Még csak holnap van karácsony. Tartja még valaki holnap este vagy a többség hamarabb ünnepelt?
S ezt sem értem, hogy miért. Kivéve azokat, akik nem lesznek otthon, most jönnek a gyerekek, csak most tud összejönni a család, őket értem.
De a többiek miért nem tudnak várni?
Ismétlem: te miért nem betlehemezni és éjféli misezni jàrsz ilyen atvett nyugati szokásmajmolas helyett, mint a karacsoyfa allitás? Miert nem böjtölsz nagy szentestei zaba helyett, ahogy évszázadokon át szokás volt?
Ez a karacsonyfaallítas csak egy viszonylag új módi nyugatról, borzasztó, hogy pusztitod a regi hagyomámyos értekrendet ezzel a féktelenséggel.
Én 2017 óta dec.25-én szoktam a szüleimmel karácsonyozni. A bátyámmal nem valami jó a kapcsolatom, ami nem az én hibám. Ezt anyuék is tudják, a rokonok is tisztában vannak, hogy milyen ember ő.
Úgy lettünk megnevelve, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét a házimunkában. Sosem nyafogtunk emiatt. Mindent maguktól, önállóan végeztünk el. Decemberben mindig megbeszéltünk, hogy ki mit fog csinálni karácsonykor, hogy ne legyen annyi munkánk és tudjunk pihenni. Ahogy teltek-múltak az évek, a bátyám eléggé megváltozott, mert nem nagyon csinált semmit. Még karácsonykor se nagyon segített. (Sokszor parancsolgatott nekem, hogy mit csináljak meg) 2016-ban, amikor megbeszéltünk, hogy kinek milyen munkabeosztása lesz karácsony előtt. Erre a bátyám azt mondta, hogy kitakarítja a szobáját. Mire apu: Ez nem elég, mert az nem önállóság, hogy csak a saját szobáját tartja rendben. Felsorolta, hogy segíthetne a fát feldíszíteni vagy anyának a mézeskalácssütik sütésében, stb. De ő nem volt hajlandó. Ezért apu a következő héten mondta nekem meg anyunak, hogy jobb, ha kevesebb munkát végzünk el: kihagyjuk a sütisütést. Úgyhogy csak a halat csináltunk meg, kitakarítottunk a nappalit, fát feldíszítettünk. A tesóm ki is volt akadva, hogy bolti kekszeket meg puszedlit vettünk a mézeskalácsok helyett. Mondtunk neki, hogy mivel nem segített semmiben, nem akartunk kifárasztani magunkat. Ennyi. Ő mindenért engem hibáztatott, hogy nem csinálok semmit, holott ez nem igaz. Még a vendégeknek is el kellett mondanunk, hogy miért nem házi készítésű mézeskaláccsal kínáltuk meg őket. Teljesen megértőek voltak.
Ezért ez óta az eset óta elköltöztem albérletbe, hogy nyugodt életem legyen. Nem akarok balhét a bátyám miatt. Még karácsonykor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!