Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 31/93 anonim ***** válasza:
99%

Tudod mennyi idő kijelenteni valakit az állandó lakcímről? Kb. 10 perc a kormányablakban.

Nincs ügyvéd, aki vállalná, mert nincs mit tenni.

2023. júl. 14. 12:21
 32/93 anonim ***** válasza:
100%
Mért vállalná ingyen, pláne olyan esetben, ahol nincs is igaza. A korábbi szívességi lakáshasználat, amiről előre közölték, hogy véges idejű, nem indokolja az élethosszig-tartóságot. Mindenki magáról köteles gondoskodni élete során. Itt fel lett neki ajánlva anyagi segítség az otthonba kerüléshez. Lehet, hogy még jól is érezné ott magát. Ha nem gondoskodott magának lakásról, akkor örüljön, hogy valamilyen megoldás egyáltalán van.
2023. júl. 14. 12:22
 33/93 anonim ***** válasza:
98%

Nem tudom melyik részét nem fogod fel, amikor világosan meg lett mondva a nővéred részéről az akkor 70 éves anyádnak, hogy addig lakhat ott, míg az unokának nem kell a lakás!

11 évig lakott ingyen és most jött el az idő, hogy mennie kell!

Most jött el a te időd, innentől kezdve a következő 11 évre neked kell megoldanod anyád lakhatását, vagy ha erre nem vagy hajlandó a csávód miatt, akkor ne fenyegetőzz és szállj le róluk!

2023. júl. 14. 12:22
 34/93 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvéd szépen körberöhög majd és el fog küldeni hogy segíts anyádnak pakolni.

Hinni meg a templomban kell....🤣🤣🤣 drága tököm

2023. júl. 14. 12:23
 35/93 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó gondolat, keressetek fel minél előbb egy ügyvédet. Hátha neki majd elhiszed, hogy anyádnak mennie kell. Hátha ő majd azt is felajánlja, hogy pereljen téged szülőtartásért.
2023. júl. 14. 12:25
 36/93 anonim ***** válasza:
94%
Mit jelent az, hogy kitudja?
2023. júl. 14. 12:27
 37/93 anonim ***** válasza:
96%

Hú de kis idegbeteg vagy. Elég volt az első oldalon olvasni a kommentjeidet

Ha ennyire biztos vagy benne, hogy nem tehetik ki akkor várjatok.

Majd szépen fizetheti anyád a perköltséget is ha bíróságra mentek. Senkit se érdekel hogy nyugdíjas, mennyi a pénze.

Nincs joga ott tartózkodni.

2023. júl. 14. 12:33
 38/93 anonim ***** válasza:
100%

Tesód és a lánya nagyon is korrektek voltak ezügyben.

Anyádnak mennie kell!

Miért is kéne a lánynak a kisbabájával albiba mennie mikor van egy teljesen jó ingatlan amin haszonélvezete van (nem mellesleg az anyjáé) Hát még jó hogy nem ő megy albiba egy ujszülöttel.....

Felajánlották h beszállnak az otthon költségeibe.

Mit akarsz még?

Te mit tettél édesanyádért eddig?

Eddig a nővérednél lakott, most te jössz!

Az meg undorító, szánalmas h ráakarod hívni a gyámügyet. Ráadásul teljesen alaptalan. Ezért még csak vizsgálatot se indítanak, hiszen semmi okuk rá.

2023. júl. 14. 12:40
 39/93 anonim ***** válasza:
33%

Tényleg nagyon durva, emberek, hogy ti ezt a kérdést elhiszitek, mikor direkt rápakolja még az ingyen ügyvédet is.

A kérdezőt nézitek hülyének, miközben ti is azok vagytok, mert beveszitek.

2023. júl. 14. 12:48
 40/93 anonim ***** válasza:
88%

Most lendüljünk túl azon, hogy mélységesen szomorú, hogy ennyire nem tud szót érteni egymással két rokon. Ez tényleg szomorú. És nem, nem tesód a fő ludas, hanem édesanyátok, aki elvárná, hogy eltartsátok és kiszolgáljátok azon az áron is, hogy a saját unokáját dobja ki otthonról. Az ilyet én nem tudom nagyszülőnek nevezni...

Na, de lényeg, ami lényeg: tehát adott édesanyád, akinek ugyan van egy lakása, elvárná, hogy az unokája elmenjen abból a házból, amire haszonélvezeti joga van, csak azért, mert anyád rest visszamenni a saját lakásába? Ezt azért gondold már át még egyszer! És hiába jössz azzal, hogy de hát milyen az exe... Egyrészt: már bocs, de ő jött össze vele... az, hogy mindenféle putris barommal összejött, az őt minősíti, és tudod, ez az ő problémája, neki kell megoldani. Érje el, hogy visszamehessen a saját lakásába. Meglehetősen nonszensz, hogy neki lenne hová menni, de inkább elvárja, hogy valakit tegyenek ki a saját lakásából. Ez nem csak jogilag, de morálisan is nonszensz.

Egyébként meg neked is ugyanannyi befogadni őt, mint a tesódnak. Az, hogy a párod mit szól, részletkérdés. Oldjátok meg. De te is csak más micsodájával akarod verni a csalánt. Nem mások felett kellene dirigálnod, hanem akkor befogadni anyukádat, ha annyira fontos neked. Mert láthatóan nem. Csak addig, ameddig így valaki mással ki tudsz szúrni.

"Nem teheti ki mert a LÁNYA HÁZA"

Dehogynem. A lánya háza az nem az ő tulajdona.

"ÉS NINCS PÉNZE"

Ez megint csak nem érv. Adja el azt a házat, amin a haszonélvezet van, ha már nem akar oda visszamenni, és máris lesz pénze. Vagy tudod, mit? Vegyél fel neki hitelt. ;-)

"Nem tehet ki egy nyugdíjast..."

De.

Attól, hogy nyugdíjas, nem áll még a törvények felett.

"A lánynak kéne albérletbe mennie..."

Nem. Anyádnak kellene albérletbe mennie. Vagy otthonba.

"nem vagyok hülye de a törvény szerintem szabályozza az ilyent"

Igen, szabályozza. Mégpedig úgy, ahogy azt már többen megírtuk.

"Na meg miután mondtam hogy ha kimeri tenni feljelentem a gyámügyön hogy egyszobás lakasba költözik és ráhívtam a családsegítőket hogy vegyék rá hogy albérletbe menjen már nem is fizetné..."

Gratulálok, elintézted, hogy még ami anyagi segítséget akart adni, attól is elálljon. Ami teljesen érthető. (Egyébként: te mennyivel is szállsz be a költségeibe?)

Egyébiránt van valami mentális defekted? Csak mert ép eszű ember nem fog olyat gondolni, hogy majd a családsegítők arra próbálnak valakit rávenni, hogy a saját haszonélvezetű ingatlanból albérletbe költözzenek. Ez teljesen ellentétes a józan ésszel.

"nem alhat a nappaliban"

De.

"a párom amúgysem engedné"

A te párod, ez már a ti kettőtök játszmája. Ez esetben viszont abszolút semmi jogod nincs még egy szót sem szólni testvéredre. Egyébként sem lenne, de így meg végképp nincs.

"Nem akar oda menni mert mocskos és már nincsenek együtt"

Ez meg már az ő problémája. Ha mocskos, takarítsa ki...

"82 éves már berendezkedett abban a lakásban"

Igen, és? Tisztában volt a feltételekkel.

"A lany terhesen jelezte az igenyet"

Tehát már előre tudott volt, és volt több hónapotok arra, hogy megoldást találjatok. Nem mellékesen: azt az igényét, amit már 11 éve tudtatok.

"azt hittuk viccel"

Egyéni probléma...

"Hol tudnank ugyvedet keresni aki ingyen vallalna az ugyet?"

Oké, ennyire te sem lehetsz sötét... :D

Amúgy meg: miért nem fizetsz neki egy albérletet? Simán fizethettétek volna ketten testvéreddel, hiszen ő hajlandó lett volna anyagilag támogatni az anyját, csak hát ezt a részét elbuktad a feljelentősdivel. Gratulálok, ezzel csak anyádnak, meg magadnak adtál egy jókora pofont.... De mindegy is, a fő kérdés: akkor miért nem fizetitek az albérletét? És a probléma meg is lenne oldva. Vagy elköltöztök egy nagyobb albérletbe, ahol anyukádnak is lenne egy szobája.

2023. júl. 14. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!