Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem és anyósom "önzőek"...

A férjem és anyósom "önzőek" vagy csak én látom rosszul?

Figyelt kérdés

A férjemmel 5éve vagyunk együtt,3éve vagyunk házasok és van egy 2.5évek kislányunk.3-an élünk egy 2szobás lakásba(56nm),anyosóm külön,a mi utcánkba.A szüleim külfüldön élnek(500km) és évente kb. 3x találkozom velük,úgy,h. 2x mi megyünk.Beszélünk hetente Skypon de az nem ugyanaz...

Tavaly együtt karacsonyoztunk(23-27-ig)nálunk és emiatt a férjem/anyósom nehzteltek rám,mert az ők családjukban nem szokás vendéget fogadni(föleg szállót)Karácsonykor.De én nem tehetem meg,h.idejönnek és panzióba altassam őket.Ha mi megyünk szívüket lelküket kiteszik értünk...

Idén is eljönnek/-ének,de megint duzzogás van akárcsak tavaly volt.Mit tehetnék,hogy legyen ez másként?Nincs pofám kérésre elutasítani őket és nem is tehetem meg.

Beszélgettünk erről és az a baj,hogy egyáltalán idejönnek,akár év köben is.Néha az az érzésem van,h.egy megtűrt személy vagyok az ebben a csládban a családommal együtt.Kedvesek,aranyosak szívből szeretem őket,de néha/ilyenkor úgy érzem rossz családba keveredtem.

Nem szeretnék "kárhoztatva" élni,azért mert messze elkerültem a családomtol...

Annyita rossz így karácsonyra készülni tele lelkiismeretfurdalással és gyomorideggel...

Mit tehetnék a békéért?

2010. dec. 21. 22:20
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
mindet=minket
2010. dec. 21. 23:31
 22/35 anonim ***** válasza:
77%

Te egyszeruen kozold azt a paroddal, hogy a Szuleid jeleztek, hogy erkeznek az unnepekre!

Ne legyen benned felelem, es legy mindig hatarozott, igy nem akar majd az Anyosod iranyitani.

Az Anyosoddal nyugodtan leulhetsz, es elmeselheted Neki azt, hogy mi tortenne akkor, ha forditva lenne ez a helyzet pl.

Ha O lenne a tavoll elo Szulo, s nem akkor lathatna a sajat gyermeket, amikor akarna pl.

Ne engedd azt, hogy beleszoljon az eletedbe!

2010. dec. 22. 06:41
 23/35 anonim ***** válasza:
54%

Talald meg az Anyosodnak az "erzekeny" pontjat. Biztosan mar valamennyire ismered, tehat mindig talalj ki valami meglepetest, vagy ajandekkal lepd meg, olyannal, aminek nagyon orulne pl.

Szeretettel fordulj fele, s igy elfogod erni azt, hogy mindig es mindenben melletted fog allni.

2010. dec. 22. 06:45
 24/35 A kérdező kommentje:

köszönöm a további válaszokat is.

utolsónak:szeretem,tisztelem anyosóm-rendes asszony,segítőkész,minden téren szamíthatok rá,de egy "bajom" van...nem szeret kapni/elfogadni,még tőlünk sem(bámit=ajándékot,főtt ételt-pl.amikor rakatta a járólapot és napokig nem tudott a konyhába ténykedni,szüli/-névnapjára is csak"fél szál virágot vigyünk",na azt hogyan?!)-amúgy meg mindene megvan és nekem kicsit fura ez a vendégszeretete...:-(

mindig is a pozitív gondolat és a hozzáállás híve vagyok,de mama(71 éves) nem egyszerű eset...

2010. dec. 22. 07:20
 25/35 anonim ***** válasza:

Én mindennek ellenére - ha anyagilag megoldható, a szüleimet egy panzióba szállásolnám, mert tényleg szüken lennétek abban a kis lakásban.

Persze, nappal ott tudnának lenni nálatok, de azért a te szükebb családodnak (a férjed, a gyereked meg te) is kellene egy kis meghitt karácsony.

Ezen kivül elég kinos lehet az ott alvás, ha semi magánterületetek sincs, és az egész ünnep alatt tekintettel kell enni másokra, mégha a te szüleid is.

2010. dec. 22. 07:46
 26/35 anonim ***** válasza:
hát ne is haragudj, de mondd meg a marha férjednek és az anyósnak, hogy a te szüleid nem szállóvendégek, hanem a SZÜLEID...még ha valami 28 éve nem látott 10-ed unokatestvérről lenne szó megérteném, hogy kiakad a érjed, de az anyósodnak ahoz sem lenne köze
2010. dec. 22. 07:53
 27/35 anonim ***** válasza:
15%
A szüleid nálatok töltik a karácsonyt: ok. Nálatok 24.-e a karácsonyi ünnep családdal, az anyóst erre úgy veszek ki, nem szoktátok meghívni: ok. 25.-én az anyósod szeretne csak veletek a te szüleid nélkül egy családi ebédet a saját lakásán: te ide mi a fenének vinnéd át a saját szüleidet? Nem kibírják nélkületek egy ebéd erejéig? Az szerintem kicsit paraszt dolog, hogy az anyósodhoz az ő akarata ellenére átvinnéd a szüleid az ő ebédjére.
2010. dec. 22. 10:53
 28/35 A kérdező kommentje:

10:53-nak:anyóst mindig áthívjuk,de soha nem fogadja el,otthon ülő tipus,külömben a férjem ragaszkodik,h. mi menjünk át,márcsak a kislány miatt is,mert jár a Jézuska a kicsinek.Anyós szeretne 25-én ebédet és a szüleimet is meghívta,ha már itt lesznek,de tudom nem jó szívvel teszi.Soha nem erőltettem,h. anyuék is átmenjenk...ő "hívta"meg őket.

Amugy meg érdekes a stílusod....

2010. dec. 22. 12:39
 29/35 anonim ***** válasza:
Hát nem irigyellek,ha jól értem egy évben kétszer-háromszor láthatod a szüleidet és még ilyenkor is gyomorideged van.Ülj le anyóssal és mondd el neki,hogy milyen rosszul esik az,hogy a szeretett szüleidet nem várhatod örömmel.Ne hagyj ebbe beleszólást,mondd el neki,hogy igenis jönnek a szüleid,nem láthatod őket minden nap és ebbe igazán ne szóljon bele!Legyél határozott!Egyértelmű,hogy neked van igazad!Inkább az a baj,hogy túl tisztelettudó vagy és nem mondod meg kerek-perec neki,hidd el ez egy olyan dolog,amibe nem lehet beleszólásuk,mégpedig azért,mert te egész évben kénytelen vagy édesszüleid hiányát elviselni,akkor legalább az a pár alkalom legyen emlékezetes,de ne a balhék miatt!Szorítok Neked,Kitartás és tuddj örülni szüleid érkezésének!
2010. dec. 22. 12:46
 30/35 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ Neked is utolsó...

megpróbálom,igyekszem és remélem megért/-enek,bár nem sok esélyt adok erre.

2010. dec. 22. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!