Elmondtam a családomnak mennyit kerestem és azóta máshogy viselkednek velem, ez gyakori?
Pár éve vállalkozunk a párommal, közös cégünk van, a szaktudásunkból élünk. Szándékosan sosem beszéltem a pénzről, hogy ki-mennyit keres, pedig szerintem ennek családban nem kellene tabunak lennie. Azonban nemrég volt egy értékesítésünk és 9 nap alatt közel 3 millió Ft nyereség jött be.. Nem 9 napot dolgoztunk érte, a tudásunkat évek alatt rajtuk és a munka ebben mondjuk 3 hét volt, de 9 nap alatt jött be részletekben az összeg. A lényeg, hogy boldog voltam, mert nem tudtam pontosan előre mennyi lesz a bevétel és én hülye, amikor jó volt a hangulat és kérdezték mi ujság nagyon más nem jutott eszembe. Nem akartam mondani, de elmosolyodtam és kiszaladt. És csak néztek, hogy mi van, de akkor még nem szóltak semmit.
Azonban a rá következő hetekben visszahallottam, hogy tesóm a hátam mögött kibeszél apámnak, meg szóba került a karácsonyozás és karácsonyi költekezés és viccesen mondta apám, hogy "majd kérünk kölcsön "Zolitól". stb.
Meg még pár hasonló mapróság, megjegyzés, amik előtte sose voltak. Nem tudom amúgy mit hittek, miért vagyok vállalkozó vagy mennyit kereshetek előtte, de amióta ezt így megtudták án úgy érzem más szemmel néznek rám. Mintha nekem mostantól nem járna tőlük annyi, mitn pl tesómnak, mert én nekem több pénzem van. Amit persze magam termeltem meg.
Ha rólam gondolnák a szüleim, hogy jól állok annyira anyagilag, hogy nincs semmi szükségem támogatásra, nagyon büszke lennék...
Persze kölcsön adni ezért nem kell.
A csomagolt kajáról:
"nekik csomagoltak el rengeteg kaját, hogy legyen mit enni hétköznap" Nem írta kérdező hogy olyan szegények a testvérek hogy nem jut kajára. Mellesleg ez inkább egy gesztus, vagy hogy pl ne kelljen a főzessel bajlódni, időt tölteni. Szerintem bunkoság kihagyni valakit csak mert neki jobban telik.
Másodszor 3 millió nem olyan sok pénz. Az embernek van hitele esetleg amit vissza kel fizetni, vagy éppen ebből jut a konyha felújítására, esetleg visszaforgatja a vállalkozásba. Huss, el is megy.
Mennyi irigy ember van itt.
Egyébként a 3 millió valóban nem egy eget rengetoen magas bevétel, főleg hogy úgy veszem ki a kérdező szavaiból, ez nem mindennapos hanem egyedi eset volt. Na most ebből még adózik, járulékokat fizet, esetleg alkalmazottat ha van, ha kell akkor visszaforgat a vállalkozásba, befizeti a hitelét meg ilyenek és már nem is olyan jó az az összeg.
Egy valamire való cégnél egy vezető megkeres ennyit fixen, tisztán.
De függetlenül attól hogy mennyire sok vagy nem sok, ezért ő dolgozott meg és a szülőknek vagy a tesónak is meg volt rá a lehetősége hogy jól fizető állása legyen. Úgyhogy a tesónak semmi joga irigykedni (azon kívül hogy jó magyar ember), a szülő részéről meg gusztustalan a kivételezés a semmirekellő testvér irányába.
Sose fogom megérteni miért ilyen hülye szülői berögződés ez hogy a lustább, ostobabb pénzügyi döntéseket hozo gyereket támogatják, a másik meg jó van az úgy.
Nem azt mondom hogy egy jól kereső felnőtt embert tamogassonak a szülei, hanem azt hogy egy olyan embert ne akinek ugyanazok a lehetőségei voltak az életben mint a másiknak és mégis semmirekellő lett belőle.
Nem tudom, hogy gyakori-e, de nálunk nincs kivételezés.
Kaját nem azért csomagolnak nekünk, mert ne tudnánk főzni/rendelni, hanem hogy vigyünk egy kicsit az "otthoni ízekből".
Én pl: nem szeretek cipekedni, így ilyenkor próbálok hárítani, jusson csak a másiknak.
Anyagi támogatást meg sose kaptunk. Akkor se ha jól ment, akkor se ha nem. Ugyanis nem volt miből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!