Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tudom hogy férjhez menjek...

Nem tudom hogy férjhez menjek e és vállaljak gyereket?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam régebben is ezeket az oldalakat, éppen a rólam is szóló aktuális témában.

Most kezdtem csak el a Pl: milyen a jó feleség?

milyen a jó férj?

vállaljak e 2. gyereket? hogy oldjam meg 2 gyerek nevelését? Hány áv után váltatok el a gyerek születése után? Mi hiányzik a régi életetekből?...........stb.

Hát számomra lesújtóak a válaszok, és 98%-ban szenvednek a nők. Tisztelet a kivételnek.

Ha férjhez megyünk, gyereket, gyerekeket szülünk minden ellaposodik és unalmas lesz és depressziósak lesznek az anyukák? Boldogok vagytok?

35 múltam és nagyon jó életem volt eddig, amiért keményen megdolgoztam, és már nem vagyok biztos benne, hogy ezt fel tudnám adni.

Pedig szeretem a párom, de ha végig gondolom, bizony ő is olyan típus, hogy inkább gyerek mint férj lenne, akit ki kell szolgálni, irányítani kell.

Eddig ezt észre sem vettem, pedig együtt élünk, igaz hol az egyik lakásban hol a másikban.

Ő pesttől 50km-re lakik, eddig úgy volt oda költözünk, de azt hiszem mégsem.

Normális ez így?

2011. jan. 16. 22:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
77%
23.34. szívből remélem hogy összejön az álmod, és hamarosan valóban anyuka leszel majd!
2011. jan. 16. 23:36
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
23:34, ne is add fel! Legjobb barátnőméknek 15 évig nem jött össze a gyerek!! De orvoshoz csak a 15. évben fordultak, és az első inszem sikerült! :) 40 és 45 évesek a férjével, és ikrek jönnek! :)
2011. jan. 16. 23:39
 23/32 anonim ***** válasza:
En 30 eves multam, mindig vagytam gyerekre ,de fontos volt,hogy fenntartsam azt az anyagi biztonsagot,amit elertem. Jo poziciokban dolgoztam es valahogy sosem mertem ezt feladni.Aztan megtort a dolog, terhes lettem es most babat varok. De oszinte leszek, nagyon hianyzik a munkam, az onallosagom, sokat szenvedek emiatt. Nagyon szerettem dolgozni, alig varom ,hogy visszamehessek, de azt hiszem ez meg nem most lesz :) Viszont gyerek nelkul boldogtalan voltam,igy nem banom,hogy jon, csak minnel kesobb vallal valaki gyereket,annal nehezebb es annal tobb mindent kell feladnia.
2011. jan. 16. 23:39
 24/32 anonim ***** válasza:
30%

Minden vágyam,hogy anya legyek!Egyetemista vagyok,ahogy a vőlegényem is,nemsokára itt az esküvő.Legkésőbb 25 éves korunking szeretnénk az első babánkat.És igen,nagyon nehéz lesz eleinte,de meg fogunk bírkózni vele.

Szerintem ez az egész duma,hogy erre a világra gyereket szülni?! csak egy kifogás.Semmivel nem volt jobb 80 éve és semmivel se lesz jobb 80 év múlva.Szerencsére,nem mindenki gondolkozik úgy,mint te,mert akkor kihalna az emberiség.

Persze mindenkinek saját joga eldönteni,hogy szeretne e gyerkőcöket nevelni vagy sem,de utálom amikor valaki ezzel jön.És persze mondhatjátok,hogy még semmit sem tudok a világról,de most komolyan..80 éve jobb volt?!Mindig voltak súlyos gondok és mindig is lesznek..Neveljük fel az új generációt úgy,hogy jobb döntéseket hozzanak,mint mi.

22N

2011. jan. 16. 23:53
 25/32 anonim ***** válasza:
23:34 vagyok.Köszönöm a biztatást,hogy vannak akik együtt éreznek velem..Engem már nem érdekel sem a munka,sem az anyagi javak.Ha most ebben a percben jönne a jó tündér,és megkédezné mi lenne az egyetlen vágyam,akkor azt mondanám,hogy visszamennék az időben a pici minigarzonba,az albérletbe,ahol kezdtük a közös életünket,és azonnal vállalnám a kisbabát,és nem odáznám el soha többet a gyermekvállalást,és el nem tudom mondani hogy mennyire bánom,hogy erre 36 évesen jöttem rá.Azóta eltelt 4 év,és amit most érzek leírhatatlan,de egyet tudok,szeretnék újra 14 évvel ezelőtt lenni,a pici kis garzonban,boldog anyuka lenni!
2011. jan. 17. 00:22
 26/32 anonim ***** válasza:
No azért én remélem, hogy hamarosan boldog anyuka lehetsz a nagyobb lakásban, és a nagyobb jólétben, harmóniában, békében és szeretetben! Teljes szívemből kívánom, hogy összejöjjön amiről álmodtok!!!!! :)
2011. jan. 17. 00:40
 27/32 anonim ***** válasza:
nalam is 30 eves koromban fogalmazodott meg h anyuka legyek. Foiskola, majd egyetem utan, elveztem a fuggetlen eletet, rengeteget utaztam, nagyon sok helyre eljutottam, igy telepultem ki egy teljesen idegen orszagba az egyenlito masik felere. Ujra kezdtem az eletem 27 evesen, felepitette egy karriert. Imadtam a munkamat, jol keresek/kerestem, mindenem megvan ami csak kell, meg tudjuk engedni h nyaralni menjunk kulfoldre egy evben ketszer, van egy gyonyoru hazunk, egy nagy telkunk. DE megis hianyzott az eletembol vki. Mindent odaadtam volna egy babaert, teljes vagyodassal neztem a baratnoimet h nekik mar van csaladjuk. aztan megtortent a csoda szerencsere hamar teherbe tudtam esni, es van egy masfel eves kislanyom. most vagyok 36 es kisteson probalkozunk. en visszajottem dolgozni mert ez a nagyon jo nyugati kultura nem teszi lehetove a gyest, de mar nem erzem jol magam a munakhelyemen, nem szeretem mar a szakmam, es minden nap unszolasra megyek be dolgozni. Megvaltoztam. az ertekrendem megvaltozott. Mar nem erdekel, a munka a fuggetlnseg. imadok minden egyes percemet a lanyommal tolteni. lehet h most nem en vagyok a legalkalmasabb tanacsadasra mert epp depsi korszakomat elem, es ragodom h feladjak mindent karriert, jo eletmodot, mindent csakhogy minden idom kislanyomra szenteljem.
2011. jan. 17. 04:51
 28/32 anonim ***** válasza:
Ha jó a párkapcsolat, és van, aki segítsen a gyerkőcök mellett, akkor nagyon jól alakulhat a dolog. Nálunk most jön a második baba, és nagyon boldogok vagyunk. De ehhez hozzátartozik, hogy van egy szuper, mindig hadra fogható nagyink, aki rengetegszer besegít, vigyázz a kicsire, így ki tudunk mozdulni kettesben. A férjem is nagyon aktív a gyerkőccel, fürdeti, pelusozza, segít mindenben, mivel tápszeres volt, Ő kelt hozzá éjszaka. De olvasva itt néhány ember sorait, hogy mennyire magára van utalva, nincs segítsége, a férj nem veszi ki a részét a gyerek körüli teendőkből... Így tényleg nem leányálom. Nehéz dolog, nekem szerencsém volt, és mivel magamból indulok ki, így nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek a családalapítást. De mivel mindenki más helyzetből indul, így jól át kell gondolni, mit vállalsz, és mit adsz fel. Jól teszed, hogy mérlegelsz, mert csak így tudsz jó döntést hozni.
2011. jan. 17. 07:15
 29/32 anonim ***** válasza:

azért mert mások otthonkában és lehányt ruhában ülnek, neked nem kell...

ugyanúgy élheted az életed, mint azelőtt, csak lesz benne egy plusz, valami nagyon jó (egy gyerek)... az első pár hónap fárasztó, amíg még nem alussza át az éjszakát, utána már viheted mindenhova és csinálhatsz mellette bármit :-)

2011. jan. 17. 13:55
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jó itt beszélgetni, így ismeretlenül és meghallgatni mások véleményét.

Nagyon sok segítséget kaptam tőletek, és így végig gondolva tudom a helyes irányt.

Sajnos nagyszülő segítségre nem számíthatok, kint élnek külföldön mindkettőnk szülei, és ha lesz babánk a párom is többet fog dolgozni, hiszen én nem hozok haza pénzt viszont a megszokott életünket tartani szeretnénk.

2011. jan. 18. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!