Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 81/93 anonim ***** válasza:
83%
😀😀 ilyen nincs, de tényleg :D
2023. júl. 17. 11:29
 82/93 anonim ***** válasza:
84%
Ellátják persze, meghalni nem hagyják. Csak utólag kiszámlázzák, ami pl egy műtétnél milliós tétel, egykét napos kórházi holidayt mondjuk megúsztok párszázezerből.
2023. júl. 17. 11:31
 83/93 anonim ***** válasza:
82%

De VAN TB-je!

A TB-nek semmi köze a lakcímhez, az arravaló jogosultságot már élete során megszerezte, amit bizonyít, hogy nyugdíjat is kap.

2023. júl. 17. 11:31
 84/93 anonim ***** válasza:
95%
Jézusom 😂😂
2023. júl. 17. 11:33
 85/93 anonim ***** válasza:
100%
A TB-nek a munkaviszonyhoz van köze, nem a lakcímhez. Ha nyugdíjas, akkor volt annyi biztosított jogviszonya, hogy TB-re jogosult.
2023. júl. 17. 11:34
 86/93 anonim ***** válasza:
90%

Mondjuk nemtudom hogy a TB itt mennyiben számít, a lenyeg az lenne hogy a mammer tűnjön már el.

Hihetetlen, mit kellene még tennie szerencsétlen unokahúgnak hogy eltakarodjatok?

Elősködő gyökerek.

2023. júl. 17. 11:37
 87/93 A kérdező kommentje:

"Társadalombiztosítás szempontjából állandó lakcím nélkül a magyar állampolgárok is külföldinek minősülnek, vagyis nem jogosultak az államilag támogatott tb ellátásra."

A levélben is ezt írták csak másképpen kicsit.

2023. júl. 17. 11:38
 88/93 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy miért nem jelentkeztetitek be a Mamát állandóra abba az ingatlanba, ahol tulajdonrésze és haszonélvezete van?

De ha ragaszkodtok a "hajléktalansághoz", akkor is van a "településszintű bejelentkezés" állandó lakcímként.

[link]

2023. júl. 17. 11:47
 89/93 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, egyszerű: Költözzetek nagyobb albérletbe, ahol a mama is elfér. Ha anyukád 80 felett van, gondolom már te is kb középkorú lehetsz, elég ciki nem felmutatni ebben a korban egy saját ingatlant se. Mikor te voltál fiatal, azért ez még könnyebben ment.
2023. júl. 17. 15:41
 90/93 anonim ***** válasza:
96%

Azért gondolj bele, hogy ezzel a szellemi tőkével, ami a Kérdező itt bizonyított, nagyjából milyen kaliberű munkákban jeleskedhetett!

No meg a szülői hatás (anyja összeállt egy putrissal) milyen hatással lehetett a fejlődésére...

2023. júl. 17. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!