Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom vagy gyerek? Vagy most...

Párom vagy gyerek? Vagy most baba vagy soha! (nem szeretném részletezni, betegség és dokik mondták) A párom nem szeretne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 13:32
 71/105 anonim ***** válasza:
94%

Jesszus! Nagyon megoszlanak a vélemények...

Szerintem elöbb a párodat próbáld meggyözni. Azt is mondd el neki, hogy lehet, hogy most veled marad gyerek nélkül de 8-10 év múlva nem biztos, hiszen ö is családot fog akarni. És ez teljesen biztos. Akkor se gyerek, se partner. Ha semmiképpen nem megy bele, akkor jöhet szóba egy esetleges másik férfi. Amúgy nem minden férfi éretlen ám ilyen korban. Én 22, férjem 23 éves volt mikor tervezetten megfogant a kislányunk, hozzáteszem egy 3 hónapos kapcsolatba! Annyira nagyon szerettük - szeretjük egymást és egyikünk sem bánta meg egy percig sem. Most 5 hónapos és iszonyatosan imádjuk. Tudod...még nincs gyereked, azelött én sem tudtam de mikor a baba rád mosolyog mert ismer és szeret...annál nagyobb öröm nincs. Az elsö mosolyánál elsírtam magam.

Le lehet pontozni de én azt mondom, hogy ha rendesen van nevelve, a gyerek az aki mindig melletted lesz, a pasi nem biztos. Mondom ezt úgy hogy a férjemmel szerelmesek vagyunk egymásba.

A te döntésed de mindenképp valahogy gyözd meg a párod, mert egy ilyen csodát ne hagyj ki az életedböl!

23/N

2011. jan. 21. 08:57
 72/105 anonim ***** válasza:
60%

"Le lehet pontozni de én azt mondom, hogy ha rendesen van nevelve, a gyerek az aki mindig melletted lesz, a pasi nem biztos."

Na épp ez az. Hogy ez nem igaz. Ideális helyzetben a párunkkal együtt várjuk a babát, együtt neveljük fel, és mikor felnőtt, együtt bocsátjuk útjára, és a nyugdíjas éveinket együtt éljük. Nem pedig a gyerekünkbe csimpaszkodunk, és elbasszuk az életét, mint oly sokan.

2011. jan. 21. 09:03
 73/105 anonim ***** válasza:
61%

Először is ez a férfi nem szeret téged, ezt mondtam már az előző kérdésednél is. Ha szeretne, akkor tudomásul venné hogy most vagy soha. és nem nyafogna hogy így ne megy úgy ne. ez 100%

Te meg el kell hogy fogadd, hogy ezt bebuktad. Leragadtál egy pasi mellett, akinek bevetted a hitegetését, és hogy most meggondolta magát, veszni látszik az az elgondolás, hogy apuka-anyuka-baba örökké együtt. Van ilyen. Ha most kell szülnöd, keress egy manust aki viszonylag normális, baráti kapcsolatban vagy vele lehetőleg, de lehet idegen is, és kérd meg hogy segítsen neked ebben. Aki ismer téged, az valószínűbb hogy elhiszi a sztorit, és lehet hogy azt mondja hogy rendben. És még jól is elsülhet a dolog. Ha ilyen áron nem kell gyerek, akkor meg sajnos így jártál. Semmi sem fenékig tejfel a világon, kompromisszumokat kell kötni. Neked ez a kompromisszum.

De még azt is mondtam akkor, hogy a jelenlegi pasidat kérd meg, hogy legyen gyerek, és ettől még leléphet később ha akar, de neked most kell szülnöd, és megígéred hogy nem leszel mérges ha elhagy. Lehet hogy így hajlandó lenne, de szerintem ezt se mondtad el neki.

32/N

2011. jan. 21. 09:24
 74/105 anonim ***** válasza:
67%

Előző vagyok

És még egy. Garantálom neked, hogy ez a férfi pár év múlva, de lehet hogy egy éven belül elhagy. Ez teljesen biztos. És akkor ott állsz majd pasi nélkül, ráadásul már gyereked se lehet. És tudod, akkor csak magadat hibáztathatod már, mert ezt most mi itt előre megmondtuk, és neked még most lehetőséged van arra, hogy változtass ezen a forgatókönyvön. De ha belenyugszol, és sajnálkozol, hogy jaj szegény pasi most nem akar gyereket, hátha később meg így meg úgy, akkor így fogsz járni. Azt hiszem a válaszolók többsége ezzel egyetértene.

2011. jan. 21. 09:28
 75/105 anonim ***** válasza:
92%
vállald be a gyereket, most van ez a nagyjából stabilnak mondható kapcsolat, őt már ismered, és az idő szorít, most érted 1-2 éven belül hogy tudnál kialakítani olyan erős és bensőséges kapcsolatot ahol ez a babadolog felmerülhetne? Félév mire találnál egy újat, aztán azt megismerni...Ezt már ismered. Szülj ennek! Mindenképpen szülj!
2011. jan. 21. 09:30
 76/105 anonim ***** válasza:
71%

Epp ez az, hogy idealis helyzetben a parunk mindig mellettunk, lesz, DE EZ NEM EGY IDEALIS HELYZET! S azert, mert nem fogja fel ep esszel, hogy ennek a leanynak nincs ideje varni! Ha szeretne, felaldozna erte a fiatalsagat, es felnone egy ilyen feladathoz!

Kedves kerdezo!

Szerintem is inkabb szulj, es hagyd ezt a ferfit a busba... En is rettentoen szerelmes voltam, megis inkabb megszultem a babamat 20 evesen, hoolott tudtam, hogy elveszitem "eletem nagy szerelmet" - nagyon jo kapcsolatunk volt... S az elet ugy hozta, hogy o veszitett el minket...

Pasid meg lehet, gyermeked nem...

2011. jan. 21. 09:35
 77/105 anonim ***** válasza:
Gyermeke lehet, csak szülni nem szülhet.
2011. jan. 21. 09:38
 78/105 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi vagyok, hogy ha azokról kiderülne, hogy meddők, akik most azt írják, hogy nem csak a gyerek jelenti a boldogságot, meg hogy "önzetlen" akkor vagy, ha örökbe fogadsz, mit csinálnának.

Az meg sem fordul a fejükben, hogy ha a kérdező pasija a kérdezőtől nem akar gyereket, akkor később MÁS gyerekét hogy fogadná el? Mert az örökbefogadás sem a kérdező önzetlenségéről szól ám? Ahhoz is két, sőt a gyerekkel együtt három ember kell.

A kérdés nem az volt, hogy a kérdező szüljön vagy örökbe fogadjon, hanem hogy mit tegyen, mert MINDENKÉPPEN szülni szeretne. Mit nem lehet ezen érteni?? Saját gyereket akar szülni, amíg lehet. K*ra mindegy, ki mit gondol az önzéséről, attól őt még a gyerek tenné boldoggá. A kérdés nem az volt, hogy szüljön-e, hanem az, hogy hogyan.

2011. jan. 21. 12:58
 79/105 anonim ***** válasza:
100%

*(Mellesleg az unokatesómnak is hasonló problémája volt, ő a gyereket választotta. 20 éves, és van egy öccse is. :) Nem bánta meg egy percig sem.)

Ez is én írtam korábban. Az unokatesóm is meggyógyult az 1. gyerek után, nem is kellett műteni. Nem írtam meg korábban, mert nem akartam hiú reményeket kelteni benned, de ha már orvos is mondta, akkor leírom. Szóval anno lett egy lány, aki 20 éves, és 10 év múlva lett egy fiú is, unokatesóm pedig egészséges, mint a makk. :)

Remélem, veled is ez lesz.

2011. jan. 21. 13:05
 80/105 anonim ***** válasza:
62%

Engem nem érdekelne, ha meddő lennék. Soha nem akartam saját gyereket.

De az erkölcseiteken ki vagyok akadva. Igen, csináltassa fel magát. Gyártson le egy lelki sérült gyereket. Sürgeti az idő, emiatt jobban akarja, mint normálisan, és ugye amit nem kaphatunk meg, azt mindig jobban akarjuk. (Ha egész életében bármikor szülhetne, most nem akarna gyereket.) A saját élete minőségének javulását várja el a gyerektől, aztán ha kiderül, hogy a gyerek mégsem akkora nagy dolog (sokan vannak így, példáért nézzük meg ezt a topicot), akkor csalódott lesz, amit a gyerek persze érezni fog, de hát kisebb gondja is nagyobb ennél, hisz soha nem volt apja.

2011. jan. 21. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!