Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, amiért nem engedem, hogy a demens anyósom "ideiglenesen" beköltözzön hozzánk?

Figyelt kérdés
Jelenleg albérletben él, erős dohányos, volt már pár kisebb tűz is nála. Nem fogadja el a diagnózist. A tulaj szeptember 30-ig adott neki határidőt a kiköltözésre. Most a párom családja a fejébe vette, hogy mivel úgyis csak mi élünk kertes házban, költözzön hozzánk. Ezt így hét elején nyögték be, hogy hétvégén költözik. Én megmondtam, hogy szó sem lehet róla. Azóta én vagyok az elsőszámú közellenség, amiért ilyen kegyetlen vagyok egy beteg emberrel/ nem tisztelem a csaladot/ rossz ember vagyok...
szept. 26. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
100%
#56 Mehet hozzád a mama? Mert ezzel tulajdonképpen mindenki problémája meg lenne oldva: a kérdezőé, a sógoroké, az anyósé és a tied is.
szept. 27. 04:54
 62/80 anonim ***** válasza:
100%

59

Ae gyerekek fizették neki eddig is az albit. Milyen örökséget hagyna? Fogadok a temetésére se rakott félre pénzt. Most olvasgattam már egy hamvasztásos temetés is vagy 800e. Mamám egy éve halt meg, már meglévő sírhelybe letéve 600e volt. Majd fizethetik az örökösök....

szept. 27. 06:01
 63/80 anonim ***** válasza:
100%
Érthetetlen számomra, hogy egy ember leél egy egész életet és nincs egy rohadt fillérje se félretéve, még a lakbért is a gyerekeinek kellett összedobni. Nem akarok szemét lenni, de ő okozta saját magának a helyzetét, viselje a következményeit a demenciától függetlenül. Őszintén a kérdezőnek teljesen igaza van. Meg van a saját családjuk, azzal kell foglalkozni, nem pedig az anyósával, akit nem is értem miért neki kellene ápolni, a fiának kellene. Olvastam, hogy a férj kijelentette, hogy nem akarja gondozni. Ezzel lényegében el is dőlt a dolog. Nem megy az anyós és kész. Nehogy már a kedves mama felelőtlensége miatt legyen szétbarmolva a kérdezőék eddigi megszokott élete, ráadásul szerintem van a kérdezőnek pont elég gondja az autista gyermekével, pont nem hiányzik oda nekik egy szarkenegető, cigis, demens vénasszony. Mehet a néni egy hajléktalanszállóra, vagy a másik gyereke mellé a munkásszállóra. Ha meg kirakják a kapu előtt, hívjátok a hatóságokat, hogy egy őrült garázdálkodik az utcában, beviszik a vigyorgóba, legalább addig lesz hol aludnia. Az meg nettó pofátlanság, hogy mivel kertes házuk van, ezért oda kell paterolni a nénit.
szept. 27. 06:37
 64/80 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tényleg! Jól írja az előttem lévő!

Nem a Meny kötelessége ápolni az Anyóst, hanem a gyerekének. Mivel ő nem vevő rá, így tényleg eldőlt a dolog.

Én eleve nem tolerálom a cigi füstöt, pláne nem bent a lakásban. Na most egy demens majd pont tartja magát a szabályokhoz. Balesetveszélyes is.

A 💩 sikalasrol nem beszélve. Szépen fogadják be azok, akik eddig elhallgatták a problémát.

szept. 27. 06:51
 65/80 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy rossz ember! Az anyósod nem vagy köteles beengedni az otthonodba. A gyerekei oldják meg más módon. Otthon vagy valahol új albérletben. Rengeteg opció van erre. A demens az 0-24 felügyeletet igényel szakszerű ellátással. 3x néztem végig. Így, hogy még a lakást is felgyujtja pláne nem kéne. Próbálj higgadtan beszélni velük, mert ez így komoly baj lesz. Ha nincs más és a párod nem tisztel ennyire sem te menj és vissza se nézz.
szept. 27. 10:03
 66/80 anonim ***** válasza:
100%
Demens embert nem költöztetünk magunkhoz. Nekik 24 órás felügyelet kell. Gyerekek közé meg végképp nem, azt isten tudja mit csinál velük amikor épp azt se tudja melyik dimenzióban van... az meg csak hab a tortán, hogy eleve van egy autista gyereketek. Nah ők ketten aztán folyamatosan gyilkolnák egymást.
szept. 27. 10:34
 67/80 anonim ***** válasza:
100%

Eszem ágában nem lenne engedni hogy egy demens, másokra veszélyt jelentő ember beköltözzön a házunkba. Hát persze.

Nagyapám demens volt, végigcsináltuk vele, még egyszer soha többé.

Ha nem akar xy otthonba menni, nem megy, nem érdekel, de hozzánk nem jön, az tuti, ha anyám, ha anyósom.

szept. 27. 10:55
 68/80 anonim ***** válasza:
100%
69 eves vagyok a ferjemmel egyutt mar regen rendelkeztunk arrol hogy amig el tudjuk latni magunkat (itt ahol elunk eleg sokan allami segitseget is kapnak) a hazunkban maradunk utana pedig idosek otthonaba megyunk. Ott szakszeru apolast kapunk fizetett alkalmazottaktol es senkinek se kell az eletet raaldoznia egy magatehetetlen emberre.
szept. 30. 09:14
 69/80 anonim ***** válasza:
100%

#68 Ez a helyes hozzáállás.

#Kérdező, majd mesélj, hogy mi lett az anyóssal!

szept. 30. 09:29
 70/80 anonim ***** válasza:
100%
Én is kíváncsi vagyok, mivel már október van.
okt. 2. 10:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!