Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 71/93 senior10 ***** válasza:
93%
Na írtad, hogy a tesód nem hajlandó segíteni semmiben, nos miután korábban írtad, hogy ráhívtad a gyámügyet, holott eredetileg felajánlotta, hogy segít elhelyezni az anyukádat. Nos ezek után ne is csodálkozz ezen, hogy megmakacsolta magát....
2023. júl. 16. 09:02
 72/93 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, minek pereskednek, nyilván azt még mama kifizeti vesztesként, de én egyszerűen kijelenteném a vénasszonyt, cuccai az utcára, és zárat cserélnék.

Hogy bizonyítja, hogy övé a lakás? Nem az övé. Hogy fizetett érte? Nem fizetett. Hogy ott lakik? Nincs bejelentve.

Innentől kezdve betörő.

2023. júl. 16. 09:11
 73/93 anonim ***** válasza:
93%
Nem betörő, mert nem tört be lakásba, hanem a tulajdonos beleegyezésével használta. Ettől függetlenül egy pert biztosan elvesztene és fizethetné a költségeket.
2023. júl. 16. 09:24
 74/93 anonim ***** válasza:
96%

Most már viszont a tulajdonos kifejezett írasbeli felszólitasa ellenére használja.

De nevezhetjüj akárhogy, egy biztos, nincs igaza a helyzetben.

2023. júl. 16. 09:55
 75/93 anonim ***** válasza:
95%

Be van jelentve, de ez semmit nem jelent.

2023. júl. 16. 10:54
 76/93 anonim ***** válasza:
92%

Mit gondoltál Kérdező?

"Most megkaptuk a bírósági levelet."

Tehát már bírósára adtátok az ügyet és megkaptátok a levelet.

Abban mi van? Miért nem olvassátok el?

Egyébként bíróság és gyámhatósággal fenyegetődzés után nyilván nincs kedve a nővérednek, meg a lányának továbbiakban anyagilag és egyéb módon helytállni, mert ezt TE ELCSESZTED!

Ők 11 évig gondoskodtak anyád ingyen lakhatásáról és még meghurcolod őket?

TEMIATTAD alakult ki ez a helyzet, ha per lesz, annak a költsége is erkölcsileg téged terhel, mert belehergelted az anyádat, aki megbízott benned!

2023. júl. 16. 11:03
 77/93 anonim ***** válasza:
96%

Ha bírósági levelet is kaptatok már, akkor ne reménykedj abban, hogy majd még ők fognak fizetni nektek. Úgy látszik, betelt náluk a pohár, jogosan.

Én is bíróságra mentem volna az hétszent.

2023. júl. 16. 11:30
 78/93 anonim ***** válasza:
94%

#74,

igen, jogtalan használója a háznak (lakásnak).

2023. júl. 16. 11:37
 79/93 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem költöztesd magadhoz, vegyetek ki nagyobb albérletet (gondolom van nyugdíja amiből hozzájárulhat a többletköltségekhez).
2023. júl. 17. 11:09
 80/93 A kérdező kommentje:
Nincs elég nyugdíja. Ma jött meg a levél hogy kilett jelentve és mivel nincs állandó lakcíme nincs TBje. De ha sürgős helyzet lesz biztso ellátják a kórházban.
2023. júl. 17. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!