Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám újra terhes és nagyon...

Anyám újra terhes és nagyon bunkó dolgot mondott a család. Ha elérünk egy bizonyos kort, akkor kell egy másik vagy mi?

Figyelt kérdés
Anyám 2 hete mondta el, hogy lesz tesóm. Van egy idősebb bátyám, ő most 18 éves, én 16 éves vagyok. Bevallom őszintén, egyikünk sem örül ennek az egésznek, de nem szólunk semmit. Karácsonykor mondták el anyámék a rokonoknak és olyanokat mondtak, hogy "Na reméljük, ha lány lesz, kis színésznő lesz belőle, gyerekek úgysem olyan művészi beállítottságúak". Hogy mondhattak ilyet?? Én írok, rajzolok, zenélek. Bátyám is rajzol, nem is akárhogy. Ez nekem nagyon nagyon szarul esett!! Meg olyanokat mondanak, hogy anyu biztos babázni akart még, ez mennyire jó. Egyáltalán nem jó, mi is itt vagyunk. Azzal miért nem foglalkoztak, hogy hova akarok egyetemre menni vagy hogy a bátyámnak hogy megy az egyetemi élet? És még le is szólnak minket. Kész káosz az életem, mióta megtudtam, hogy lesz tesóm. 16 éves vagyok basszus, nem most kéne. Elegem van. Innentől kezdve megszűnünk létezni és ezt nem tudom elfogadni. Akármennyire is odavannak, azért mi is itt vagyunk. Rólunk soha nem áradoznak családi összejövetelek alatt. Legszívesebben elköltöznék én is, ahogy a bátyám. Látták rajtam, hogy szarul esett és egy kedves szót nem voltak képesek mondani. Anyuék meg le sem ültek még velünk beszélni, csak azt hajtogatják, hogy mekkora jó, hogy ha mi kirepülünk a családi fészekből, nem veszítik el az összes gyereküket. Nem bírom! Hogy éljem túl ezt az egészet? Ma végigbőgtem a délutánt, semmi jó nem történik, egyre csak nehezebb lesz minden.
2010. dec. 28. 21:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/108 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg önzőség ez tőled, hiszen gondolj bele: a bátyád már nem lakik otthon, te is nősz, és gondolom, nem annyira igényled már a szülői törődést, mint annak idején. És 2 év múlva te is egyetemre mész, anyukádék meg ott maradnak egyedül. Gondolj az ő helyzetükbe, milyen jó lesz, ha ott egy kisgyerek, aki leköti őket.
2010. dec. 28. 21:44
 32/108 anonim ***** válasza:
55%
Igazságtalanság?!Nem tudod feldolgozni?Mi lesz vele 5 év múlva?Vagy akár 2 év múlva már az egyetem.Foggalmad sincs róla,hogy mi az igazságtalanság.Nőjj fel!
2010. dec. 28. 21:44
 33/108 anonim ***** válasza:
78%

Na, pontozzatok le újra légyszi, amiért én nem gyalázkodom.

De most tényleg, hol írt olyat, hogy gyűlöli a kistesóját, vagy hogy legszívesebben "megöletné"? Csak azt írta, hogy nem örül neki, meg hogy rosszul esett neki, hogy a rokonai ekkora felhajtást csapnak körülötte, miközben az ő sikereit senki nem méltatja. De látom belétek semmi empátia nem szorult. Szerintem ezzel csak saját magatokról állítotok ki szegénységi bizonyítványt. A pórnép itt fröcsög egy 16 éves lányra, aki rosszul érzi magát a bőrében. Hát, ennél jobb szórakozásotok tényleg ne legyen...

2010. dec. 28. 21:45
 34/108 anonim ***** válasza:
92%

Pedig pontosan, hogy otthon kellene kiborítanod a bilit. Pont, hogy a szüleidnek kellene tudni, hogy mi zajlik benned, hogy tudjanak veled bánni, megértsék a lelki világod. Öntsd ki nekik a lelked!!!!!!

24/L

2010. dec. 28. 21:45
 35/108 anonim ***** válasza:
33%
Ha ti biztosak vagytok magatokban, nem lesz semmi bajotok a rokonok véleményétől. A többi tényleg egy önző kisgyerek hozzáállására emlékeztet.
2010. dec. 28. 21:47
 36/108 Tinker Bell ***** válasza:
25%

Na hát még az igazán szép lenne, ha kikészítené idegileg a várandós anyukáját a saját hülyeségeivel!

Te nem egy 16 évesnek a szintjén vagy, hanem olyan 4-5 körül!

2010. dec. 28. 21:48
 37/108 anonim ***** válasza:
95%

Szia leendő Nagytesó!

Hasonló cipőben jársz, mint az én gyerekeim, csak kissé másként reagálod le. De hidd el, ez még sokat változhat!

Egy nő sok minden miatt dönthet úgy, hogy amikor a gyerekei kezdenek felnőni, vállal még egy babát. Anyukád valószínűleg nagyon szeretett veletek foglalkozni (babázni), amikor picik voltatok, és most, hogy már felnőttök, felnőttetek, ez hiányzik nekik. Nálunk más volt az ok. A férjem 3 pici gyerekkel elhagyott. Új társat találtam, de a csalódás után évek kellettek hozzá, hogy annyira megbízzak benne, hogy gyereket vállaljak tőle. Így mire a pici megszületett, a tesói 16, 12 és 11 évesek voltak.

Számukra is szokatlan volt ez a helyzet, eleinte a 11 éves lányom kivételével (Ő nagyon örült), nem is igazán tudtak vele mit kezdeni. A pici most 1,5 éves, és imádják mindhárman. A nagyfiam pl. vele jár csajozni. Most már azt mondják, el sem tudják képzelni, milyen lenne nélküle.

De hát nem véletlenül 9 hónap a terhesség. Erre az időre nem csak a babának van szüksége, hanem a mamának is, hogy lélekben anyává váljon, és hát a családnak is. Ezért írtam, hogy még változhatnak az érzéseid.

A rokonokkal szerintem marhára nem érdemes foglalkozni, én ennyi idősen kifejezetten örültem neki, ha nem nagyon foglalkoztak velem, pedig tényleg nem volt vaj a fülem mögött. Valahol meg lehet azt is érteni, hogy most minden a baba körül forog. Ez valószínűleg akkor is így volt, amikor Ti voltatok pocaklakók.

Ne hidd, hogy innentől anyukátok nem fog szeretni benneteket, vagy nem törődik veletek. Ez butaság! Ő nem lecserélni akar titeket, hanem még egy olyan emberkét szeretne, mint ti vagytok. Az persze előfordulhat, hogy mostanában idegesebb, ingerlékenyebb lesz, de ezért nem szabad haragudni rá, a terhesség már csak ilyen.

Nálunk nem sok minden változott, amióta megvan a pici. Ugyanúgy megmaradtak a közös programok, olyanok is, amiken Ő nincs ott. Olyan jól működik a nagy család, hogy mi még egy babát vállaltunk. Nyár elején fog megszületni, és képzeld el, neki már az első pillanattól nagyon örülnek a nagyok.

Gondold át a dolgokat, és meglátod, van ebben a helyzetben sok pozitívum is:)

2010. dec. 28. 21:48
 38/108 anonim ***** válasza:
66%

Mit meg nem tettem volna,hogy 16 évesen legyen egy kistesóm...

Az én rokonaim is ilyenek.Sz@rd le öket.Engem csak akkor találnak meg,ha kell valami.Ne foglalkozz velük és örülj anyukádékkal a kis jövevénynek.

2010. dec. 28. 21:50
 39/108 A kérdező kommentje:
Igen, utálom ezt a gyereket és meg akarom öletni! Sőt, már embert is öltem! Sőt, nem is egyet! MIÉRT VAGYTOK EKKORA SZEMETEK? Elegem van, hogy anélkül ítélkeztek, hogy ismernétek. Lehet, hogy nem kellett volna foglalkoznom a rokonokkal, de én érzékeny vagyok és ez nekem fájt, mert anélkül mondták azt, hogy nincs bennünk semmi művészi hajlam, hogy valaha is érdeklődtek volna a munkásságunk felől. EZ ESETT ROSSZUL. De tudjátok mit, nem olvasom tovább ezt az egészet. Remélem, hogy akik mindenfélét írtak rám, sosem lesz gyerekük vagy ha lesz, akkor visszakapják tőle ezt a sok rosszindulatot, amit másoknak adtok. Ezt egy életre nem fogom elfelejteni.
2010. dec. 28. 21:50
 40/108 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ulj le anyukaddal, es normalis hangnemben, nyugodtan mondd el neki, hogy mit erzel. Hogy hatterbe szoritva erzed magad. Szerintem ha NYUGODT HANGNEMBEN elmondod ami bant, o is jobban fog figyelni rad.

Szerintem 16 evvel ezelott rad is ilyen nagy izgatottsaggal vartak, csak tudod egy kisbaba, aranyos, edes, kicsit tobbet foglalkoznak vele az elejen, hogy megtanitsak "elni". Egy 16 evesnek minderre mar nincs szuksege annyira, hiszen ok mar tudnak enni, inni jarni stb., erted mire gondolok? Egyaltalan nem jeleni azt, hogy teged es a batyadat kevesbe szeretnenek.

Az en fiam egy eves, a kozeli rokonsagban a kovetkezo gyerekek ikrek, 5 evesek, s lattam en is, hogy ok hogyan esnek ki a kozfigyelembol, mikor a baba megerkezett. Ez egyszeruen igy van, a babak vannak a figyelem kozeppontjaban. Ne vedd el a szuleid oromet, beszelj veluk a problemadrol, es probalj meg orulni a kistestverednek.

2010. dec. 28. 21:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!