Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt most csak én látom rosszul...

Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?

Figyelt kérdés

A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).

Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.

Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.

Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?

2010. okt. 20. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:

"inkább csaljanak, mint alázzanak" -ez a kettő egy tőről fakad.

Tényleg kérdező, írj már a jó tulajdonságairól is! Nem a külsőjére, hanem a személyiségére vonatkozókra gondolok, ezek állandóak. (A külső hamar változhat.)

2010. okt. 21. 22:19
 62/74 anonim ***** válasza:
100%

"ha nem úgy viselkedek ahogy kénne valamibe(vagy is valamit máshogy gondolok,reagálok le,mint ahogyan ő azt elképzelte az "elvei szerint") akkor nagyon durván le tudja osztani a fejem,hidegen és könyörtelenül.Ha valamivel nekem van bajom,és néha merek szólni,akkor olyan durván leosztja a fejem és úgy betámad,hogy a végén összetörve,zokogva tuti én leszek akinek bocsánatot kell kérnie"

Képzeld el,ha már szőröstül-bőröstül az övé leszel,milyen durván leosztja majd a fejed.Neked ott szavad nem lesz.Látod a jövőt,ha ennek ellenére mégis belemész,akkor tényleg áldozat típus vagy.És neki pont egy ilyen nő kell mint te,akit lehet irányítani.Minden élőlény tud alkalmazkodni hogy elérje célját,ezért nehogy bedőlj a látszólagos engedménynek.Valaki áldozatul fog esni,ha nem te,akkor más.

Előfordulhat még,hogy utánad összejön egy karakán nővel,aki meg tudja zabolázni,de erre te nem vagy képes.Neked egy szelíd,empatikus férj kell,aki nem nyom el.

"fantasztikusan néz ki,és iszonyat lehengerlő tud lenni." - ez a dominancia csapdája,amibe beleestél.

2010. okt. 22. 07:47
 63/74 anonim ***** válasza:
82%

Nem fér a fejembe, hogy bírsz így élni.. valószínűleg a 0 önbizalmad szorosan összefügg azzal, hogy te nem szólhatsz egy szót sem ha valami nem tetszik, különben leüvölti a fejed, és mármár természetesnek veszed, hogy semmit nem kapsz szülinapodra se.. Ez a 2 dolog kölcsönhatásban áll egymással, hisz nem csoda, hogy egy ilyen felemás, eltorzult "kapcsolatban" egy szargombócnak érzed magad (de már észre sem veszed mert úgy hozzászoktál), ugyanakkor ez a beteg önértékelésed teszi lehetővé, hogy szó nélkül eltűrj ilyen dolgokat.

Ezek a tények.

A személyes véleményem ennél mégnegatívabb. Persze úgy könnyű, hogy én nem vagyok belé szerelmes, sőt nagyon is ellenszenves, de a leírás alapján nekem ő maga az antipasi. Egyrészt én már attól falramászom, ha már valaki kicsit is utal rá, hogy őszerinte én mit csináljak, pláne hogy milyen legyek. Egy ilyen arctól engem a mentő vinne pszichiátriára (ha valamiért nem dobnám ki). Másrészt buta, felületes embernek tartom azt, akinek ebben a formában "elvei vannak". minél több, annál rosszabb. Az rendben van, hogy nem trancsírozunk kismamákat, nem fosztunk ki egy csövest és nem csaljuk meg a másikat (lehetőleg). De a döntéseinket úgyis éles helyzetben kell meghoznunk, és mindig akadnak kivételes szituk, amikor egy ilyen elv útban van, rosszabb sül ki belőle mint anélkül. (Mi van ha egy pszichopata fegyverrel kényszerítene, hogy vedd el a csövi pár forintját, különben levágja a lábát? Inkább kezdje előről a tarhálást, minhogy megnyomorodjon..) Szerintem már a megcsalás is helyzetfüggő dolog, más kérdés hogy kinek engedi a lekiismerete.. De ő nem azért nem csal meg, mert annyira szeret, hanem mert fafejűen ragaszkodik az elveihez!!

Egyszóval szerintem ő egy egiosta, önző, érzelmileg primitív, igazi köcsög f@szfej. De ez a szubjektív véleményem.

Visszatérve az objektívhez.. Tudom, hogy nem tudnád egyik napról a másikra kidobni, de a hosszú (vagy inkább rövid) távú terveid között ne a vele élés szerepeljen (ami az öngyilkossággal vonható párhuzamba), hanem az, hogy fokozatosan kifarolsz ebből az egészből. Fokozatosan, de ne túl lassan! Kezdd el építgetni magadban a perspektívákat, hogy hogy boldogulsz majd szingliként (amíg nem jön az új), közben félre is tekintgethetsz (csak a terep felmérése végett), legyenek barátaid akikkel majd programokat csináltok, tűzz ki motiváló célokat, és gyakorlati szempontokból is biztosítsd be magad (bár tudom, még nem éltek együtt szerencsére, ne is!). És mikor végre készen állsz arra, hogy kiadd az útját, akkor az egy hihetetlenül felszabadító élmény lesz számodra, nem is sejted! És mikor végre nem lesz aki terrorizáljon, akkor kezdd el visszaépíteni az önértékelésed legalább az egészséges szintig, amihez akár új haj, új ruhák, akár flörtölgetések, jó programok haverokkal, minden hozzájárulhat. Ekkor ideális lesz a helyzet, hogy megimserkedj egy egészséges, normális pasival, aki embernek tekint. Ki leszel cserélve, na, nem vonz a dolog?

2010. okt. 22. 10:57
 64/74 anonim ***** válasza:
100%
Volt már ilyesmi "barátom", mint a tiéd. Nem tiszteli a nőket eleve, és félti a kis egóját meg pozícióját, hogy te több leszel. Ne hagyd magad rabszolgává tenni. Akármilyen jól néz ki, légy hálás a figyelmeztető jelekért. Szerintem jó lenne, ha le tudnál válni róla. A szakmád meg szép, gratulálok hozzá.
2010. okt. 22. 14:22
 65/74 anonim ***** válasza:
100%

Anyám is ilyen házasságba élt 27 évig. Először itt is csak a pénz volt, aztán már a verés is. Apám adott neki 1000 forintot, kiszámolta mennyi a kenyér, tej, felvágott és azt adta neki. Ha anyám már vett egy csokit, agyonverte. Ha anyu rakott el magának pénzt, megtalálta apám - agyonverte. 27 év után menekültünk el, pénz és semmi nélkül anyuval, ráadásul szült neki 5 gyereket. Ezt akarod te is?

Mi se élünk még együtt, de most is közösen döntünk a fontosabb dolgokról. Ha elvégezzük a sulit, akkor akarunk összeköltözni. Nekem mezei szakmunkás bizoinyítványom lesz, neki villamosmérnöki diplomája. Hasonlítsd majd össze a fizetéseket. Még se lesz az (és most sincs), hogy te csak 30.000 adtál bele, én meg 100.000-t. Hiába vagy szerelmes, ami nem működik azt hagyni kell. És ha a barátaid is ellene vannak, akkor miért vagy vele? Ha ezeket már egy külső ember is észreveszi, ott gondok vannak! De a te életed, ott rontod el ahol akarod.

2010. okt. 22. 16:13
 66/74 anonim ***** válasza:
Otthon téged szüleid vertek,vagy elnyomtak? Mert akkor azért hiszed hogy ez természetes ,pedig nagyon nem azu...
2010. okt. 22. 16:24
 67/74 anonim ***** válasza:
100%
Azért majd írd meg, használtad-e az itt tanácsoltakat, és hogy miként alakult a kapcsolatotok!
2010. okt. 23. 12:31
 68/74 anonim ***** válasza:
nagyon tanulságosak voltak számomra az itteni hozzászólások, remélem a kérdező is tanul belőle!
2010. okt. 23. 15:56
 69/74 A kérdező kommentje:

Tényleg tanulságosak voltak,álmomba se gondoltam volna ,hogy ennyi normális választ kapok!

Azt hiszem tényleg az lesz a legjobb,ha lassan kihátrálok ebből a kapcsolatból!A legfontosabb az lesz,hogy a régi barátaimmal rendbe tegyem a kapcsolatomat,akiket sajnos nagyon elhanyagoltam a barátom miatt,és nagyon eltávolodtak tőlem.Meg valahogy kiszeretni belöle.

Idáig tényleg az volt a baj,hogy rózsaszin szemüvegen át néztem rá,hogy húú mellette,milyen biztonságba élhetek majd,mert olyan határozott,meg erős meg kitartó,meg okos meg minden stb.,hogy mellette majd jobb leszek,eröt meritek stb,és egyedül nagyjából arra voltam már büszke,hogy én lehetek a párja.(hogy talán mégse lehetek olyan rossz,ha engem választott)Ez lehet a gyerekkoromból fakad,hogy soha nem volt biztonságérzetem,szó szerint le.zarták a fejemet a szüleim,úgyhogy még jól is esett elsőre határozottsága,meg volt elötte egy 4éves kapcsolatom (16 évesen)ahol állandóan megaláztak,meg állandó jelleggel csaltak,Ott ment teljesen tönkre az önbecsülésem,és abból a kapcsolatból táncoltam át a mostaniba,amibe pedig szintén nem lett magasabb.

Lehet ,sőt tuti ,hogy van vmi bajom,hogy mindig mellényúlok,ráadásul évekig ülök utána a "mellényúlásba."

Próbálok rajta változtatni!

2010. okt. 23. 19:58
 70/74 anonim ***** válasza:
100%

21:42-nek üzenem, hogy nem csak ütéssel lehet valakit sírásra buzdítani. Sokszor a lelki bántások, a rossz szavak tovább megmaradnak, mint egy-egy elcsattant pofon (persze ez is lelkileg kihat, ez is egyfajta lelki bántás).

Csak ugye senki nem veszi komolyan a szóbeli bántást, mert hát azért a verés....semmiben nem különbözik. Ha egy szemétláda képes szóban megbántani a szerettét, befolyásolni akarja kis párját, hát az nem érdemli meg, hogy szeressék.

2010. okt. 23. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!