Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Még csak holnap van karácsony....

Még csak holnap van karácsony. Tartja még valaki holnap este vagy a többség hamarabb ünnepelt?

Figyelt kérdés

S ezt sem értem, hogy miért. Kivéve azokat, akik nem lesznek otthon, most jönnek a gyerekek, csak most tud összejönni a család, őket értem.

De a többiek miért nem tudnak várni?

tegnap 21:38
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
75%
A karácsony a téli napforduló pogány ünnepére lett ráhúzva. Hogy az embereknek legyen valami remény a hosszú télben, és ne nyírják ki magukat a sötét estéken. Én pl ennek örülök legjobban, hogy egyre hosszabbodnak a nappalok. A keresztények amúgy nem tudom mit ünnepelnek, Jézus nem ekkor született.
tegnap 22:53
 12/38 anonim válasza:
89%
NEM EKKOR ÉS NEM EBBEN az évben, állítólag egy görög püspök találta ki, ezzel egyesítve a római Saturnaliával. Magyarul ezt is háromszáz évvel később találták ki, mint a Biblia összeszerkesztését, ami önkényes módszer volt, rengeteget kihagytak belőle.
tegnap 23:05
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi meg nem ajandekoztunk, de a fát már feldíszíteték a gyerekek. Ezen kívül becsomagoltuk az ajándékokat tegnap.

Hnap majd főzök valamit, ami nem bolognai (a gyerekeim kicsik és nekik az az ünnepi étel..) este együtt vacsizunk aztán bonthatnak ajcsikat. Köv.2 nap csaladozunk és akkor tartjuk a karacsonyozast. Korábban nem.. én eddig dolgoztam

tegnap 23:09
 14/38 anonim ***** válasza:
69%

Szenteste 24-e, az még nem Karácsony!

Nálunk akkor csak a szűk családi kör ül össze, és kizárólag böjti ételeket fogyasztunk. Meg egész nap. 24-en nincs se süti, se semmi ilyesmi a terítéken.

Délután díszítjük a fát, és az ajándékokat is oda tesszük. Karácsonyi zenét engedünk és jó a hangulat.

Aztán vacsora. Szoktunk éjféli misére is járni. Van kocsonya is, de ez eléggé megosztó étel. Tradicionálisan az éjféli miséről hazatérve szokták fogyasztani- ki hogy.

25- én (tehát Karácsony napján)reggel bontjuk az ajándékokat. Minden van a terítéken: sültek, saláták, sütemények stb. Aznap már picit szélesebb rokonság is jön- jöhet, vagy mi megyünk, de én személy szerint 25- én nem szeretek eljárni. A kicsit távolabbiakkal vagy barátokkal 26- án,27- én találkozunk.

Nem stresszelünk rajta, csak lazán.

Én hallottam itt ott, hogy egyesek már karácsony előtt betolják a menüt, a fát már november közepén felállítják stb. Ahány ház, annyi szokás. Mi nem csinálunk ilyet, mert számomra 25-ig teljesen elveszne a karácsony varázsa.

A fentieket amúgy a nagyszüleimtől tanultam. Változnak az idők, mi még relatív fiatalok vagyunk, de igyekszünk tartani magunkat a régi szokásokhoz.

tegnap 23:24
 15/38 anonim ***** válasza:
84%
5 éves gyerekünk van, ma díszítettük a fát és reggelre alatta vannak az ajándékai. 25en az apja 24es szolgálatban lesz, tehát holnap este már nem tudtak volna úgy együtt játszani, mint holnap reggeltől. 26an anyosomekhoz megyünk családi ebédre. Szóval csak a holnap van, hogy nyugiban együtt legyünk hárman.
tegnap 23:35
 16/38 A kérdező kommentje:

A 9-essel értek egyet. Egyedül én pontoztam fel.

A 14-esben lenne igazság, de 25-én reggel ajándékozni amerikai szokás. A magyar 24-én este, azaz szenteste ajándékozik. Ebből látszik, ha valaki nem tudja, hogy miért, nincsenek megszilárdult, komoly nézetei, csak hol idecsapong, hol oldacsapong, aztán az egész átmegy majmolásba.

A többiek no comment (kivéve a 15-ös, mert ő nem tudja máshogy megoldani).

Sikerült ezt a főünnepet is szétcseszni.

tegnap 23:43
 17/38 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező nagyon buta vagy és látszik rajtad, hogy magányos is. Valószínűleg senki sem szeret a társaságodban tartózkodni, ezért is fogod az elkövetkező pár csodás napot egyedül tölteni. Téged mindenki kerül.

Magadban utálod az egész világot és irigykedsz azokra, akik ezt a meghitt ünnepet békességben, családi körben töltik. :))

Itt szórhatod a mérged, de kit érdekel? Nekünk jól fog telni az ünnep, te pedig nyugodtan fortyogj magadban, hiszen senki sem kíváncsi rád. 😉

ma 00:01
 18/38 anonim ***** válasza:
78%

"Szenteste az már karácsony."

Írja a Kérdező, és élve marad...

Szerinte nem jó 25- én ajándékozni, de kikiáltotta a 24- ét karácsonynak. Nem semmi.

ma 00:04
 19/38 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk 24-én (késő) délután van fadíszités, ünnepi vacsora.

Amikor gyerekek voltunk, nálunk 25-én reggelre jött a Jézuska. Most már 24-én este 😊

Vannak ismerőseim, akik már ma elkezdték posztolni, hogy boldog karácsonyt.

A fb csoportokban látom, hogy egyeseknél már 1-2 hete áll a fa.

Elvesztette a varázsát az ünnep. Plázák, boltok, utcák már 1 hónapja ünnepi díszben, tele karácsonyfákkal, fényekkel. Persze, biztos régebben is volt, de ennyire biztos nem 🤔😬

ma 00:04
 20/38 A kérdező kommentje:

Aztazeget, nagyobbat nem is tévedhettél volna.

Most akkor mit fogsz kitalálni ismeretlenül, a fotelból?

Ilyen szörnyű, ha valaki a normál értékrend szerint él?

Vagy ennyire rossz látni, ha valaki normálisan él?

Előtted is ott a lehetőség, hogy változtass, nem kell köpködni.

ma 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!