A férjem és anyósom "önzőek" vagy csak én látom rosszul?
A férjemmel 5éve vagyunk együtt,3éve vagyunk házasok és van egy 2.5évek kislányunk.3-an élünk egy 2szobás lakásba(56nm),anyosóm külön,a mi utcánkba.A szüleim külfüldön élnek(500km) és évente kb. 3x találkozom velük,úgy,h. 2x mi megyünk.Beszélünk hetente Skypon de az nem ugyanaz...
Tavaly együtt karacsonyoztunk(23-27-ig)nálunk és emiatt a férjem/anyósom nehzteltek rám,mert az ők családjukban nem szokás vendéget fogadni(föleg szállót)Karácsonykor.De én nem tehetem meg,h.idejönnek és panzióba altassam őket.Ha mi megyünk szívüket lelküket kiteszik értünk...
Idén is eljönnek/-ének,de megint duzzogás van akárcsak tavaly volt.Mit tehetnék,hogy legyen ez másként?Nincs pofám kérésre elutasítani őket és nem is tehetem meg.
Beszélgettünk erről és az a baj,hogy egyáltalán idejönnek,akár év köben is.Néha az az érzésem van,h.egy megtűrt személy vagyok az ebben a csládban a családommal együtt.Kedvesek,aranyosak szívből szeretem őket,de néha/ilyenkor úgy érzem rossz családba keveredtem.
Nem szeretnék "kárhoztatva" élni,azért mert messze elkerültem a családomtol...
Annyita rossz így karácsonyra készülni tele lelkiismeretfurdalással és gyomorideggel...
Mit tehetnék a békéért?
Akkor beszéld rá a szüleidet, hogy köszönjék meg szépen a meghivást, de "nem akarnak zavarni még aznap is" felkiáltással ne jöjjenek át anyóshoz. És ragaszkodjanak ehhez, bármilyen szépen kéri is őket anyós. Valóban kibirnak egy ebédet nélkületek, nálatok.
Akkor anyósnak is megvan a szűk családi kaja nála és minden rendben lesz.
Persze, ha nálatok vannak, akkor kénytelen meghivni őket is, de szüleidben lehetne annyi diplomácia, hogy nem fogadják el a meghivást.
köszönöm az ötletet...
meglátom mit tehetek.
Hát az anyós miért lenne köteles a menye SZÜLEIT is örömmel látni??? Azért nem őket kell befogadni a családjába, hanem a menyét.
Karácsonykor pedig vadidegeneket, akiket max. évente egyszer lát, minek kellene nézegetnie?
Hidd el, te is tudod, illemből hivta őket, hát kérd meg anyukádat, hogy ne fogadják el a meghivást és anyós rögtön boldog lesz.
Ő is szeretne kicsit a szűk családjával ünnepelni, mint mindenki. Márpedig neki ti vagytok a szűk családja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!