Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám újra terhes és nagyon...

Anyám újra terhes és nagyon bunkó dolgot mondott a család. Ha elérünk egy bizonyos kort, akkor kell egy másik vagy mi?

Figyelt kérdés
Anyám 2 hete mondta el, hogy lesz tesóm. Van egy idősebb bátyám, ő most 18 éves, én 16 éves vagyok. Bevallom őszintén, egyikünk sem örül ennek az egésznek, de nem szólunk semmit. Karácsonykor mondták el anyámék a rokonoknak és olyanokat mondtak, hogy "Na reméljük, ha lány lesz, kis színésznő lesz belőle, gyerekek úgysem olyan művészi beállítottságúak". Hogy mondhattak ilyet?? Én írok, rajzolok, zenélek. Bátyám is rajzol, nem is akárhogy. Ez nekem nagyon nagyon szarul esett!! Meg olyanokat mondanak, hogy anyu biztos babázni akart még, ez mennyire jó. Egyáltalán nem jó, mi is itt vagyunk. Azzal miért nem foglalkoztak, hogy hova akarok egyetemre menni vagy hogy a bátyámnak hogy megy az egyetemi élet? És még le is szólnak minket. Kész káosz az életem, mióta megtudtam, hogy lesz tesóm. 16 éves vagyok basszus, nem most kéne. Elegem van. Innentől kezdve megszűnünk létezni és ezt nem tudom elfogadni. Akármennyire is odavannak, azért mi is itt vagyunk. Rólunk soha nem áradoznak családi összejövetelek alatt. Legszívesebben elköltöznék én is, ahogy a bátyám. Látták rajtam, hogy szarul esett és egy kedves szót nem voltak képesek mondani. Anyuék meg le sem ültek még velünk beszélni, csak azt hajtogatják, hogy mekkora jó, hogy ha mi kirepülünk a családi fészekből, nem veszítik el az összes gyereküket. Nem bírom! Hogy éljem túl ezt az egészet? Ma végigbőgtem a délutánt, semmi jó nem történik, egyre csak nehezebb lesz minden.
2010. dec. 28. 21:17
 81/108 anonim ***** válasza:
83%
Én valahol megértem a kérdezőt. 16 évesen hátára se kíván egy kistesót, aki biztosan fogja idegesíteni.Sír, nyafog, kinek kell?-ő ezt látja. A rokonok meg miért mondták, hogy nem művészi beállítottságúak a nagyok, mikor ahogy a kérdező leírta, annyi mindent csinálnak? Nem csak a kicsi körül forog a világ, nem a nagyok akarták,a kérdező ha akar 2 év múlva el akar költözni, elköltözhet, ő nem akart kistesót, nem is kell rá vigyáznia, babysitterkednie nem kötelező, ő már a saját kis életét élheti, mint a nagyobb tesója. A rokonokra pedig nem kell hallgatni, mondjanak amit akarnak. Kérdező, fel a fejjel, te nem szűntél meg létezni, te is számítasz, értékes vagy, ahogy a nagytesód is. Szüleid, rokonaid babázzanak, neked nem kötelező, de azért szeresd a picit. Kitartást! :)
2010. dec. 29. 19:41
 82/108 anonim ***** válasza:
33%

Föl a fejjel! Ezt a gyereket nem te akartad, anyudék babázzanak, ha akarnak,nyugi, ha neked a gyerek idegesítő lesz, meg macerás, neked nem kell vele foglalkozni, neked nem kell majd babysitterkedni, ezt anyudék akarták. 2 év múlva új, izgalmas élet indul, előtted a világ, megértem a helyzeted, ebben a korban senki se szereti a gyerekeket. A te véleményed is számított volna a kistesó érkezésében, szerintem a legkisebb gyerekeket is meg kell erről kérdezni, hisz nekik ez egy macera, egy "idegen" (az első időkben márpedig az). És ha ez egy megrázkódtatás lenne a nagyobbnak, akkor talán (nyugi ez csak az én véleményem!) nem vállalni. De ha akarná, miért ne?

A rokonok meg ki a csudák, hogy titeket semmibe vesz? Annyi mindent csináltok,írtad, rajz, zongora, írás... Ne halgassatok rájuk, ti értékesek vagytok! Ezekben a nehéz időkben ne foglalkozzatok mással, csak amit szerettek csinálni! Tényleg művészlelkek vagytok! :)

Írj még kommentet! (erre is) :)

a többieknek mi erről a véleménye?

2010. dec. 29. 20:23
 83/108 anonim ***** válasza:
78%

Itt a baj azzal van, hogy a 2 idősebb "gyerkőcöt" sosem erősítették meg abban, hogy ügyesek; gyanítom, hogy nem csak a rokonok nem érdeklődtek felőlük, hanem még a saját szüleikkel sem beszélgettek soha tartalmasan. Túl lehet ezen lépni, de nehéz dolog; az elhanyagoltság érzése nagyon erős, és általában mindig megmarad, és később erősen befolyásolja az elhanyagolt gondolkodását a gyereknevelésről.

Nagyon hasonló ez az állapot a házasságokban meglévő társas magány-szindrómához.

Remélem,hogy megoldódik a helyzet. Nálunk, egyébként ugyanez volt, csak unokatesóm és én köztem. Mára ott tartunk, hogy neki még érettségije sincs, én meg haladok az általam elképzelt életstílus felé.

2010. dec. 29. 20:23
 84/108 anonim ***** válasza:
14%
Kislány! Jelentkezz végre! Nem tudok nyugodtan lefeküdni, amíg nem írsz, hogy jól vagy.
2010. dec. 29. 22:03
 85/108 anonim ***** válasza:
56%
Ezzel én is így vagyok,sokszor nézem, hogy írt-e.
2010. dec. 29. 22:06
 86/108 anonim ***** válasza:
56%
Én is ezért nézek gyakran vissza,hogy jelentkezett-e már. Aggódom. Remélem minden rendben van Vele!
2010. dec. 29. 22:09
 87/108 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem már régen megnyugodott, és ezerszer megbánta, hogy kiteregette a családi dolgokat a netre. Ne aggódjatok érte, szerintem tuti semmi baja! :)
2010. dec. 29. 22:17
 88/108 anonim ***** válasza:
83%

Ezzel is csak azt akarja kivívni hogy mindenki vele foglalkozzon...

Mielőtt letámadnátok, nem bántásból írtam, de neki ilyen a személyisége. Majd idővel alakul.

2010. dec. 30. 13:28
 89/108 anonim ***** válasza:
Én ismrek ilyen lányt,ő mondta egyszer,hogy még a kórházban is jobb mint otthon...Mert ott megkérdezték tőle,hogy van?
2010. dec. 31. 17:59
 90/108 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég olvastam egy kérdn ést, írtam is a lánynak, hogy mi van azóta vele, visszajött egy email, hogy azt már rég nem használják, az emailben volt a neve. Megkerestem iwiwen, kiadott egy adatlapot, ahol stimmel a kor, megnéztem és olyan aláírások vannak alatta, hogy "Te mindig a mi angyalunk maradsz" "Te voltál a legjobb barátom" stb. MI A FENE VAN? Összeszorult a gyomrom teljesen
2011. márc. 19. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!