Ha a 14 éves lányotok terhes lenne és rátok bízná a döntést, hogyan döntenétek?
Különben ha poénkodnék, azt írnám, hogy "vetesse el, semmi kedvem 28 évesen nagyszülőnek lenni" :D
Sverdans, én se vagyok oda a vallásosokért, de neked valami komoly komplexusod lehet velük kapcsolatban...
Akkor nem semmi az a szülő, aki hagyja, hogy a gyereke iskolába járjon, miközben egy kisbaba várja otthon.
Az én osztálytársam igaz, nem 14, de 16 évesen szült, azóta 2 év telt el, és csak most szeptembertől iratkozott be megint a gimnáziumba.
Mindenki a magzatot védi,hogy neki is vannak jogai pl.az életre.De régóta foglalkoztat a kérdés,hogy ha a magzatnak joga van megszületni,akkor elméletileg joga van nem kérni az életet.Sajnos nem tudjuk megkérdezni tőle,de lehet,ha tudná mi vár rá,milyen környezet,milyen szülők,akkor inkább megköszönné,de nem kérné ezt az életet.
A 14 éves lány biológiailag épp hogy érett,de sem szellemileg,sem anyagilag nem az.
A gyerekvállalásnak szigorú szabályokat szabnék,de sajnos nem lehet.
Csak annak szabadna szülni,aki érett rá,el tudja tartani,és megvannak benne azok a tulajdonságok,ami egy szülőbe kellenek. pl.türelem,empátia,emellett megfelelő következetes nevelés stb
Itt a GYK-n és a aló életben is,rengeteg olyan gyereket látni,akik rossz körülmények között élnek,mert a felsorolt dolgok közül nincs mindegyik biztosítva a fejlődéséhez.Vannak olyan nők és férfiak,akikre egy szobanövényt sem bíznék,nem hogy gyermeket.Ha valaki képes gyereket csinálni és kihordani,még nem biztos,hogy alkalmas szülőnek.
Szerintem ebben a lánynak kell dönteni és a szülőnek meg támogatni a döntésében. Le kell ülni átbeszélni mindent, de a végső szót a lány mondja ki.
Én személy szerint abortuszellnes vagyok, mert a szüleim majdnem elvetettek engem (keresztanyukám mondta el, a szüleim nem is tudják, hogy tudom). Már csak a papírokat kellett volna aláírni, amikor anyu meggondolta magát. Ez a szívem mélyén bánt. Úgy érzem majdnem a saját szüleim vetettek véget az életemnek, már a legelején. Természetesen a szeretett, amit tőlük kaptam/kapok erősebb, de bánt.
Nos, én úgy vélem, semmiképp nem vetetném el. Persze persze, egy 14 éves "kölyök" (bár amikor megszüli 15) nem tudja felnevelni, satöbbi.... Erre előtte kellett volna gondolnia! Nem tudom mi történhetett, de ha a lány a saját hibájából tette, akkor ne fossza meg egy gyerektől az életet. Gondolkodjatok már emberek! Hány nő szeretne gyereket, hány nő próbálkozik ezerféle módon egy gyerekért? Nem sikerül nekik! És ebben a mai világban, a nők (bár én nem annak nevezném) sorra vetetik el gyermeküket, van olyan is akinek nem is egyszer volt abortusza és még büszke is rá! Mi a jó abban ha elvetetik? Lehet, hogy azt válaszolnátok ezt KELL tenni, de nem! Én imádom a gyerekeket, bár semmiféleképpen nem szeretnék most, de ha mégis úgy adódna a helyzet én vállalnám a felelősséget, mert az Én hibám és nem szeretném, hogy más szenvedjen miatta és megszülném a gyereket.
Valószínű majd jönnek a válaszok, hogy milyen maradi vagyok, meg mekkora hülye, hogy ilyeneket írok, de ez van, szeretném ha ez a világ jobb lenne!
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!