Mikor vállaljak gyereket? Hogyan egyeztethető össze 3 gyerek a munkával?
Sziasztok!
2-3 gyereket szeretnék, de nem tudom, hogy ez a munkával , hogyan és mikor egyeztethető
ugyanis kb. 23-24 éves koromban fogok végezni a főiskolán de szeretnék 25 éves koromig családot vagy legalább egy kisbabát
de akkor meg mikor megyek dolgozni?
Aki tud ötletet, tervet akkor segítsen.
szia
igy van, előbb suli, aztán munka. Ha van stabil párkapcsolatod, és anyagilag is megengeditek magatoknak jöhet a baba, vagy babák.
Ha több gyereket szeretnél, célszerű úgy vállalni őket, hogy ne kelljen visszamenned dolgozni köztük. Tehát 2-3 év korkülönbséggel. A munkáltatók nem igazán szeretik ha elmész babázni 2 évre, aztán pár hónap munka után, megint elmész huzamosabb időre.
Mi ezt ugy oldottuk meg, hogy lediplomaztam (23 evesen), dolgoztam meg ket evig (merthogy elotte fosuli mellett is dolgoztam 4 even at, tehat az elejetol kezdve). Utana vallaltuk be az elso babat, akkor voltam 25 eves. 5 honapos volt, amikor vallaltuk a masodik gyermeket is. Most lehet meglepodni, de igen, egyreszt vonzott a nagyon kicsi korkulonbseg, masreszt szempont volt, hogy ne 3 evente szulessenek, tehat ne hat evet legyek otthon egyfolytaban, hanem csak max osszesen 4-et. A hat ev tul nagy kieses lett volna, sem anyagilag, sem szakmailag nem lett volna jo, a gyerekek meg igy is annyit kapnak belolem, amennyit ugy, a kicsi 3 eves koraban tervezek visszamenni dolgozni. Szoval 26 evesen szuletett a masodik babank, most o mar egy eves. 29 eves leszek, amikor visszamegyek dolgozni.
Elotte egy evvel a nagyobbik gyerek mar ovis lesz, a kicsire a nagyszulok tudnak vigyazni valamennyit, igy en keresni fogok egy tanfolyamot, aminek a temaja osszevag a fosulis vegzettsegemmel. Igy probalom naprakeszre hozni, felfrissiteni a tudasomat. Es johet a munka.
29 eves leszek, valamennyi tapasztalatom is lesz, friss tudasom is lesz, remelem, hogy sikerul visszailleszkednem konnyen a munkaba es meg jo sok evem lesz dolgozni, penzt keresni, szakmailag fejlodni.
A harmadik gyerek nalunk meg csak tavlati terv, ha vallaljuk, akkor is csak kesobb, olyan 36-39 eves korom korul tervezzuk bevallalni a harmadik babat. Azert, mert szerintem nagyon jo lenne meg akkor babazni egyet, hiszen az elso ket gyermek mar kistini lesz, masreszt akkor mar ugy pihenhetek 2-3 evet, hogy van mogottem igazan eros szakmai tapasztalat. A jelenlegi nyugdijkorhatarnak "koszonhetoen" pedig meg utana is bovel lesz idom dolgozni.
Egy a lényeg: a szerető, felelősségteljes partner.
Minden egyes történetben amit hallok, ez a kulcsfontosságú. Ismerőseim között volt aki úgy vizsgázott, hogy a férje addig kint állt a gyerekkel a folyosón, majd cseréltek, mert egy helyre jártak főiskolára, csoporttársak voltak.
Barátnőm második diplomáját úgy szerezte, hogy terhes volt, volt egy 1 évese és mellette internetes munkát vállalt. De sorolhatnám a hasonló történeteket.
Nem az a lényeg, hogy mikor fejezed be a sulit, mikor kezdesz dolgozni, hanem hogy ki áll melletted és mennyire támogat.
Tervezünk, aztán ki tudja...
Zöld utat adunk a babának, aztán esetleg évekig nem jön. Vagy jön, de nem marad meg. Szóval túl későn ne kezdd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!