Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még csak holnap van karácsony....

Még csak holnap van karácsony. Tartja még valaki holnap este vagy a többség hamarabb ünnepelt?

Figyelt kérdés

S ezt sem értem, hogy miért. Kivéve azokat, akik nem lesznek otthon, most jönnek a gyerekek, csak most tud összejönni a család, őket értem.

De a többiek miért nem tudnak várni?

dec. 23. 21:38
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván holnap (ma) ünnepelünk
dec. 24. 00:42
 22/43 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk mindig 24-e volt a "fő" nap, akkor díszítettük fel együtt a fát, este meg ajándékot bontottunk. Hivatalosan nem karácsony, de mióta az eszemet tudom, így volt és én imádtam.

Kérdező, te meg vegyél vissza az arcodból. Ki vagy te, hogy előírd, mi a "normális"?

Mindenkinek vannak saját szokásai, rituáléi, és nekik az a természetes. Te meg ilyenkor is beleállsz másokba...Gratulálok.

dec. 24. 00:44
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki úgy csinálja ahogy akarja..Nálunk 24. Szenteste anyóshoz megyünk, fadíszítés, vacsi, társasjáték, csillagszórózás, ajándékozás(náluk divat), aztán húzunk haza, és az év többi részét már itthon töltjük együtt családként. Nem vagyok hajlandó karácsonykor is ide oda utazgatni, a szenteste pont elég. Én szívem szerint akkor is maradnék itthon, de a férjem miatt megyek én is. Ennyi belefér.

Gyerekkoromban anyám allandóan rángatott szenteste ide, karácsonykor oda, utána amoda, nagyon szar volt. Fáradtabb voltam téliszünet után mint előtte.

Most hogy végre saját családom van, a karácsony csak a mienk, itthon!

dec. 24. 03:07
 24/43 anonim ***** válasza:
73%

Nem érdekel ki hogy csinálja és önmagában a karácsony se.

Nálunk ma ketten leszünk lányommal, együtt főzünk (sütés szombaton megvolt barátnőmnél, hazavittük a részünket). Aztán jön párom és fát díszítünk (most igazi lesz, de eddig mű fenyő volt...ami a szekrényedben áll feldíszítve mindig 😄 zsákkal letakarva).

Ők elmennek a kutyával sétálni, én addig odarakom a mi ajándékunk. Aztán ma 3-an vagyunk csak.

Holnap jön dél körül anyám, papám és nagybátyámék...a többiek nem érdekelne. Aztán lányom megy anyámmal haza és oda megy öreganyám és tesómék (apám anyámmal él) és ott lesz csütörtökön délelőttig, délután már megyünk Ausztriába szánkozni.

Pénteken baratokkal talizom egy kis "utó karácsonyi" vacsora. Aztán ennyi a karácsony.

Nálunk gyerekeknek van véve csak ajándék, felnőttek kis jelképes valamit kapnak...de ez nem csak karácsonykor és nem csak akkor találkozunk.

Akiket nem szeretek azokat karácsonykor se fogom.

"Vagy ennyire rossz látni, ha valaki normálisan él?"

Sztd te úgy élsz, sztm más is csak más neki a normális!

"Előtted is ott a lehetőség, hogy változtass, nem kell köpködni."

Egy mirért változtatna. Kettő te köpködsz nem a többi válaszoló.

dec. 24. 05:33
 25/43 anonim ***** válasza:

mi ma este diszitjük a fåt ,éjszaka alá teszem az ajándėkot ės holnap karácsonyozunk.

dec 24 az nálunk az szülinap az egyik gyerekem pont ma született .

dec. 24. 06:29
 26/43 anonim ***** válasza:
0%
A medvék hogyan karácsonyoznak a barlangban? Vagy átalusszák az egészet?
dec. 24. 06:41
 27/43 anonim ***** válasza:
91%

"Ilyen szörnyű, ha valaki a normál értékrend szerint él?"

200 éve nem is volt még sem karacsonyfa, sem szentestei nagy vacsora, az emberek böjtöltök, betlehemezni voltak meg éjféli misén.

A karacsonyfaallítás is nyugati szokás, onnan vettük át, te miért ezt majmolod betlehemezés helyett? 100 éve még alig allítottak fát, csak a tehetősdk, akiknek telt utánozni a nyugati szokásokat.

Ez csak a ti mániátok, hogy mindent akkor kell, mikor nektek tetszik. Valójában a szokások folyamatosan változnak, azaz erre sem lehet hivatkoznk, hisz ti sem a korábbi szokásokat követitek.

dec. 24. 06:56
 28/43 anonim ***** válasza:
74%

Mi 24-én tartjuk este az ünnepi vacsorat és az ajándékbontást, azaz a karácsonyt, de a fa már 4-5 nappal korábban áll.

Mi ezzel a gond? Nekünk így hangulatos, engem nem erdekelnek hagyományok, ahogy írják, azokat mi alakítjuk, betlehemezni sem járunk. Nekünk így megfelel, en tojok rá, más mijir díszít.

dec. 24. 07:55
 29/43 anonim ***** válasza:
87%

"Sikerült ezt a főünnepet is szétcseszni."

Mivel te 24-én díszítesz és ünnepelsz, áruld már el, hogyan tudta Gipsz Jakab szétcseszni a te ünnepedet azzal, hogy ő november 29-én díszített és december 8-án ajándékozott, lehet, hogy most éppen szilveszteri buliban ül.😂 De téged ez miért zavar? Saját magadnak rontod el a saját ünnepedet a morgolódásoddal.

dec. 24. 08:22
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt nem értem miért nem a saját életeddel foglalkozol.

És ez úgy általában mindenkire vonatkozik

Mi nem állítunk karácsonyfát mert nincs kedvünk nézni ahogy eh

dec. 24. 08:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!