Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még csak holnap van karácsony....

Még csak holnap van karácsony. Tartja még valaki holnap este vagy a többség hamarabb ünnepelt?

Figyelt kérdés

S ezt sem értem, hogy miért. Kivéve azokat, akik nem lesznek otthon, most jönnek a gyerekek, csak most tud összejönni a család, őket értem.

De a többiek miért nem tudnak várni?

tegnapelőtt 21:38
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Más a szokás és más az ünnep ideje. Szokás az, ha mondjuk minden évben 24.én délben anya a lányával megsüti a bejglit vagy elmennek egyet korcsolyázni szenteste, vagy elmennek misére. Ezeket lehet szokásnak nevezni egy családban. De az, hogy valaki 23.án már ünnepel, az még nem karácsonyozás. Se nem szokás. Csak az, hogy viszket mindenkinek már a karácsony után, de nem értem, hogy minek. Az év többi napjában is ugyan úgy kéne szeretet legyen az emberekben, nem csak 3 napot.:) Vagy emberek szokásai szerint 4 napot. Engem nem érdekel, de az 100000%, hogy 24.e csak szenteste. Mindenki dolgozik még aznap, az élet akkor még nem all le, nem hiába, mivel az még nem unnep. Akkor kezdődik el a karácsonyi unnep, de hivatalosan 25 es 26 a karácsony.
tegnap 21:03
 42/43 anonim ***** válasza:

"Általanos képet az értékek pusztulásáról"

Milyen értekek? Számomra pl az értelem meg egymás tiszteletben tartása az érték.

A karácsonyi ünneplés szokásai eltérőek a világ különböző tájain és az idők során is változtak. Komoly gondjaid lesznek az életben ha mindenkitől azt várod, hogy a te értekrendszered meg szokásaid szerint éljen.

Nálunk 24én sötetedés után kezdődik az ünnep. Mert én így szoktam meg. A szüleim aznap állították a karacsonyfát este jött az angyal és közösen vacsoráztunk. Nagyon meghitt volt. A követlező két nap mentünk a rokonokhoz. És tovább ünnepeltünk még 2 napig. De szamomra a karácsony varázsa a 24 van. Másnál más a szokás engem ez nem zavar. Mindenki csinálja úgy ahogy neki a legjobb. Ma már nem állítunk fát csak feldízsítjük az asztalt, szerény vacsora van de az mindig hal meg krumpisaláta és az együtt töltött időről szól az ünnep. Ma pl beazélgettünk,karácsonyi zenét hallgattunk, régi fenyképeket nézegettünk vacsora után meg sétáltunk egyet megnézve a karácsonyi fényeket. Nagyon meghitt volt és szép.

tegnap 21:43
 43/43 anonim ***** válasza:

Fiatal felnőttek vagyunk, ugyan idén már házasok, de nincs se saját lakásunk (albérletben élünk), se gyerekünk. A testvéreink fiatalabbak, otthon élnek/kevésbé komoly párkapcsolatuk van. Nekünk hiába van meg a saját életünk, hiába az az otthonunk, a szüleink egyszerűen nem kezelnek még felnőttként minket, szenteste "otthon" kell lennünk, már az is nagy szívfájdalmuk, hogy csak az egyiküknél tudunk akkor ott lenni. Idén sok konfliktus volt a családban, így kedveztünk nekik azzal, hogy a karácsonyt még nem borítottuk fel, és megadtuk nekik azt az örömöt, hogy akkor legyünk együtt. Így viszont a mi szentesténk (számomra a valódi) 22-én volt.

Én ezen most már változtatni szeretnék, de vannak olyan családok, ahol vagy nem ennyire fontos a dátum, vagy örökre ezek a szerepek maradnak, vagy pont fordítva, a távolabbi rokonokkal ünnepelbek hamarabb, hogy nem abba a 3 napba kelljen belesűríteni.

ma 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!