Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?2023. júl. 14. 11:42
91/93 anonim válasza:
Tömören válaszolva a kérdésedre:
IGEN, a testvéred lánya ki tudja lakoltatni az édesanyádat, akinek a házhoz semmi joga nincs: nem az ő tulajdona (részben sem), nincs haszonélvezeti joga sem.
92/93 anonim válasza:
És az anyját inkább a putrishoz költözteti be vagy hagyja, hogy hajléktalan legyen, mint hogy egy ideig magához vegye, ameddig kitalálnak egy jobb megoldást...
93/93 anonim válasza:
Van még egy megoldás. Fizesd ki a testvérednek visszamenőleg 11 évre, illetve a további évekre amíg ott él édesanyátok a lakásban, a piaci albérlet ár felét. Ez így korrekt lenne, hiszen akkor fele-felében támogatnátok és az unoka kitudná fizetni baba mellett az albérletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!