Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt most csak én látom rosszul...

Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?

Figyelt kérdés

A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).

Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.

Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.

Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?

2010. okt. 20. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:

Azért szeretnék gyerekekkel foglalkozni,mert szerintem nagyon szép és érdekes foglalkozás,és mert nagyon-nagyon szeretem a gyerekeket.Tudom,hogy jó lennék benne.Ettől még lehetek önérzetes.Bár,tényleg rossz,hogy egy csomó ember,már emiatt most lenéz,mert nem vmi pénzügyekkel foglalkozó szakmát akarok választani vagy vmit,amibe esetleg agyon keresem magam.Leginkább a páromon látszik ,hogy lenéz miatta.

Bocsi,hogy eltértem a témától,de azért úgy gondoltam erre válaszolok.

A barátommal egyb. változó a viszonyunk,aranyos tud lenni nagyon is,csak ő egy nagyon határozott pasi,rengeteg elvvel.Ami sok esetbe jó:pl tudom,hogy sose csalna meg,mert a hüség nála a legfontosabb dolog egy kapcsolatba.

Amúgy meg bizik bennem,de ha nem úgy viselkedek ahogy kénne valamibe(vagy is valamit máshogy gondolok,reagálok le,mint ahogyan ő azt elképzelte az "elvei szerint") akkor nagyon durván le tudja osztani a fejem,hidegen és könyörtelenül.Ha valamivel nekem van bajom,és néha merek szólni,akkor olyan durván leosztja a fejem és úgy betámad,hogy a végén összetörve,zokogva tuti én leszek akinek bocsánatot kell kérnie.Igazából tényleg olyan tipus aki elvárja,(és el is éri),hogy behódoljanak neki.Pl:eleve úgy áll a jövője felé,hogy ő valahol majd csakis főnök lehet ,semmi más.És mindig el is éri amit akar.Meg nagyon okos,két lábbal a földön álló tipus,én meg az örökk "álmodozó"

Igazából tisztelem is,meg tartok is tőle mert ha akar iszonyat csúnyán belemar a másikba,ravasz,vitába neki mindig győznie kell.(egy probléma megbeszélős vitát ő eleve versenynek fog fel).Nekem 0 önbizalmam van,neki hatalmas (nagyon sok barátom utálja,merthogy szerintük dühitően beképzelt és arrogáns és látszik rajta,hogy "felsőbbrendünek" gondolja magát náluk.)-Viszont(ezt most nem a "szerelemből" mondom ) fantasztikusan néz ki,és iszonyat lehengerlő tud lenni.

Röviden ennyi.bár igy is hosszú volt.Az a baj,hogy nagyon-nagyon szerelmes vagyok belé.:S ,de mióta ezt mondta,még jobban tartok tőle.Mert tényleg úgy tünik,hogy uralkodni akar majd felettem a jövőben,én pedig azt nem akarom.Amúgy nekem is a szülő-gyerek függés jutott eszembe amikor mondta.Hogy ez olyan ,mintha örökk gyerek lennék.Tényleg nem lenne nem túl jó életem,pláne ismerve a nagyvonalúságát,hogy a szülinapjaimra(meg amúgy soha) egy szál virág se jut eszébe,mert arra nincs pénze,ezzel egyidőbe magára mindenre van.Persze külön élve ez még úgy nem zavar,na de házasságba,azért már más lenne.(mert ugye ha oda kell adnom a pénzem akkor magamnak se tudnék venni semmit még szülinapomra se).

Ez most úgy kijött belölem.Még egyszer köszönöm a sok választ!Ha gondoljátok még irhattok,én nagyon örülnék neki!

2010. okt. 21. 20:45
 52/74 anonim ***** válasza:
100%

Én már elég idős vagyok, láttam pár hasonlóan magabiztos embert nagyon pofára esni. Ugyanis nem ő az egyetlen, aki szikrázóan okos, törtető, ravasz és arrogáns. Ha emberére akad, igen nagyot zuhan, pont az előző tulajdonságai miatt (aki reálisan gondolkodik, nincs eltelve magától, a kudarcot is könnyebben feldolgozza. Ellenben a barátodhoz hasonlók szenvednek, kínlódnak és inkább ne tudd meg, hol és hogy dolgozzűk le a felgyűlt feszültséget.)

Gyögyörű hivatásra készülsz, fel ne add az álmaidat! Tényleg nem fogsz dúskálni a pénzben, de ha jó óvónő leszel, sok-sok szeretet fogsz kapni és megbecsülést főleg azoktól a szülőktől, akik felmérik, mekkora érték, ha a csemetéikre egy csupaszív ember vigyáz.

Szerencsére még a mai világban is vannak olyan emberek, akiknek az értékrendjük élén nem a gazdagság, a pénz, a vagyon áll. Emiatt külön mebecsülés jár neked a részemről:)

Azért gondold meg, hosszútávon el bírod-e viselni ezt a nézetkülönbséget. Főleg a mindennapokban, uganis ezek csak éleződnek a későbbiekben. Képtelenség mindig a másiknak alárendelni magunkat! Megnyomorítja az ember lelkét. Pedig a tied egy finimlelkű, kedves lányé, akitől messze áll a gorombaság, agresszív viselkedés. Jó lesz neked ezzel a fiúval?

2010. okt. 21. 21:03
 53/74 anonim ***** válasza:
100%

Már több tucatnyian kettő kivételével egybehangzóan erőteljesen féltünk, én is már másodszor: nem a pénzről van szó. Könyörgök, szakíts, mert akár fizikailag is életveszélyben lehetsz, de boldogtalan biztosan! Nem engedi, hogy a saját életedet éld, nem engedi, hogy akaratod legyen, bábu vagy! Nem érv, hogy jóképű, az nulla, alig számít! Legyen ember, ő nem az! És nemcsak a saját életedet teszed tönkre, aztán itt majd panaszkodsz, olvasd ezt a rovatot, rengeteg ilyen van, hanem a te gyerekedét is, nem alkalmas apának, idegbeteggé teszi a ridegtartásával a gyereket. Éretlen, neveletlen, önző, szeretetre képtelen alak! Te sóvárgod a szeretetet, tele vagy érzelemmel, könyörgök: ne őt! Öngyilkosság, hidd el!!! Nem maradsz egyedül, keress olyat, aki szeret, ő nem! Egyébként ha ilyen agresszív, pszichológusra lenne szüksége, valószínűleg az ő apja is ilyen volt, de ez már ne a te dolgod legyen.

Remélem, hogy a kérdésed feltevése azt jelenti, hogy valójában már oszlik a szerelem kémiájával kötelezően együtt járó lila köd: csak hadd oszoljon. Ne higyj neki, ha bocsánatot kér, normális ember nem követ el szándékosan és rendszeresen olyat, ami miatt bocsánatot kell kérnie. Ébredj fel, mielőtt késő lesz! Ennél a kiáltásnál nem tudok többet tenni érted!

2010. okt. 21. 21:03
 54/74 anonim ***** válasza:
100%

már ne haragudj, én nem bántani akarlak, de tényleg nem becsülöd magad. MI az, hogy nem jut szülinapodra 1 szál virág??? :O :O én nem vagyok anyagias, de ha szeretek valakit, akkor gondolok rá szülinapján... és nem magamra költöm a pénzt, amiből nincs is sok, ahogy leírtad... és mi az, hogy kioszt és a zokogásba kerget? :O

nem abból látszik, hogy önmagaddal gondod van, hogy óvónőnek szeretnél menni, hanem ezekből. Tök jó óvónő lehetnél akkor is, ha közben becsülnéd magad. Ne haragudj, de ha én szeretek valakit, akkor nem kergetem zokogásba és meghallgatom a véleményét és tiszteletben tartom. CSak együtt jártok és már most így viselkedik! :O ez ahogy telik az idő, csak rosszabb lesz együttélés v házasság idején :(

Bocsi, de ennél jobbat érdemelsz. Tudom, hogy ezt most nem érted, mert szerelmes vagy... de ahogy egyik filmjében Monroe mondta: éppolyan könnyű egy gazdag pasiba beleszeretni, mint egy szegénybe. A te esetedben: éppolyan könnyű egy kedves és figyelmes pasiba beleszeretni, mint egy "rossz fiúba". Elvesztegeted az éveidet.

2010. okt. 21. 21:05
 55/74 anonim ***** válasza:
100%
Eddig nem akartam előítéletes lenni, de MENEKÜLJ, bárhogy szereted.
2010. okt. 21. 21:30
 56/74 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó kommented mindent elmond a kapcsolatotokról! Ez nem kapcsolat, te egy bábú vagy,azért téged válaszott mert elnyomható vagy,hagyod magad,csak azzal lehet ezeket megtenni aki eltűri,épp ezért választott téged mert eleve egy meghunyászkodó nőt keresett,nem szerelemből választott az tuti...Az ember a párjától normális esetben nem tart,az már régen rossz,igy bele menni a házasságba nem szabad,egy lelki roncs leszel melette,jól kifacsar,nagyra nő a te lenyomásod által,de ha már nincs hová lenyomni téged akkor majd eldob ,vagy leszel a szexuális szegédeszköze és háztartási alkamazottja...Miközbe ő éli világát,De sose leszel a társa ,csak a bábúja amit rángathat...
2010. okt. 21. 21:35
 57/74 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem. Szedjük össze a jó tulajdonságait.
2010. okt. 21. 21:40
 58/74 anonim ***** válasza:
Szerelmes vagy belé,nem hiszem,csak nem akarsz egyedül maradni vagy félsz tőle...Bántott már,ütütt me?Mert szerintem nem csak a sima leosztással kergetett zokogásba,tuti hogy itt pofon is csattant már...
2010. okt. 21. 21:42
 59/74 anonim ***** válasza:
Engem inkább csaljanak, mint alázzanak.
2010. okt. 21. 21:44
 60/74 anonim ***** válasza:
76%
Nem a társa vagy,csak a lábtörlője,de te tudod hogy mennyiszer hagyod hogy beléd törölje a lábát...
2010. okt. 21. 21:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!