Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért fusztrál sokakat, hogy...

Miért fusztrál sokakat, hogy mások hamarabb diszítik a fát, mint 24-e?

Figyelt kérdés

Az utóbbi napokban megszaporodtak az ilyen kérdesek, posztok a neten. Tudjátok, ahol megmondják, hogy 24-én KELL feldíszíteni a fát, különben nem lesz hangulata, es nem képesek elfogadni, hogy másnak akkor is hangulatos a fa, ha pl. 1 héttel hamarabb áll, mindig meg akarják győzni az embert, hogy ök jobban tudják, mit érezhet/gondolhat más.

És tipródnak meg forognak ezen a témán, mintha az ő karácsonyukat befolyásolná, hogy más mikor díszíti a fát, és ki vannak rajta készülve, hogy változnak a szokások, miközben maguk sem betlehemezni meg éjféli misézni járnak, mint 100 éve volt szokás, hanem karacsonyfát allítanak, ami nemrég még szintén egy nyugatról atvett újhullámos dolog volt.

tegnap 21:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem frusztrál, olyan hamar elérkezik a január közepe amikor már semmi ilyen hangulat nem lesz, ha december közepétől karácsonyi hangulat van, legalább van rá idő.
tegnap 21:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor nyilván nem rólad szólt a kérdés.
tegnap 22:00
 3/8 anonim válasza:
Mindig vannak ilyen okoskodó emberek csak karácsonykor látványosabban.
tegnap 22:28
 4/8 anonim válasza:
Mert a magyarok szeretnek mindig másokkal foglalkozni a saját nyomorul helyett.
tegnap 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

A hagyomány szerint 24-én szokás. Nálunk az a fő ünnepi program 24-én délután, hogy közösen feldíszítjük a fát. Bizonyos szempontból megértem azokat, akik előbb állítanak karácsonyfát, nekem is karácsony előtt van igazán karácsonyi hangulatom, 25-ére elmúlik. De arra ott van a rengeteg vásári, plázai, irodai stb karácsonyfa, meg a rengeteg égősor az ablakokban, erkélyeken. Égősort én is hamarabb kiteszek az ablakba, már az óraátállításkor, a téli időszámítás kezdetén. De a karácsonyfa díszítés számomra karácsonyi program. Az adventi időszak a várakozásról szól. Mire várakoznék, ha már 3 hete ott állna a karácsonyfa? Jó, hogy az ajándékokat nem adjuk át hetekkel korábban.

Arról nem beszélve, hogy mindig valódi vágott fenyőt veszünk, ami pont abban a 2 hétben szép, amíg áll dec. 24-től január 6-ig. Vagy még addig se bírja ki.

tegnap 22:55
 6/8 anonim válasza:
Normális embert nem érdekli ki mikor mivel dekorálja a saját lakását. Csak azok vannak ilyenen kiakadva, akik idiótàk, azokkal meg ne foglalkozz!
tegnap 22:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egy ilyen népbetegség. Nekem meg ne mondja valaki, hogy mikor díszítsek meg milyen példát állítsak a gyerekeimnek. Egyébként ezek az emberek frusztráltak, s muszáj valamibe belekötniük.

Welcome to Hungary!

ma 01:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Fusztrál?
ma 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!