Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám újra terhes és nagyon...

Anyám újra terhes és nagyon bunkó dolgot mondott a család. Ha elérünk egy bizonyos kort, akkor kell egy másik vagy mi?

Figyelt kérdés
Anyám 2 hete mondta el, hogy lesz tesóm. Van egy idősebb bátyám, ő most 18 éves, én 16 éves vagyok. Bevallom őszintén, egyikünk sem örül ennek az egésznek, de nem szólunk semmit. Karácsonykor mondták el anyámék a rokonoknak és olyanokat mondtak, hogy "Na reméljük, ha lány lesz, kis színésznő lesz belőle, gyerekek úgysem olyan művészi beállítottságúak". Hogy mondhattak ilyet?? Én írok, rajzolok, zenélek. Bátyám is rajzol, nem is akárhogy. Ez nekem nagyon nagyon szarul esett!! Meg olyanokat mondanak, hogy anyu biztos babázni akart még, ez mennyire jó. Egyáltalán nem jó, mi is itt vagyunk. Azzal miért nem foglalkoztak, hogy hova akarok egyetemre menni vagy hogy a bátyámnak hogy megy az egyetemi élet? És még le is szólnak minket. Kész káosz az életem, mióta megtudtam, hogy lesz tesóm. 16 éves vagyok basszus, nem most kéne. Elegem van. Innentől kezdve megszűnünk létezni és ezt nem tudom elfogadni. Akármennyire is odavannak, azért mi is itt vagyunk. Rólunk soha nem áradoznak családi összejövetelek alatt. Legszívesebben elköltöznék én is, ahogy a bátyám. Látták rajtam, hogy szarul esett és egy kedves szót nem voltak képesek mondani. Anyuék meg le sem ültek még velünk beszélni, csak azt hajtogatják, hogy mekkora jó, hogy ha mi kirepülünk a családi fészekből, nem veszítik el az összes gyereküket. Nem bírom! Hogy éljem túl ezt az egészet? Ma végigbőgtem a délutánt, semmi jó nem történik, egyre csak nehezebb lesz minden.
2010. dec. 28. 21:17
 51/108 anonim ***** válasza:
63%
Moat nem azért,de még mindig szidod a válaszadókat,pedig már itt a végén mindenki a te oldaladon áll.Ez a gyógyszeres duma meg nem kéne.Ülj le a szüleiddel és mondj el mindent ami bánt,vagy a szívedet nyomja.
2010. dec. 28. 22:12
 52/108 anonim ***** válasza:
92%
Igen, én is a te oldaladra voksoltam. De ez a "begyógyszerezem magam, mert tesóm lesz" szöveg azért elég hülyén hangzik, már bocs.
2010. dec. 28. 22:16
 53/108 anonim ***** válasza:
90%
Rájöttem, mi bajod: túlságosan érdekel mások véleménye. Emiatt borultál ki a rokonok beszólásaim, és a kommenteken is. Bízz jobban magadban, találj rá a saját értékeidre, és sz*rd le mások véleményét.
2010. dec. 28. 22:18
 54/108 anonim ***** válasza:
72%

21:48 vagyok.

Kicsi lány, nem írtál, vagy nálam nem működik valami. Kérlek ne írj butaságokat! A Te életed egyszeri és megismételhetetlen, és biztos vagyok benne, hogy nem csak fájdalomból áll. Az emberek sajnos szeretnek ítélkezni. Egy elkezdi, a többi meg megy utánuk. Téged az ő véleményük érdekel, vagy azoké, akik megértenek és segíteni szeretnének? Olvasd el annak a lánynak a levelét, akinek most 3 éves az öccse, és abból meríts erőt.

Nem kell a szeretetednek azonnal jönnie, még bőven van időd, hogy átértékeld a dolgokat.

Ne törődj a támadókkal, próbálj megnyugodni, meglátod, reggelre más lesz a világ.

Én a helyedben most bemennék anyukádhoz, és csak úgy, minden szó és magyarázat nélkül adnék neki egy puszit. Tudod miért? Mert azt gondolom, most leginkább az Ő szeretetére van leginkább szükséged.

Vigyázz magadra!

2010. dec. 28. 22:21
 55/108 anonim ***** válasza:
60%
Nem veled van a gond, még csak nem is a családdal. Te sem vagy bunkó önző, és ők sem tapintatlan hülyék. Ami téged illet tesóügyben, az természetes. Egy testvér érkezése olyan, mint ha a szerelmed hazaállítana egy nálad fiatalabbal, és azt mondaná, hogy "nagyon szeretlek téged is, de itt ez a kicsi, akit ezentúl mindannyiunknak szeretnie kell." Hát tudod, ki nyelné ezt le egy kapcsolatban???:-)))) Az, hogy a család nagy várakozással tekint a pici érkezése elé, megint csak természetes, és normális. Egy új élet, mindig egy új remény, és ígéret arra, hogy az ember saját elképzelései valóra válnak. Dehogy lesztek ti feleslegesek! Állandóan ott lesz a "példa" a kicsi előtt, hogy mennyivel előbb fordultatok hasra, jött a fogatok, kezdtetek el beszélni... Én a helyedben örülnék neki, hogy anyukád olyan fiatal(os) és egészséges, hogy belevág egy kisbaba világrahozásába és felnevelésébe. Hidd el, ha téged, és a testvéredet nem szeretne nagyon, nem találna bennetek sok örömöt, nem lenne rátok büszke, eszébe sem jutna újra vállalni egy pici gyerek minden nehézségét. Ha lesznek is rossz, nehéz időszakai a gyerekvárás alatt, az nem miattatok, nem ellenetek lesz. Neked is, neki is új ez a helyzet. Nem muszáj szeretned látatlanban az "új" tesót. Csak próbáld megérteni, elfogadni, hogy anyukád szeretné őt, ahogy szeretett volna téged és a bátyádat is. A többi majd jön magától.
2010. dec. 28. 22:23
 56/108 anonim ***** válasza:
28%
Néha magadban is nézz szét!
2010. dec. 28. 22:56
 57/108 anonim ***** válasza:
86%
Amikor a művészeti kérdés ismét előkerül a rokonoknál, vedd elő a rajzaitokat és csapd eléjük az asztalra.
2010. dec. 28. 23:26
 58/108 anonim ***** válasza:
59%

Akik a kérdezőt szidják annak fogalmuk sincs erről az érzésről. Elárulom iszonyatos!!! Nem az hogy a másikat is szeretik, hanem hogy jobb nálad, holott te a lelked kiteszed. Nekem 8 éves koromban a szomszédok azt hazudták testvérem lesz,anyuék tervezik, csak nem vallják be. Én összecsomagoltam és elindultam világgá.Még jó, hogy útközben megtaláltak. Persze a dolog hazugság volt, anyuék nem tervezték,csak a szomszédok tudták,hogy kapok a témára, mert minden ismerős azt mondogatta,hogy mindig mindenhol a kicsit szeretik jobban. Nem tudom elmondani azt az érzést,egyszerűen rettenetes volt. Szóval az ítélje el a kérdezőt, aki már érzett ilyet valaha. Azt az érzést kelti, mintha téged már meguntak volna és akaratodon kívül érzel ilyesmit.

Én már felnőtt ember vagyok, de ha most megtudnám, hogy testvérem lesz soha egy pillantást sem akarnék rá vetni, hiába tudom már, hogy a testvér dolgok nem így vannak, a régi berögzült szomorúság és rossz érzés akkor is megmarad, pedig a szüleim tényleg soha nem kivételeztek. Ezúton is kössz a szomszéd nyanyáknak.

Nyugi kérdező, úgyis tovább tanulsz és talán majd megkedveled ezt a gyereket. És nem lesz olyan sokáig újdonság.

Abszolút meg tudom érteni mit érzel.

2010. dec. 28. 23:49
 59/108 anonim ***** válasza:
71%

hozzá kell szokni itt a gyk-n, h aki leírja kérdésben azt, h pl. szerretője van, kevesli a pasija ajándékát, féltékeny 1 kisbabára - azt rögtön lehulladékozzák, ler*bancozzák, lealjadékozzák - mert sok ember nem tud elvonatkoztatni az érzelmeitől, és racionális választ adni- amit esetleg egy kérdező várna.

A te esetedben sem olyan egyszerű ez a dolog. Adott 1 magzat, akire az összes rokon figyel, felruházzák egy csom olyan lehetséges tulajdonsággal, amikkel talán nem is rendelkezik- aztán ott vagy te, és a báttyád, biztosan tehetségesek- titeket pedig nem méltatnak, ill. leszólnak.

Az oka egyszerűen az, h irigykednek rátok, talán mert tudják, h ők még annyira sem rajzolnak, és semmilyen művészi adottságuk nincs.

Az én családom mindig is el volt telve azokkal, akik matekból voltak jók, és nekem is szarul esett, amikor nem méltattak, de túlléptem ezen. most irigyelnek, amiért kiállították a festményeimet.

A másik, h ne dramatizáld túl ezt! Az a kisbaba meg sem született még, és nem tehet semmiről. Lehet, h sokkal ügyetlenebb, és butább lesz nálad - előre nem lehet tudni-

undok rokonok meg mindig is voltak, vannak, lesznek- nem velük kell törődni. Ha jó vagy valamiben, hát csináld, és mutasd meg nekik!

2010. dec. 29. 00:25
 60/108 anonim ***** válasza:
80%
Előző, mit ordibálsz? Mindenki tud olvasni. Ne nevezd irigynek és önzőnek a kérdezőt, mert már így is mindennek elhordták ezt a kislányt. Nagyon jó anya lehetsz, ha egy gyerekkel így beszélsz, szégyelld magad..
2010. dec. 29. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!