Miért zavar sokakat, ha valaki hamarabb díszíti a karácsonyfát, mint december 24.-e?
3 hét múlva jön a karácsonyi szezon, és már előre látom, ahogy az általam gyakran nézegetett lakberendezési csoportban a konzervatívak nekiugranak annak, aki netalántán 2 héttel korábban fel merészeli díszíteni a karácsonyfáját, és nem hagyja 24-ére a dekorálást.
Jön a szokásos szöveg, hogy a karácsonyfát Szenteste "KELL" feldíszíteni, mert ez itt Magyarország és ez a hagyomány és egy hagyomány muszáj mindenkinek követni, akár tetszik neki, akár nem, csak mert úgy "KELL" csinálni és kész. És hogy aki hamarabb díszíti fel a fát, annak biztos unalmas lesz a karácsony, mert addigra megunja a dekorációt...
Igazából azt nem értem, miért zavarja az embereket, ha valaki más a saját házában nem 24-én állít karácsonyfát? És ha zavarja is, miért nem görget tovább, miért áll le magyarázni, kötözködni, miért osztja az észt arról, hogy kellene szerinte ünnepelnie másoknak?
Mi az oka ennek a minden évben megjelenő jelenségnek?
Nem pontoztam le senkit, okostojás.
Miből gondolod, hogy a kérdezők itt automatikusan lepontoznak bárkit, akinek nem egyezik velük a véleménye? És miért nem a kérdésre válaszolsz inkább?
"már előre látom, ahogy az általam gyakran nézegetett lakberendezési csoportban a konzervatívak"
Úristen mi lesz most, egy FB csoportban elszabadulnak a kommentek...
Téged miért zavar, hogy mást zavar?
Miért nem görgetsz tovább?
Miért teszel egyáltalán kérdést fel róla 1,5 hónappal karácsony előtt?
Én is benne vagyok egy ilyen csoportba, de akiknek már most fel van díszítve az egész ház, akkor valószínűleg nem véletlenül ugranak neki. Ha a te csoportodban nekiugranak az embereknek akkor én már abból rég kiléptem volna, ilyen emberekkel nem is venném magam körül még online sem.....
Engem is zavar ha làtom hogy már most fel van díszítve valakinek az egész ház, nem szólom le de nem értem a lényegét. Én is imádom a karácsonyt de már nem lenne ugyanolyan érzés karácsonykor ha már több hónapja fenn van a karácsonyi dísz. Ahol én vagyok csoport ott nem volt semmilyen nekiugrás az embernek csak szimplán megkérdezik hogy nem múlik el addigra a varázsa....
És attól hogy valaki kultúràltan véleményt nyilvánít még nem mondja meg másnak hogy mit csináljon. A kettő nem függ össze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!