Miért zavar sokakat, ha valaki hamarabb díszíti a karácsonyfát, mint december 24.-e?
3 hét múlva jön a karácsonyi szezon, és már előre látom, ahogy az általam gyakran nézegetett lakberendezési csoportban a konzervatívak nekiugranak annak, aki netalántán 2 héttel korábban fel merészeli díszíteni a karácsonyfáját, és nem hagyja 24-ére a dekorálást.
Jön a szokásos szöveg, hogy a karácsonyfát Szenteste "KELL" feldíszíteni, mert ez itt Magyarország és ez a hagyomány és egy hagyomány muszáj mindenkinek követni, akár tetszik neki, akár nem, csak mert úgy "KELL" csinálni és kész. És hogy aki hamarabb díszíti fel a fát, annak biztos unalmas lesz a karácsony, mert addigra megunja a dekorációt...
Igazából azt nem értem, miért zavarja az embereket, ha valaki más a saját házában nem 24-én állít karácsonyfát? És ha zavarja is, miért nem görget tovább, miért áll le magyarázni, kötözködni, miért osztja az észt arról, hogy kellene szerinte ünnepelnie másoknak?
Mi az oka ennek a minden évben megjelenő jelenségnek?
Nem tudom, de nem fogom leszedni emiatt. Azt sem értem, hogy lehet megunni. Nem vagyok megunós emberke.
Nálam fordítva van, ha 24-én kéne felállítani, nem tenném, csóri 2 hétig álljon?
Első, de miért "Kell"?
Törvènybe van iktatva? Vagy nem èrtem szimplán ezt a hozzáállást.
Ki beszél novemberről?
Én speciel december közepét írtam példának, nem novembert, szerintem mex.1-2 karácsonymániás díszít olyankor. De sokan december közepén, vagy karácsony elött pár nappal feldíszítik a fat. Nem értem, ezzel mi a baj, sok országban már december elején áll a fa, ami az adventi hangulatot szolgálja.
Tehát magát a logikát nem értem még mindig, miért lenne kötelező egyesek szerint mindenkinek ugyanúgy ünnepelni. Én sütöt kenyeret az új kenyér ünnepén, meg festek tojást húsvétkor, de nem gondolom, hogy akkor másnak is így KELL ünnepelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!