Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem és anyósom "önzőek"...

A férjem és anyósom "önzőek" vagy csak én látom rosszul?

Figyelt kérdés

A férjemmel 5éve vagyunk együtt,3éve vagyunk házasok és van egy 2.5évek kislányunk.3-an élünk egy 2szobás lakásba(56nm),anyosóm külön,a mi utcánkba.A szüleim külfüldön élnek(500km) és évente kb. 3x találkozom velük,úgy,h. 2x mi megyünk.Beszélünk hetente Skypon de az nem ugyanaz...

Tavaly együtt karacsonyoztunk(23-27-ig)nálunk és emiatt a férjem/anyósom nehzteltek rám,mert az ők családjukban nem szokás vendéget fogadni(föleg szállót)Karácsonykor.De én nem tehetem meg,h.idejönnek és panzióba altassam őket.Ha mi megyünk szívüket lelküket kiteszik értünk...

Idén is eljönnek/-ének,de megint duzzogás van akárcsak tavaly volt.Mit tehetnék,hogy legyen ez másként?Nincs pofám kérésre elutasítani őket és nem is tehetem meg.

Beszélgettünk erről és az a baj,hogy egyáltalán idejönnek,akár év köben is.Néha az az érzésem van,h.egy megtűrt személy vagyok az ebben a csládban a családommal együtt.Kedvesek,aranyosak szívből szeretem őket,de néha/ilyenkor úgy érzem rossz családba keveredtem.

Nem szeretnék "kárhoztatva" élni,azért mert messze elkerültem a családomtol...

Annyita rossz így karácsonyra készülni tele lelkiismeretfurdalással és gyomorideggel...

Mit tehetnék a békéért?

2010. dec. 21. 22:20
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Akkor beszéld rá a szüleidet, hogy köszönjék meg szépen a meghivást, de "nem akarnak zavarni még aznap is" felkiáltással ne jöjjenek át anyóshoz. És ragaszkodjanak ehhez, bármilyen szépen kéri is őket anyós. Valóban kibirnak egy ebédet nélkületek, nálatok.

Akkor anyósnak is megvan a szűk családi kaja nála és minden rendben lesz.

Persze, ha nálatok vannak, akkor kénytelen meghivni őket is, de szüleidben lehetne annyi diplomácia, hogy nem fogadják el a meghivást.

2010. dec. 22. 12:52
 32/35 anonim ***** válasza:
Ezt az utóbbit jó ötletnek tartom!
2010. dec. 22. 12:57
 33/35 A kérdező kommentje:

köszönöm az ötletet...

meglátom mit tehetek.

2010. dec. 22. 13:00
 34/35 anonim ***** válasza:
12:46 vagyok,én nem tartom jó ötletnek,már ne is haragudjatok,de az ő szülei ugyan úgy a családhoz tartoznak.Az anyósa nem tudja őket elviselni ezen az egy napon.Az nem kifogás,hogy ő karácsonykor csak a szűk családjával akar lenni,az igaz,hogy a karácsony a szeretet ünnepe,de az egész évnek erről kéne szólnia,és anyósnak legalább van alkalma az év többi napján csak velük lenni.Milyen bunkóság már az,hogy ott vannak a szülei egy évben egyszer és akkor anyós nem kiváncsi rájuk.Én nem is értem az ilyen hozzáállású embereket,ne haragudjatok meg,de ez már nálam gonoszkodás!Mit szólna anyós,ha ti laknátok külföldön és ő menne a fiához és az unokájához és te meg a szüleid így viselkednétek!Pfujj!!!Igaz,hogy az se jó,ha a szüleiddel elmentek az ebédre,mert ha azon bunkóskódik,akkor gáz.Talán ha itt van anyukád elmondanám neki,hogy milyen ellenséges anyós,és akkor te is megkönnyebbülsz és anyukád is tudja,hogy nem te és a férjed az,aki itt a feszültséget kelti.Egyébként én megmondanám neki,ha az én családomat nem fogadja,akkor el se megyek hozzá,menjen a fiad a lányoddal.Vagy elfogad engem egészben,vagy menjen a fenébe!Ezt csak akkor alkalmaznám,ha a szép szavak sehova nem vezetnek.
2010. dec. 22. 13:27
 35/35 anonim ***** válasza:
0%

Hát az anyós miért lenne köteles a menye SZÜLEIT is örömmel látni??? Azért nem őket kell befogadni a családjába, hanem a menyét.

Karácsonykor pedig vadidegeneket, akiket max. évente egyszer lát, minek kellene nézegetnie?

Hidd el, te is tudod, illemből hivta őket, hát kérd meg anyukádat, hogy ne fogadják el a meghivást és anyós rögtön boldog lesz.

Ő is szeretne kicsit a szűk családjával ünnepelni, mint mindenki. Márpedig neki ti vagytok a szűk családja.

2010. dec. 23. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!