Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?
Igen, anyádnak semmi köze ahhoz a házhoz, és senkit nem érdekel, hova megy. Volt rá egy egész élete, hogy megoldja. Fogadd be te.
De amúgy 99%, hogy kamukérdés, nem lehet olyan hülye valaki, hogy azt hiszi, az anyjának joga van más házában lakni, csak mert nincs pénze.
Egyértelmű, anyád helyében marhára meghúznám magam és megköszönném a 11évi ingyen lakhatást, majd elhúznék azonnal.
Vagy troll vagy? Ennyire pofátlan embereket...
Ki tudja tenni. Jogilag semmi alapja nincs arra, hogy ott éljen. Ha nem tulajdonos, nem haszonélvező és nincs albérleti szerződése, a bíróság előtt nem állja meg a helyét, hogy a tesód anyja. Főleg, hogy eddig ugye a tulajdonos engedélyével élt ott, aki meg visszavonta ezt.
A tesód lánya lehetett volna udvariasabb, de érthető az ő álláspontja is. Van egy háza, övé a haszonélvezeti jog, de ne lakjon benne?
Nem akar otthonba menni inkabb menne utcára. Na meg miután mondtam hogy ha kimeri tenni feljelentem a gyámügyön hogy egyszobás lakasba költözik és ráhívtam a családsegítőket hogy vegyék rá hogy albérletbe menjen már nem is fizetné...
Nem tudom én befogadni mert albérletben lakok és nem alhat a nappaliban... a párom amúgysem engedné.
De, minden további nélkül kiteheti. Igen, a törvény ezt szabályozza, mégpedig úgy, hogy az lesz, amit a haszonélvező akar (az még a tulajdonjognál is erősebb).
Amúgy akármennyire bánt, hogy az ingyen lakhatás ugrott, nem, a lánytól nem várható el, hogy albérletbe menjen.
Ebben az esetben nem számít, hogy anyád nyugdíjas vagy hogy mennyi pénze van.
Nem értelek, OK, hogy nem vagy ebben tájékozott, de a bírósági levél azért elég egyértelmű szerintem, hogy azt el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!