Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 21/93 anonim ***** válasza:
98%

Értsd meg, hogy nincs olyan jogszabály, ami figyelembe venné azt, hogy ő mit "szokott meg" vagy hol "szeretne" lakni. Haszonélvezeti jog van meg tulajdonjog.

Ha az exét nem tudja kirakni (mert neki is van haszonélvezete adott házon), akkor a nővéreddel nektek kell segítenetek megoldást találni. Ez sem jogi kategória, "csak" etikai kérdés.

De az alapján, amit itt leírtál, nagy felelőtlenség volt mindannyiótoktól, hogy nem készültetek fel erre a helyzetre, hiszen előre látható volt hosszú ideje, hogy itt gond lesz. Vagy gondoltátok, hogy úgyis meghal hamarabb??? Vagy mi?

2023. júl. 14. 12:04
 22/93 anonim ***** válasza:
100%
Nemhogy ki fogják tenni, hanem ha meg is húzza magát valami átmeneti szoc. otthonban, törvény szerint neked kell hozzájárulnod valamennyivel a költségeihez.
2023. júl. 14. 12:05
 23/93 anonim ***** válasza:
10%
Mondjuk egy fizetésre nem kéne pottyantgatni, akkor kapna rendesen minden ellátást,persze ez nem menti fel és teljesen jogos hogy beakar költözni. Sajnos tényleg keresni kéne másik lakhatási lehetőséget anyukádnak.
2023. júl. 14. 12:06
 24/93 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert ez így működik, hogy már úgy megszoktam valamit, ezért örökre az enyém lesz :D
 25/93 anonim ***** válasza:
92%

Emberek, ne etessétek már a trollt. Ennyire hülye senki nem lehet, hogy azt hiszi, az anyjának joga van egy olyan házban laknia, amihez nincs köze, csak mert nyugdíjas.

Direkt írja bele azt is, hogy az ő párja nem engedné, hogy még polgárpukkasztóbb legyen

26/93 anonim ***** válasza:
96%

"a párom amúgysem engedné"

Aha.

Tehát a párod szava szent, de a testvéred meg költözzön el a saját lakásából?

Fordítva ülsz a lovon, kisasszony!

2023. júl. 14. 12:07
 27/93 anonim ***** válasza:
84%
Ekkora kamu sztorit ember...már ott bukott a történet hogy nem kell bíróságra menni. Kihívod a rendőrt és szépen kipakolják az anyád
2023. júl. 14. 12:12
 28/93 A kérdező kommentje:

Nem kamu a sztori hagyjatok mar ezzel a hulyeseggel.

A lany terhesen jelezte az igenyet de azt hittuk viccel, akkor meg nem volt haszonelvezo. Ugy gondoltam meggondolja majd magat vagy megvarja mig anyukam eltavozik es beken hagyja addig.

Hol tudnank ugyvedet keresni aki ingyen vallalna az ugyet?

2023. júl. 14. 12:17
 29/93 A kérdező kommentje:
Nem tudta kipakoltatni eddig szerencsére ott van az állandó lakcíme
2023. júl. 14. 12:18
 30/93 anonim ***** válasza:
97%
Kényszerkijelentésről hallottál már? Kb 5 perc alatt el lehet intézni
2023. júl. 14. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!