Még csak holnap van karácsony. Tartja még valaki holnap este vagy a többség hamarabb ünnepelt?
S ezt sem értem, hogy miért. Kivéve azokat, akik nem lesznek otthon, most jönnek a gyerekek, csak most tud összejönni a család, őket értem.
De a többiek miért nem tudnak várni?
"Általanos képet az értékek pusztulásáról"
Milyen értekek? Számomra pl az értelem meg egymás tiszteletben tartása az érték.
A karácsonyi ünneplés szokásai eltérőek a világ különböző tájain és az idők során is változtak. Komoly gondjaid lesznek az életben ha mindenkitől azt várod, hogy a te értekrendszered meg szokásaid szerint éljen.
Nálunk 24én sötetedés után kezdődik az ünnep. Mert én így szoktam meg. A szüleim aznap állították a karacsonyfát este jött az angyal és közösen vacsoráztunk. Nagyon meghitt volt. A követlező két nap mentünk a rokonokhoz. És tovább ünnepeltünk még 2 napig. De szamomra a karácsony varázsa a 24 van. Másnál más a szokás engem ez nem zavar. Mindenki csinálja úgy ahogy neki a legjobb. Ma már nem állítunk fát csak feldízsítjük az asztalt, szerény vacsora van de az mindig hal meg krumpisaláta és az együtt töltött időről szól az ünnep. Ma pl beazélgettünk,karácsonyi zenét hallgattunk, régi fenyképeket nézegettünk vacsora után meg sétáltunk egyet megnézve a karácsonyi fényeket. Nagyon meghitt volt és szép.
Fiatal felnőttek vagyunk, ugyan idén már házasok, de nincs se saját lakásunk (albérletben élünk), se gyerekünk. A testvéreink fiatalabbak, otthon élnek/kevésbé komoly párkapcsolatuk van. Nekünk hiába van meg a saját életünk, hiába az az otthonunk, a szüleink egyszerűen nem kezelnek még felnőttként minket, szenteste "otthon" kell lennünk, már az is nagy szívfájdalmuk, hogy csak az egyiküknél tudunk akkor ott lenni. Idén sok konfliktus volt a családban, így kedveztünk nekik azzal, hogy a karácsonyt még nem borítottuk fel, és megadtuk nekik azt az örömöt, hogy akkor legyünk együtt. Így viszont a mi szentesténk (számomra a valódi) 22-én volt.
Én ezen most már változtatni szeretnék, de vannak olyan családok, ahol vagy nem ennyire fontos a dátum, vagy örökre ezek a szerepek maradnak, vagy pont fordítva, a távolabbi rokonokkal ünnepelbek hamarabb, hogy nem abba a 3 napba kelljen belesűríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!