Ezt most csak én látom rosszul? Szerintetek ez, hogy normális?
A barátommal évek óta együtt vagyunk és közösen tervezzük a jövőnket,életünket(bár még tanulunk és külön élünk),de már most megakadunk néhány alapdolgokon.A barátom kijelentette,hogyha összeházasodunk,akkor alapnak veszi ,hogy a pénzügyeket ő irányitsa,vagyis mindig nála legyen az összes pénz(mindkettőnk fizetése)és ő abból gazdálkodik,hogy mire lehet majd költeni.Kijelentette mindig lesz nálam egy kevés pénz,de amúgy ha valamire költeni szeretnék,tőle kell majd kérnem,mert szerinte egy férfi jobban el tudja dönteni mire lehet költeni,egy nő meg nem.Merthogy a nő az olyan,hogy simán elkölti az összes pénzt...(ami rám mellesleg egyáltalán nem igaz,mert sporolós vagyok,és nem költök hülyeségekre,magamra pláne nem, kozmetikusnál,mükörömösnél se voltam soha életembe,szóval nem vagyok pénzszórós tipus).
Amikor kiakadtam,hogy én ezt igazságtalanak tartom,meg szerintem közösen kellene mindenről dönteni majd,és közösen gazdálkodni azt mondta,hogy rosszul látom,mert az a normális ha a férfi a családfönntartó,és ,hogy szeretné azt érezni,hogy ebbe a dologba ő irányit.
Nem tudom,ezt igy én olyan megalázónak érzem,most akkor nekem majd kuncsorognom kell örökké,ha valamit akarok vagy mi?:s Mert nekem nagyon úgy jött ki...ezzel ,hogy ebbe ő akar majd irányitani.Meg igen, neki nagyra törő céljai vannak,hogy majd mennyi pénzt fog keresni(amit el is fog érni),én pedig gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni( bölcsisekkel,vagy óvónőként),ami ugye nem sok pénz,szóval a fizetése magasabb lesz várhatóan,mint az enyém.
Én most igazából megakadtam kicsit,hogy ez most ,hogy a normális? Másoknál ez ,hogy van?Ez igy tényleg normális?
Azt hiszem máris egy bölcsissel van dolgod...
Leragadt a leegyszerűsített sablonoknál melletted.
Köszönöm a sok választ.Hát akkor nem csak én látom nem normálisnak szerencsére.
Az egyik válaszoló irta,hogy majd kifogja számolni a pénzt a boltba is.Ezt kb.egy féléve volt is,hogy,egy boltba voltunk,és mondta,hogy ha lesz gyereke nem fogja engedni,hogy édességet egyen.Én meg viccesen megjegyeztem,hogyha én vásárolok a gyerekünkkel,azért én majd fogok venni neki édességet.Erre megjegyezte,hogy úgyis ő fogja irányitani a pénzügyeket és majd pont csak annyit fogok kapni,hogy amit venni kell arra kifussa,igy majd nem tudok.Akkor nem is vettem komolyan,nevettem ,azt hittem csak viccel,de most ,hogy már közölte,hogy tényleg ő akarja irányitani a pénzügyeket,rájöttem ,hogy valószinüleg tényleg nem viccelt.:S
Mindenesetre ezeket a dolgokat nem tudom,hogy képzeli el velem,mikor nagyon jól tudja rólam,hogy büszke és önérzetes vagyok...
Egyetértek a válaszolók nagy részével, bár ezena ponton nem tudom még levonni a következtetést, hogy ütni-verni fog, de annyival még kiegészíteném, hogy annak ellenére, hogy évek óta jól ismer, egy buta, sablonos sztereotípia áldozatául esett. "A nők nem vigyáznak a pénzre" igen, kivéve aki vigyáz. Pff. Szóval annyi következtetést talán le merek vonni, hogy vagy eléggé ostoba szegény, vagy valami pszichés hendikeppje van.
Amúgy mennyi idős vagy és van-e már néhány exed? Mert ha pl 18 és ő az első, hát akkor elég elhamarkodottan tervezed vele a jövőt, de ha mondjuk 23 vagy és ő a negyedik, kb ugyanez a szitu. Nem azért, értem én hogy ezt leszámítva minden oké, és évek óta, és az emlékek meg jaj.. de ki tudja mit hoz a jövő, lehet hogy egy év múlva másvalaki mellett leszel boldog, akinek biztos szintén lesznek hibái, de mondjuk pont nem tervezi, hogy rendelkezzen a te fizud felett..
Hogy a feltett kérdésedre konkrétan válaszoljak, szerintem is elég gáz ez a hozzáállás, de szerintem már fölösleges mondanom.
Húú, ez rosszul kezdődik! Ez abszolút nem normális! Nálunk ez soha fel sem merült. Mi az, hogy dolgozol, és utána leadod a pénzed, majd mész kunyerálni, ha szeretnél valamit? Ráadásul nevetségesen hangzik, hogy ő családfenntartó, de Te ad le a pénzed, és abból ő majd fenntart!
Szerintem az a normális, ha megy minden a közösbe, majd szépen együtt hozzátok meg a nagyobb döntéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!