Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?
A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).
Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.
Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.
Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?
Nem normális..ott kezdődik a bibi,hogy az az indoka,hogy egy nő csak "elszórja a pénzt",és "nem is képes megfelelően kezelni".Ha te valóban spórolós vagy és nincsenek extrém kiadásaid amint írod akkor nagyon felületes veled szemben...
Nem ismer igazán,vagy nem is érdekli,hogy te VALÓJÁBAN milyen vagy,megbízható vagy-e stb...
Csak van egy kép a fejében a nőkről,amihez te kevés vagy ezek szerint,hogy megváltoztasd mert fafejű,és korlátolt ebben a témában.Én elgondolkodnék,hogy ideális pár-e a számodra.
Én egyébként egy 35 éves nő vagyok aki 10 éve kezeli egyedül a családi kasszát.A férjemet halálra nem érdeklik a pénzügyek,nem is ért hozzájuk.Épp a múlt héten mondta a Mamája,hogy milyen jól járt velem,mert mielőtt összekerültünk csak adóssága volt,most meg mindene megvan a lehetőségekhez képest....(bár néha jól jönne,ha támogatni tudna,de egyszerűen nincs érzéke a pénz beosztásához,és nem is érdekli)
Szóval nincs igaza a párodnak...
dehogy normális, a Te pénzed a tiéd, hisz Te dolgoztál meg érte, nem ő... sok nő ott követi el a hibát, hogy mikor összeházasodik egy férfival, kiszolgáltatott lesz azáltal hogy a férj tartja el őt (főleg ha gyereke van és nem tud dolgozni) amikor meg megromlik a házasság, szegény nem tud hová menni mert nincs pénze, nem lenne aki eltartsa, a férje meg úgy élősködik rajta ahogy tud...
sztem ez nagyon szomorú, és egy nőnek sem szabadna idáig eljutnia, akkor meg főleg nem, hogyha dolgozik is.
Ráadásul egy felnőtt embernek nincs joga ilyet tenni egy másik emberrel akkor sem ha az a házastársa, max egy 18 éven alattinak lehet így beleszólni az életébe.
szóval én ezt semmiképp sem engedném, sztem van vmi hátsó szándéka ezzel a párodnak, nem tudom neki ez mire lenne jó, de gondolom tisztel téged annyira, hogy kinézze belőled, hogy be tudod osztani rendesen a saját pénzedet...
Vegyen példát Bochkor Gáborékról, ők is külön kasszán vannak Várkonyi Andreával, Várkonyi Andrea sokat dolgozik és keményen a fizetéséért, és Bochkor úgy van vele, hogy az az ő pénze, ő nem kér tőle pénzt soha, és neki mint családapának a kötelessége a családfenntartás.
Ha büszke és önérzetes lennél,akkor nem a bölcsibe mennél dolgozni.
Azt ajánlom vedd komolyan a párod ezen megnyilvánulásait,mert nem viccel.Neki nem elég a családfő szerep,még kiegészítené a bankár szerepével is.Gyakorlatilag egy alá,és fölérendelt helyzetről van szó,és tulajdonképpen visszafejlődsz a gyermeki szintre,pedig dolgozó nő leszel.A gyerekeknek nincs saját fizetésük,a szüleik veszik meg nekik azt amiről a szülő úgy gondolja hogy szükséges,és emellett ha valamit szeretnének,akkor kérniük kell a szülöktől,némely esetben könyörgő hangon,aztán vagy megkapják vagy nem.Ezért kiszolgáltatott helyzet gyereknek lenni,és ezért örülnek az emberek mikor önállóvá válnak,mert akkor már nem kell kérniük,és azt veszik amit kigondolnak.
a házasság vagyonközösségről szól. Én mindig furcsálltam azokat a házaspárokat, akik külön kasszán voltak, az én szememben az valami nagy gondot sejtet bizalom és a kapcsolat terén.
Mi közös kasszán vagyunk a férjemmel, ami készpénzünk van, az egy dobozban otthon, vagy az én pénztárcámban. Nem szégyelli jelezni, hogy ha kér pénzt, sem ő sem én nem csinálunk ebből önérzeti kérdést. Igaz, hogy el sem számoltatjuk vele egymást, meg van a bizalom, hogy a másik nem költi el semmi hülyeségre. Ha néha venni szeretnék magamnak valamit (pl. egy könyvet), akkor megkérdezem tőle, hogy van-e akadálya, de ritkán mond nemet, és olyankor is megindokolja normális hangnemben és ha nem értek egyet vele (ami ritka), akkor utána nem szól bele. a közös nem szokványos kiadásokat együtt intézzük.
BIZALOM. Ez hiányzik nálatok. Ezért van halálra ítélve az egész. A pénz nem boldogít, de ha nincs vagy nincs körülötte bizalom, akkor az boldogtalanná tesz.
Ne menj hozzá, ha nem változik gyökerestül... és vizsgáld meg, beszéld meg vele, hogy miért nem tud megbízni benned. Lehet, hogy más téren sem bízik, csak még nem tudsz róla... és ahogy a többiek is mondták: házasság után jönnél rá, hogy nem bízik benned és mindenben korlátoz.
A házasságnak akkor van értelme, ha bizol annyira egy másik emberben, hogy rábízd, megoszd vele teljesen azt a pénzt, ami vérrel-verítékkel szereztél.
Én ezt nem látom jónak, nekem is olyan megalázó érzete van.
Pároméknál is így megy, az anyja titokban vett magának ruhákat, amiket összespórolt a "kapott" pénzen (olcsóbban vette az élelmiszereket, elrakta az azon spórolt pénzt, nem mondta el otthon). Ráadásul az a durva, hogy a férje évek óta(!) munkanélküli és így sem szegények, van mit a tejbe aprítani és ez megy...
Szüleimnél úgy ment, hogy közös kassza, akinek kellett valami extrább dolog, (új ruha, valami műszaki kütyü, könyv) akkor lett szólva. Majd nálam is így fog működni, ha lesz egy házasságom vagy együttélésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!