Miért fusztrál sokakat, hogy mások hamarabb diszítik a fát, mint 24-e?
Az utóbbi napokban megszaporodtak az ilyen kérdesek, posztok a neten. Tudjátok, ahol megmondják, hogy 24-én KELL feldíszíteni a fát, különben nem lesz hangulata, es nem képesek elfogadni, hogy másnak akkor is hangulatos a fa, ha pl. 1 héttel hamarabb áll, mindig meg akarják győzni az embert, hogy ök jobban tudják, mit érezhet/gondolhat más.
És tipródnak meg forognak ezen a témán, mintha az ő karácsonyukat befolyásolná, hogy más mikor díszíti a fát, és ki vannak rajta készülve, hogy változnak a szokások, miközben maguk sem betlehemezni meg éjféli misézni járnak, mint 100 éve volt szokás, hanem karacsonyfát allítanak, ami nemrég még szintén egy nyugatról atvett újhullámos dolog volt.
A hagyomány szerint 24-én szokás. Nálunk az a fő ünnepi program 24-én délután, hogy közösen feldíszítjük a fát. Bizonyos szempontból megértem azokat, akik előbb állítanak karácsonyfát, nekem is karácsony előtt van igazán karácsonyi hangulatom, 25-ére elmúlik. De arra ott van a rengeteg vásári, plázai, irodai stb karácsonyfa, meg a rengeteg égősor az ablakokban, erkélyeken. Égősort én is hamarabb kiteszek az ablakba, már az óraátállításkor, a téli időszámítás kezdetén. De a karácsonyfa díszítés számomra karácsonyi program. Az adventi időszak a várakozásról szól. Mire várakoznék, ha már 3 hete ott állna a karácsonyfa? Jó, hogy az ajándékokat nem adjuk át hetekkel korábban.
Arról nem beszélve, hogy mindig valódi vágott fenyőt veszünk, ami pont abban a 2 hétben szép, amíg áll dec. 24-től január 6-ig. Vagy még addig se bírja ki.
Ez egy ilyen népbetegség. Nekem meg ne mondja valaki, hogy mikor díszítsek meg milyen példát állítsak a gyerekeimnek. Egyébként ezek az emberek frusztráltak, s muszáj valamibe belekötniük.
Welcome to Hungary!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!