig hatalmas a lábam, csupa víz, mint egy mamut :) Ő mégis kíván így is. Szóval vannak csinos terhesek is, nem csak trampli tehenek, rajtad múlik, hogy a maci nacin kívül mást is felveszel. Még 10 év és máshogy látod.
2011. jan. 22. 15:20
 14/91 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a kommenteket :) én is úgy gondoltam, hogy a korom miatt lehet bennem ez a fesztülség, de akkor szerintem is majd kinövöm:) és minden (kis)mamától elnézést kérek:/
2011. jan. 22. 15:20
 15/91 anonim ***** válasza:
61%

hát igen, nem szívesen lennék nő az hétszentség!

21/F

2011. jan. 22. 15:21
 16/91 anonim ***** válasza:
79%
Én is így gondoltam kb mint te....aztán öregebb lettem, férjem lett és most 2 gyerekem van :)
2011. jan. 22. 15:24
 17/91 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan, nem kell azért elnézést kérni, mert leírtad azt, amit érzel :) Elnézést csak akkor kérjen az ember, ha bántott valakit, de ez nem bántás volt, hanem a te saját érzéseid, amikkel neked kell megküzdeni majd.

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy látom sokan írják azt, hogy a gyerekszüléssel az ember megszűnik önálló lényként létezni, nincs többet semmi, amit saját magárét teszt, stb. DE: szerintem ez akkor van így, ha valaki hagyja hogy így legyen. Akár azért, mert neki így jó, akár azért, mert mások szerint ez a helyes, és ő ennek alárendeli magát. Viszont szerintem egy felnőtt nőnek épp úgy meglehetnek a céljai, vágyai, csak persze ha gyereket vállalt, akkor nyilván a gyerek is ezek között van, és ha már megvan a gyerek, akkor a többi célját összehangolja a családjával.

Jaj, na, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem szeretem ezt a felfogást, ami még ma is tartja magát, hogy a gyerek egyedül a nő számára "teher", amikor ennek nem így kéne lennie. Na mindegy, nem akarom ezt hosszan fejtegetni, csak szerintem kellő rugalmassággal, találékonysággal össze lehet hangolni a családi életet és pl. a szakmai sikereket (vagy ha úgy tetszik, a karriert).

2011. jan. 22. 15:25
 18/91 anonim ***** válasza:
45%

Ugyanígy érzek mint te.,csak én 21ées vagyok.Nekem mindíg mondják,majd eljön a nap amikor mindennél jobban akarni fogom.Én nem így gondolom.A terhesség utáni hajhullásról,vitaminhiányról ne is beszéljünk,nameg ilyen körülmények közé,ebbe az országba gyereket szülni?Nem akarom elrontani az életét.Egyébként sem tudnánk neki mindent megadni,azt nem bírnám nézni,hogy bármiben szükséget szenved.Anyám nem gondolta meg milyen nagy felelőség egy gyerek,én tudom.H aegyszer mégis fel szeretnék nevelni egy babát,akkor ott az örökbefogadás.

Egyébként a párom sem szeretne(a jövőbe sem),tehát ezzel nincs gond.

21/L

2011. jan. 22. 15:26
 19/91 anonim ***** válasza:
72%

Én 20éves lány vagyok,én is pont forditva gondolom,hogy ez a világ legcsodálatosabb dolga,és akkor leszek igazi nő.Alig várom,hogy egyszer megéljem.

De emiatt nem itélek el,nyilván mindenki máshogy éli meg.

Amúgy egyszer én is máshogy éreztem mikor 16évesen az egyik osztálytársunk terhes lett.Meglátogattuk a kórházban szülés után és háát nem dobódtam fel attól amit láttam.Valami borzalmas lett az alakja és a hasa az amúgy csinos lánynak.Sajnáltam is azt gondoltam az alakjának annyi.Erre pár év után nemrég találkoztam vele egy discoba ahol kis topba volt.És megint tök fantasztikus alakja volt,egyáltalán nem látszott rajta,hogy szült.

2011. jan. 22. 15:31
 20/91 anonim ***** válasza:
76%
Nem értem mért kellett lepontozni azokat akik azt írják,
2011. jan. 22. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!