Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt most csak én látom rosszul...

Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?

Figyelt kérdés

A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).

Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.

Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.

Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?

2010. okt. 20. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
100%
A kapcsolat házasság két alappirre épül ami két embert jelent,ha az egyik lenyomja a másikat,bármiben is...Nincs egyensúly,harmónia,és veszett fejsze az egész...De vigyázz,most pénz...aztán legközelebb más,és majd ha nem tetszik ütni fog,tapasztalat...
2010. okt. 20. 22:04
 22/74 anonim ***** válasza:
100%

És Te majd a gyerekekkel kapcsolatban fogsz mindenben egyedül dönteni? Óvodáról iskoláról, nevelési elvekről, továbbtanulásról? És ő mindig beszélhet egy picit a gyerekkel, de el kell majd kérnie tőled, ha le akarja vinni focizni?

Ez szerintem nem működhet így.

Szerintem a közös életben csak akkor lehet egy területet teljes egészében az egyik félnek irányítani, ha a másik önként és boldogan lemond az irányításban való részvételről.

Én erősen intő jelnek venném a barátod hozzáállását.

2010. okt. 20. 22:12
 23/74 anonim ***** válasza:
100%

Az en ferjem ebbe a tipusba tartozik! Egy eve vagyunk egyutt de minden nap megszabja, h.mennyit kolthetek es utanna ellenorzi h. el e koltottem meg h. mire.Nekem vannak kulon beveteleim de azt nem engedi a hazba,ha valamit veszek es nem tetszik neki pl.a multkor vettem egy diszparna parnahuzatot,kidobja!!!

Az ilyeneknek nem valo se feleseg se csalad! Nekem nincs mas valasztasom, de te ha tudsz MENEKULJ!!!!!!!

2010. okt. 20. 22:17
 24/74 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyennek guminő való akit leerszthet ha épp nem tetszik,de az ilyen a valódi nőt is leereszti lelkileg,testileg...
2010. okt. 20. 22:20
 25/74 anonim ***** válasza:
100%
ne engedd neki, mi van ha elváltok? nem lesz spórolt pénzed? netán az utcára kerülsz...ilyenekre is kell tervezni az élet nem rózsaszín habostorta...
2010. okt. 20. 22:26
 26/74 anonim ***** válasza:
100%

22:17!

miért hagyod?

27/74 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy össze költözz vele.Most jön ki rajta milyen ember lesz később.Ne okozz magadnak problémát.Még a végén irányítani is fog....
 28/74 anonim ***** válasza:
100%
Te se engedj. Vagy egyenrangú, felnőtt kapcsolat, vagy semmilyen.
2010. okt. 20. 22:29
 29/74 anonim ***** válasza:
86%

az véleményem szerint ez nem normális. biztosan nem mennék bele egy ilyen kapcsolatba.

jobb helyeken, ahol a pár a külön kasszát szorgalmazza, ott érdemes azt csinálni, hogy van mindenkinek saját kis pénze, de minden hónapban megy a közös számlára X összeg (pl fix 30e mindkét féltől), ami egy váratlan nagy kiadás esetén jól jön, vagy abból spórolnak új bútorra, lakásra, autóra, ami persze közös lesz, ugyanúgy, ahogy a befektetett összeg.

ugyanígy a bevásárlásnál is összedobják a pénzt, vagy ami elegánsabb, hogy egyik alkalommal az egyik, másszor a másik fizeti a cehhet.

ennyi a titok. külön kasszával is lehet előrébb jutni az életben, csak szükség van kompromisszumokra. valamint ez szakítás, válás esetén tiszta helyzetet teremt, és nem kell marakodni az utolsó tányéron is.

végezetül: ha ez neked nem felel meg, és már most kételyeid vannak afelől, hogy ez normális-e, akkor ne hagyd magad meggyőzni, hogy ez így működhet. érdemes az első megérzésre hallgatni. vagy legalább a józan eszünkre :D

2010. okt. 20. 22:35
 30/74 anonim ***** válasza:
87%
Jóhogynem megmondja h mikor mehetsz klotyózni bm.
2010. okt. 20. 22:41
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!