Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért zavar sokakat, ha...

Miért zavar sokakat, ha valaki hamarabb díszíti a karácsonyfát, mint december 24.-e?

Figyelt kérdés

3 hét múlva jön a karácsonyi szezon, és már előre látom, ahogy az általam gyakran nézegetett lakberendezési csoportban a konzervatívak nekiugranak annak, aki netalántán 2 héttel korábban fel merészeli díszíteni a karácsonyfáját, és nem hagyja 24-ére a dekorálást.

Jön a szokásos szöveg, hogy a karácsonyfát Szenteste "KELL" feldíszíteni, mert ez itt Magyarország és ez a hagyomány és egy hagyomány muszáj mindenkinek követni, akár tetszik neki, akár nem, csak mert úgy "KELL" csinálni és kész. És hogy aki hamarabb díszíti fel a fát, annak biztos unalmas lesz a karácsony, mert addigra megunja a dekorációt...

Igazából azt nem értem, miért zavarja az embereket, ha valaki más a saját házában nem 24-én állít karácsonyfát? És ha zavarja is, miért nem görget tovább, miért áll le magyarázni, kötözködni, miért osztja az észt arról, hogy kellene szerinte ünnepelnie másoknak?

Mi az oka ennek a minden évben megjelenő jelenségnek?

2020. nov. 8. 15:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én több emberrel beszélgettem a karácsonyról, és egyik sem mondta azt, hogy kizárólag december 24-én kell díszíteni a fát és hogy milyen rossz szokás az, ha valaki már az ünnepek előtt díszít. Sőt, az egyik munkatársam már Katalin nap környékén (nov 25-e) feldíszíti a műfenyőjét.

Na az szerintem már korai (mondom én ezt, így karácsony- szerető emberként). De azzal sincs semmi gond.

2020. nov. 12. 19:06
 22/26 anonim válasza:
48%

Szerintem egy egyszerű emberi szorongás az oka: félelem az idő múlásától.

Hogy bakker, eltelt megint egy év, ebben az évben sem csináltam semmi hasznosat (pedig most lehetett volna rá lehetőség, ugye...), egy csettintésre elröppent ez az év is, és erre még itt ez az ember, aki még előre is akarja hozni a karácsonyt, még ezzel is gyorsítani akarja az időt. Nem, nem, nem és nem! November vége, december eleje van, a nyugodt, lassú hétköznapomat akarom, nem akarok szembesülni azzal, hogy eggyel öregebb lettem, és megint közelebb jött a halál...

Szerintem ez az oka :)

2020. nov. 13. 07:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Mi a héten díszítjük. Nálunk EZ a hagyomány. Műfánk van, csodaszép, fehér, ezüst-kék díszekkel. Gyönyörű tőle a nappali, nagyon szeretem.

Szomszédasszony egész évben le sem öltöztetni, szóval annyira nem vagyunk betegek :D

2020. nov. 13. 16:04
 24/26 monyákos tuba válasza:
Az nagyon ciki, ezért mi már augusztusban feldíszítjük, nehogy elmaradjon.
2020. nov. 15. 17:47
 25/26 anonim ***** válasza:
Én külföldön élek, és karácsonykor nagyon húzós a munkahely, sokszor Szenteste is dolgozunk, ráadásul éjjeli műszakban. Mi is korábban szoktuk, december első vagy második hetében. A gyerekek nem bánják.
2020. nov. 28. 10:03
 26/26 anonim ***** válasza:
Itt már áll a fa, csodaszép :)
2020. nov. 29. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!