Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?
A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).
Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.
Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.
Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?
Nem olvastam el a többi választ lehet már más is írta ezt, de szerintem ha ezt így fogja csinálni egy idő után éreztetni fogja veled, és dicsekedni fog neked, hogy ő mi mindent meg vesz neked, holott az a te pénzedből lesz.
Ez rémes.
18/L
Ha külön kasszán lesztek, akkor megosztoztok a rezsin? Mondjuk elképzelhető, de ha nagy dolgokra gyűjtötök, akkor is mindenki X összeget félretesz?
Mondjuk nálunk anyunál van a pénz, mert ő szaladgál ilyen-olyan csekket kifizetni, apu nem bírná a mászkálást. Ha apunak valamire van szüksége, akkor mondja és közösen döntik el, hogy akkor vegyük meg vagy ne (persze nem csak apu dolgaira vonatkozik, hanem ha bevásárlunk vagy közös dologra költünk pl. mikróra, akkor is megbeszéljük. Mondjuk anyu, ha körmöshöz megy, azt nem kérdezi meg, de amúgy nem szokott magára költeni annyira, hogy tízezres nagyságban).
Szóval szerintem mind két megoldásnak vannak hátrányai:
1. Ha külön kassza, akkor igazságosan kell kivenni a részünket mindenben pl. rezsi, közös tárgyak, bútorok vásárlásakor.
2. Ha egyik félnél van a pénz, a hordozója jobb esetben megkérdi a másikat, hogy költhet-e magára ezt-azt vagy nem költ magára túl sokat, rosszabb esetben szó nélkül mélyre nyúl a tárcába és akár százezres nagyságban is szórhatja a pénzt (ha ilyen lenne, akkor jobb, ha a másik félnél van a pénz vagy külön kassza). Ráadásul ha a nőnek 70ezer a keresete, a pasinak 170ezer és a nőnél van a pénz, akkor tényleg igazságtalan, hiszen több pénzzel rendelkezik, mint amiért megdolgozott. Ebben az esetben ajánlatosabb akkor külön kasszázni. (Persze ha a nő spórolós, akkor ez esetben kivétel).
A ti esetetekben nagyon beképzelt, hülyének tart a pasid és mindezt azért, mert kevesebb a fizetésed.
Ne haragudjon meg az ég, ha az egyik félnek kevesebb a fizetése.
A környezetemben lévő pároknak általában mindig ez a problémájuk, hogy ha az egyik többet keres, akkor kikéri, ha a kevesebbet keresőnél van az ő soksok pénze.
Tapasztalataim szerint jobb, ha azzal kezditek, hogy külön kassza. Így mindenki felezik mindenben, marad pénz, ráadásul az van nála, amit megkeresett, nem kavarodnak.
Aztán ha jól megy, akkor lehet próbálni, hogy nálad a pénz (ha tényleg jól bánsz a pénzzel, akkor szedd rá a pasid, hogy ha nem mennek jól a dolgok, akkor cserélhettek). Viszont ha a pasinál lesz a vagyon akkor előfordulhat, hogy beleéli magát (főleg amilyen jelzőket mondott biztos megtenne mindent, hogy nála is maradjon a pénz).
Szerintem jobb, ha belegondol, hogy neked hogy esik, hogy a te megkeresett pénzed nála van (és akkor jön a dilemma, hogy a pasinak hogy esik, ha nálad van a pénze).
Szóval nagyon-nagyon bonyolult ez. Kinek ez kinek az jön be. KEZDJETEK A KÜLÖN KASSZÁVAL, így minden nyugisan kezdődik.
Szia!
Ez egyáltlán nem normális.
Kérdezted, hogy másoknál ez hogy van.: Nálunk közös a kassza, közösen osztjuk be a pénzt. Sem a férjemnek nem kell kérnie tőlem pénzt, sem neki. A csekkeket is mindig az fizeti be, akinek idejevan rá, a boltba meg leginkább én járok, kivéve, mikor nagybevásárlás van. Nagyobb kiadásra pedig félre teszünk, és azt természetesen megbeszéljük, mire költünk, de nem kérünk egymsától, mert mindketten megdolgozunk a pénzünkért, de nem költünk felelőtlenül semmire. Közös a kassza, és ez egy élettársi kapcsolatban, vagy házasságban szerintem természetes. A gyerekekre is úgy költünk, hogy megbeszéljük, mire ven szüksége egyiknek-másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!