Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 41/93 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező!

Menj el a lakásodból hajléktalan szállóra és a lakásodba fogadd be az anyádat ingyen 11 évre! Lényegében a tesód is ezt csinálta. Miért csak a tesód járuljon hozzá az öreglány lakhatásához?

2023. júl. 14. 12:55
 42/93 anonim ***** válasza:
95%

Ráadásul olyan agyhalott, hogy ő fenyegetőzik.

Fizettek volna az albiba, otthonba az öregasszonynak..de ezt a lehetőséget is elbaxta.

A kis idegbeteg kérdező semmit nem ajánlott fel, semmilyen segítséget, mégis ő pattog a legjobban.

2023. júl. 14. 13:06
 43/93 anonim ***** válasza:
98%
Fogadd be anyádat magadhoz
2023. júl. 14. 13:10
 44/93 anonim ***** válasza:
91%

Veszel fel 3 millió szabad felhasználású személyikölcsönt és megveszed anyádnak ezek közül valamelyik házat a saját nevedre, az ő haszonélvezetével, ha ennyire a szíveden viseled a sorsát:

[link]

... de nem máséval rendezkedsz!

Nyugdíjas, neki a munkalehetőség nem számít.

2023. júl. 14. 13:24
 45/93 anonim ***** válasza:
15%
Igen kitudja tenni! Anyádnak ott semmi joga sem nincs. Az már egy másik kérdés hogy ez milyen etikai színvonalat képvisel a testvéred rèszèről! Amúgymeg fogadd be az anyukádat,csak egy tipp
2023. júl. 14. 13:40
 46/93 anonim ***** válasza:
96%

Etikai színvonal?

11 évig biztisította a lakhatását (ingyen)Most hajlandó lett volna beszállni egy otthon költségeibe. Nem az utcára akarta kirakni, illetve nem is egyik napról a másikra.

Ha választanom kellene hogy a lányom az unokámmal menjen utcára, vagy az anyám én is a gyerekemnek adnám oda a lakást (amin ráadásul haszonélvezete van)

Az hogy anyu idős fejét a fia mindenféle hülyeséggel teletömte (törvényileg nem rakhatják ki mert nyugdíjas, azt hittem vicceltek) abban bízva hogy neki továbbra se keljen semmit tennie az anyjáert.

Úgy se merik kirakni őt, alapon

2023. júl. 14. 13:50
 47/93 anonim ***** válasza:
93%
A Kérdező attól rezelt be, hogy most majd neki kell gondoskodnia Mamáról. A tesód kivette a részét,most te jössz!
2023. júl. 14. 13:50
 48/93 anonim ***** válasza:
95%
Kijelenteni annyi valakit, hogy beslattyog az okmányirodába, húz egy cetlit, kivárja a sorát (ez lesz a leghosszabb a folyamatban) majd aláírja a papírt, oszt mire hazaér már nem is az a lakcíme a mamának.
2023. júl. 14. 15:09
 49/93 anonim ***** válasza:
97%
Jogilag az számít kinek a háza illetve ki haszonélvező.
2023. júl. 14. 16:06
 50/93 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdezőt nézitek hülyének, miközben ti is azok vagytok, mert beveszitek."

Én simán beveszem, mert a saját rokonaim közt is van olyan, aki normális ember számára nonszensz dolgot akart elintézni öröklés kapcsán. Ügyvéd el is vállalta, és jó sok pénzért elmondta, amit mindenki mondott nekik: hogy idióták.

2023. júl. 14. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!