A férjem és anyósom "önzőek" vagy csak én látom rosszul?
A férjemmel 5éve vagyunk együtt,3éve vagyunk házasok és van egy 2.5évek kislányunk.3-an élünk egy 2szobás lakásba(56nm),anyosóm külön,a mi utcánkba.A szüleim külfüldön élnek(500km) és évente kb. 3x találkozom velük,úgy,h. 2x mi megyünk.Beszélünk hetente Skypon de az nem ugyanaz...
Tavaly együtt karacsonyoztunk(23-27-ig)nálunk és emiatt a férjem/anyósom nehzteltek rám,mert az ők családjukban nem szokás vendéget fogadni(föleg szállót)Karácsonykor.De én nem tehetem meg,h.idejönnek és panzióba altassam őket.Ha mi megyünk szívüket lelküket kiteszik értünk...
Idén is eljönnek/-ének,de megint duzzogás van akárcsak tavaly volt.Mit tehetnék,hogy legyen ez másként?Nincs pofám kérésre elutasítani őket és nem is tehetem meg.
Beszélgettünk erről és az a baj,hogy egyáltalán idejönnek,akár év köben is.Néha az az érzésem van,h.egy megtűrt személy vagyok az ebben a csládban a családommal együtt.Kedvesek,aranyosak szívből szeretem őket,de néha/ilyenkor úgy érzem rossz családba keveredtem.
Nem szeretnék "kárhoztatva" élni,azért mert messze elkerültem a családomtol...
Annyita rossz így karácsonyra készülni tele lelkiismeretfurdalással és gyomorideggel...
Mit tehetnék a békéért?
Áhh, emiatt nehogy elválj már! : ) Szegény férjed nem tehet erről, hogy ilyen az anyukája. Nehéz eset lehet szegény.
Ha nem hajlandó elfogadni a meghívást hozzátok, akkor meg ne foglalkozz a puffogásával. Jól nézünk már ki. :)
ja...és anyos a szemembe mondta a vasárnap,h.terhes az h. anyuék most is itt lesznek és reméli,h.jövőre másként irányítom a dolgokat.Most modjam azt,h.ne gyeretek?!Ááááá...
A férjem konkrétan nem mond semmit,elzárkozik az egész "vita" elől,de látszik rajta,h igazat ad anyósnak:-S
A te szüleid és nem anyósnál szállásolod el őket...ha a szomszéd utcába laknának érthető lenne.Ne foglalkozz velük és a férjed is lehetne nagyon megértő hiszen tőled nem csak 1 ugrásra vannak a szüleid.
Mi az elmúlt 2 évbe a szüleimnél töltöttük a karácsonyt (250 km-re laknak) senki nem sértődött meg...Tavasszal költöztünk a 1,5 szobás lakásból egy nagy családiba és eldöntöttük,hogy idén mi nem megyünk sehova hanem hozzánk jön mindenki.Sajnos anyukám szenteste dolgozni fog így tőlem csak öcsém lesz itt meg párom összes családtagja (5 ember).Mondjuk nálunk senki sem sértődős,de szerintem is az lenne a legegyszerűbb,ha szépen elrángatnátok anyóst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!